Home Blog

Zwitserland

Zwitserland is zo mooi….. De Zwitserse Alpen zijn een prachtige bestemming voor een vakantie in Zwitserland met kinderen. Helaas is Zwitserland niet goedkoop en dat zorgt ervoor dat er nauwelijks meer gezinnen heen gaan. Zo jammer! In 2018 zal ons lijstje met blogs over Zwitserland met kinderen weer worden aangevuld, dus hou de pagina in de gaten!

Kun je niet wachten? Lees dan alvast een van deze blogs:

Hoewel de meeste Nederlanders met de auto naar Zwitserland zullen gaan, is het natuurlijk ook mogelijk om het vliegtuig te nemen. Huur een auto via Sunny Cars en je kunt daarna gaan en staan waar je maar wilt.

Check hier de vliegtijden naar Zwitserland en boek meteen:

De trein is een serieus alternatief voor de auto. Naar en van Zwitserland zijn er goede treinverbindingen, meestal is er net over de grens in Duitsland een rechtstreekse trein te nemen. Ook een nachttrein is mogelijk.

Bekijk hier de treintijden en boek direct je treinticket naar Zwitserland:

Ga je op vakantie naar Zwitserland? Dan heb je vast ook allerlei praktische vragen. De bloggers van KidsErOpUit hebben hun ervaringen gebundeld en alle tips voor een vakantie in Zwitserland met kinderen hier verzameld.

Feitjes Zwitserland

• Munteenheid: Zwitserse Frank
• Tijdsverschil met Nederland: nee
• Wereldstekker nodig: ja, tip: koop er eentje met meerdere USB-poorten zodat je meerdere apparaten tegelijk kunt opladen
• Siësta: nee

Handige Reisgidsen

Wij gebruiken graag de volgende reisgidsen in Zwitserland:

Op weg naar Zwitserland

Als je met de auto reist, kun je via Duitsland gaan. Bekijk hier ons overzicht van kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de Duitse snelwegen.

Klik op het tabblad Vervoer voor het kopen van een treinkaartje of een vliegticket naar Zwitserland.

Regels autostoeltjes

In Zwitserland geldt het principe dat auto’s uit Nederland de Nederlandse regels volgen omtrent autostoeltjes. Je wordt geadviseerd wel de Zwitserse regels te volgen. En dan geldt dan kinderen kleiner dan 1.50 meter in een passend kinderzitje of verhoger moeten vervoerd.

Milieusticker, Tol en Vignet

In Zwitserland is een vignet nodig voor de snelwegen en wordt tol geheven voor de Grote-Sint-Bernardtunnel en Munt-la-Scheratunnel. Het vignet is vooraf te koop via de ANWB of ter plaatse te koop bij de grensovergang en tankstations.

In 2018 zijn in Zwitserland geen milieuzones.

Tips kindervakantie in Zwitserland

In Zwitserland worden vier talen gesproken, Reto-Romaans, Frans Duits en Italiaans. Over het algemeen wordt er goed Engels gesproken.

In Zwitserland kun je vrijwel overal met pinpas en creditcard betalen, dus ook in winkels, tankstations en restaurants.

Steeds meer campings en accommodaties bieden gratis WIFI aan, maar de kwaliteit er van wisselt sterk.

Zowel de kosten van de boodschappen als de de prijzen in de horeca liggen in Zwitserland hoger dan in Nederland.

1 augustus is de nationale feestdag van Zwitserland. Winkels zijn dan gesloten. ’s Avonds zijn op veel plekken vuurwerkshows. Ook zijn in sommige gebieden op die dag de bergbaantjes gratis.

Weer en beste reisperiode in Zwitserland

In Zwitserland varieert het weer. In de bergen is het ’s winters koud en zomers mild. In het oosten zijn de winters mild en de zomers warm.

De Alpen zijn zowel een aantrekkelijk wintersportgebied als aantrekkelijke vakantiebestemming in de zomer. Hierdoor kan het zijn dat in de herfst- en de meivakantie veel dicht is in deze vakantieregio’s.

Hoewel deze informatie met zorg is samengesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Lokale situaties kunnen altijd wijzigen. Deze tips zijn gebaseerd op onze eigen vakanties in Zwitserland. Heb je aanvullende tips? Stuur dan een mail naar info@kidseropuit.nl.