Riederalp: Als Heidi in de Zwitserse bergen

Blogger Lineke voelt zich als Heidi in de bergen in Zwitserland…

Riederalp in de Zwitserse bergen

Najaar 2009 gingen we voor de 2e keer met B naar Riederalp, Zwitserland. Met het verschil dit keer dat B (toen net 2 jaar) kon lopen en ik 16 weken zwanger was van nummer 2. Het wandelprogramma was dus een beetje aangepast ten opzichte van wat we normaliter in top conditie zouden doen 😉

Riederalp is een autovrij dorp gelegen op 1800 meter in de Zwitserse Alpen. Je kunt er verblijven in een hotel maar het huren van een chalet biedt je meer mogelijkheden met een gezin. Vanuit je chalet kan je diverse wandeltochten maken naar bijvoorbeeld het kruis op de Riederhorn, een flinke wandeling naar de Aletschgletsjer of voor de echte waaghalzen een tocht over de hangbrug naar Bellalp. In het dorp zelf kan je Pro Natura Center Aletsch of het Alpmuseum bezoeken.

Riederalp is leuk voor alle leeftijden!

Boven op de berg in de sneeuw staan.
Boven op de berg in de sneeuw staan.

Neemt Heidi een gevulde portemonnee mee?

Het cliché dat Zwitserland duur is kunnen wij deels bevestigen, anderzijds kan je het zo duur maken als je zelf wilt. Als je veel uitstapjes buiten Riederalp wilt maken zul je iedere keer voor een ritje kabelbaan moeten betalen. Uit eten kan ook best oplopen, maar in bijna alle te huren chalets is een keuken met kookgelegenheid. En wandelen kost je NIETS… behalve dan een drankje om zomers af te koelen en ’s winters op te warmen.

Al met al iets minder primitief… maar als je ’s avonds op je balkon naar de heldere sterrenhemel kijkt dan voel je je toch een beetje Heidi op de hooizolder van Alp-opa!

Even wat kosten op een rijtje voor een week Riederalp:

  • Week huren van goedkoper chalet: 500 €
  • Kabelbaan 4 x enkele reis: 32 €
  • Parkeergarage auto in dal: 60 €
  • Autotrein van Kandersteg naar Goppenstein: 50 €
  • Autobahn vignet: 35 €

Allemaal kosten die er bij komen en het misschien een wat duurdere vakantie maken, maar geloof me, geen betere plaats om met je kinderen naartoe te gaan. Je komt zelf heerlijk tot rust terwijl je kids naar hartenlust spelen in de gezonde berglucht.

Waar kom jij ultiem tot rust als je met je kids op vakantie bent?

Meer lezen

Zin gekregen in een vakantie in de bergen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.