Home Blog

Gezinsvakantie in Letland

Voor een low budget stedentrip kan je prima naar Riga in Letland. Het is de meest bekende bestemming voor een kindervakantie in Letland. Maar deze Baltische staat heeft meer te bieden ontdekte Saskia. Met Stena Line ging ze naar Liepaja om van daaruit verder Letland in te trekken. In onze blogs lees je hier meer over.

Hier lees je onze tips over wat je in een weekendje Riga met kinderen kunt doen:

regels-corona-nieuwe-stijl

Op vakantie in Europa tijdens corona: waar mogen we heen en wat zijn daar de regels?

Hoera! We mogen weer op vakantie in Europa tijdens corona in de zomervakantie. Het reisadvies vanuit Nederland is aangepast van oranje naar geel. Dit betekent dat we in ieder geval [...]

Liepaja: een bezoek aan Karosta, de Northern Forts en het strand

Een bezoek aan Liepaja met kinderen, is dat een goed idee? Iedereen die met de ferry van Stena Line naar Letland gaat, komt aan in Liepaja. Rij je meteen door [...]

Stedentrip Riga met kinderen? Dit kan je doen in een weekend

Op stedentrip naar Riga met kinderen? Blogger Iris bezocht deze stad met haar gezin. Vergeet Parijs, Londen en Barcelona voor een citytrip. Kies eens een onbekendere stad.  Nieuwsgierig wat je [...]

stena-line-travemunde-liepaja-17-1

Zo vaar je met Stena Line van Travemünde naar Liepaja in Letland

Letland te ver voor een vakantie met eigen auto? Nee hoor, niet als je met Stena Line van Travemünde naar Liepaja in Letland vaart. Saskia maakt de overtocht met deze [...]

SAMSUNG CSC

Kuldiga en de breedste waterval van Europa

Het Letse stadje Kuldiga is bekend omdat hier de breedste waterval van Europa te vinden is. Als ze van Liepaja naar Riga rijdt, maakt Saskia in Kuldiga een langere stop. [...]

Kindervakantie Letland boeken

Op vakantie naar Letland met kinderen? De meeste gezinnen doen dat als onderdeel van een rondreis bijvoorbeeld in combinatie met Polen of de Scandinavische landen. Enkele reisorganisaties en websites die vakanties naar Letland aanbieden zijn:

 

Letland ligt niet naast de deur, dus over de reis er naar toe moet je goed nadenken. Het snelst is het vliegtuig, zeker voor een korte break is dat een aanrader. Als je een auto huurt bij Sunny Cars kun je meer van Letland zien. Het voordeel van Sunny Cars is dat er geen gedoe is met de verzekeringen, dit dankzij het all inclusive principe.

Met de boot naar Letland

Wil je langer naar Letland en/of je eigen kampeerspullen meenemen? Dan is de Stena Line-ferry van Travemünde naar Liepaja een hele goede optie. Neem de boot heen en rij met een paar leuke tussenstops terug naar Nederland (of andersom).

Ga je op vakantie naar Letland? Dan heb je vast ook allerlei praktische vragen. De bloggers van KidsErOpUit hebben hun ervaringen gebundeld en alle tips voor een vakantie in Letland met kinderen hier verzameld.

Feitjes Letland

• Munteenheid: euro
• Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later
• Wereldstekker nodig: nee
• Siësta: nee

Handige Reisgidsen

Voor een vakantie in Letland adviseren we de volgende reisgids:

Op weg naar Letland

Je kunt met de auto en de boot naar Letland. In het noorden van Duitsland neem je de ferry naar Letland. Bekijk hier ons overzicht van kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de Duitse snelwegen die je kunt gebruiken op weg naar de haven.

Vliegen kan in Nederland vanaf verschillende luchthavens.

Regels autostoeltjes

Kinderen kleiner dan 1.50 meter moeten in een kinderzitje worden vervoerd. Kinderen tussen de 1.35 en 1.50 meter mogen achterin met alleen de veiligheidsgordels worden vastgezet.

Milieusticker, Tol en Vignet

Van 1 december tot 1 maart is het gebruik van sneeuwbanden verplicht.

Er zijn geen milieuzones op het moment van schrijven van deze informatie.

In Letland zijn geen tolwegen, behalve tussen Riga en Jurmala.

Tips kindervakantie in Letland

Het Engels van de Letten is over het algemeen redelijk.
Op veel plekken kun je met pinpas en creditcard betalen.

De kosten voor boodschappen zijn ietsje hoger dan in Nederland. De prijzen in de horeca zijn lager dan in Nederland.

4 mei en 18 november zijn nationale feestdagen in Letland. Valt die dag in het weekend, dan verschuift de dag naar maandag. Winkels zijn dan gesloten.

Weer en beste reisperiode in Letland

Letland kent milde zomers en koele winters.

Hoewel deze informatie met zorg is samengesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Lokale situaties kunnen altijd wijzigen. Deze tips zijn gebaseerd op onze eigen vakanties in Letland. Heb je aanvullende tips? Stuur dan een mail naar info@kidseropuit.nl.