Home Blog

Letland

Voor een low budget stedentrip kan je prima naar Riga in Letland. Het is de meest bekende bestemming voor een kindervakantie in Letland. Na de zomer van 2018 kun je hier meer informatie vinden over een vakantie in Letland met kinderen.

Hier lees je onze tips over wat je in een weekendje Riga met kinderen kunt doen:

Letland ligt niet naast de deur, dus over de reis er naar toe moet je goed nadenken. Het snelst is het vliegtuig, zeker voor een korte break is dat een aanrader. Als je een auto huurt bij Sunny Cars kun je meer van Letland zien. Het voordeel van Sunny Cars is dat er geen gedoe is met de verzekeringen, dit dankzij het all inclusive principe.

Wil je langer naar Letland en/of je eigen kampeerspullen meenemen? Dan is de ferry een hele goede optie. Neem de boot heen en rij met een paar leuke tussenstops terug naar Nederland (of andersom).

Bekijk hier de mogelijkheden voor vliegtickets naar Letland en boek ze meteen:

Ga je op vakantie naar Letland? Dan heb je vast ook allerlei praktische vragen. De bloggers van KidsErOpUit hebben hun ervaringen gebundeld en alle tips voor een vakantie in Letland met kinderen hier verzameld.

Feitjes Letland

• Munteenheid: euro
• Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later
• Wereldstekker nodig: nee
• Siësta: nee

Handige Reisgidsen

Voor een vakantie in Letland adviseren we de volgende reisgids:

Op weg naar Letland

Je kunt met de auto en de boot naar Letland. In het noorden van Duitsland neem je de ferry naar Letland. Bekijk hier ons overzicht van kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de Duitse snelwegen die je kunt gebruiken op weg naar de haven.

Vliegen kan in Nederland vanaf verschillende luchthavens.

Klik op het tabblad Vervoer voor het boeken van een vliegticket.

Regels autostoeltjes

Kinderen kleiner dan 1.50 meter moeten in een kinderzitje worden vervoerd. Kinderen tussen de 1.35 en 1.50 meter mogen achterin met alleen de veiligheidsgordels worden vastgezet.

Milieusticker, Tol en Vignet

Van 1 december tot 1 maart is het gebruik van sneeuwbanden verplicht.

Er zijn geen milieuzones in 2018.

In Letland zijn geen tolwegen, behalve tussen Riga en Jurmala.

Tips kindervakantie in Letland

Het Engels van de Letten is over het algemeen redelijk.
Op veel plekken kun je met pinpas en creditcard betalen.

De kosten voor boodschappen zijn ietsje hoger dan in Nederland. De prijzen in de horeca zijn lager dan in Nederland.

4 mei en 18 november zijn nationale feestdagen in Letland. Valt die dag in het weekend, dan verschuift de dag naar maandag. Winkels zijn dan gesloten.

Weer en beste reisperiode in Letland

Letland kent milde zomers en koele winters.

Hoewel deze informatie met zorg is samengesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Lokale situaties kunnen altijd wijzigen. Deze tips zijn gebaseerd op onze eigen vakanties in Letland. Heb je aanvullende tips? Stuur dan een mail naar info@kidseropuit.nl.