Home Blog

Gezinsvakantie in Griekenland

Op vakantie naar Griekenland met kinderen? Dan is de kans groot dat je naar een van de eilanden gaat. Genieten van het mooie weer, de stranden, het lekkere eten en de rijke geschiedenis.

Ook het vasteland is de moeite waard, net als een bezoek aan de indrukwekkende hoofdstad Athene.

Naar Griekenland met het gezin: zon, zee, strand of actief?

Bij Griekenland denk je vaak snel aan het mooie weer, de helder blauwe Middellandse Zee en met een schepje en emmertje aan het strand. Maar is dat alles, of is [...]

regels-corona-nieuwe-stijl

Op vakantie in Europa tijdens corona: waar mogen we heen en wat zijn daar de regels?

Hoera! We mogen weer op vakantie in Europa tijdens corona in de zomervakantie. Het reisadvies vanuit Nederland is aangepast van oranje naar geel. Dit betekent dat we in ieder geval [...]

Santorini met kinderen: een georganiseerde dagtour of blijven overnachten?

Het bezoeken van het eiland Santorini met kinderen is tussen de bussen vol met toeristen best druk. Tijdens haar vakantie naar Kreta bezocht Irma samen met haar man en dochter [...]

Kreta met kinderen, genieten van strand, cultuur en natuur

Kreta met kinderen is misschien niet de eerste combinatie waar je aan denkt. Vaak wordt gedacht aan feestende jongeren in Chersonissos, maar het eiland heeft ook voor gezinnen veel te [...]

rhodos_met_kinderen_13

Op vakantie naar Rhodos met kinderen? Lees eerst onze tips!

Rhodos, een van de Griekse eilanden, is een populaire vakantiebestemming voor zonaanbidders. Veel vakantiegangers blijven aan het zwembad of op het strand rond een van de vele hotels hangen. Maar [...]

Kindervakantie Griekenland boeken

Op vakantie naar Griekenland met kinderen? Voor veel gezinnen betekent het een heerlijke zonvakantie. Maar ook als je liever voor een stedentrip of een avontuurlijke vakantie kiest kun je in Griekenland veel kanten op. Bekijk eens het aanbod bij onderstaande reisorganisaties.

De meeste gezinnen zullen met het vliegtuig naar Griekenland gaan. Combineer je vlucht met een huurauto en je kunt gaan en staan waar je wilt. Voor het huren van een auto adviseren we Sunny Cars, dankzij het all inclusive principe heb je bij hen nooit gedoe met de verzekering.

Ga je op vakantie naar Griekenland? Dan heb je vast ook allerlei praktische vragen. De bloggers van KidsErOpUit hebben hun ervaringen gebundeld en alle tips voor een vakantie in Griekenland met kinderen hier verzameld.

Feitjes Griekenland

  • Munteenheid: euro
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later
  • Wereldstekker nodig: nee
  • Siësta: nee

Handige Reisgidsen

Wij gebruiken graag de volgende reisgidsen in Griekenland:

Regels autostoeltjes

Kinderen kleiner dan 1.35 meter moeten en jonger dan 12 moeten in een passend kinderzitje of een verhoger worden vervoerd. Kinderen onder de drie jaar moeten altijd in een autostoeltje. Kinderen vanaf 12 jaar mogen in een gewone autogordel.

Milieusticker, Tol en Vignet

In Griekenland zijn geen milieuzones.

Roken in een auto met een kind van onder de 12 jaar is in Griekenland verboden.

Een gevarendriehoek, verbandtrommel en brandblusser zijn verplicht om in de auto te hebben in Griekenland.

Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. Bijna overal kan er alleen ter plaatse contant betaald worden bij de tolpoortjes.

Tips kindervakantie in Griekenland

Het Engels is in Griekenland over het algemeen redelijk. Jonge Grieken spreken beter Engels dan oudere generaties.

Op heel veel plekken kun je met pinpas en creditcard betalen, dus ook in winkels, hotels, tankstations en restaurants.

Steeds meer campings en accommodaties bieden gratis WIFI aan, maar de kwaliteit er van wisselt sterk. Er is een 4G-netwerk.

De kosten voor boodschappen zijn lager dan in Nederland. De prijzen in de horeca liggen eveneens lager dan in Nederland.

25 maart, 23 april , 1 mei en 14 juni zijn nationale feestdagen in Griekenland. Veel winkels zijn dan gesloten. Lokaal zijn er plaatselijke feestdagen.

Weer en beste reisperiode in Griekenland

Griekenland heeft een zeeklimaat met hete droge zomers. De maanden mei en juni en september oktober zijn de beste maanden om Griekenland te bezoeken. Het is dan aangenaam warm, maar niet te heet.

Het kraanwater is voorzien van een kleine hoeveelheid chloor. Wel drinkbaar, maar niet lekker.

In Griekenland wordt laat gegeten ‘s avonds. Tip: ga met jonge kinderen ‘s middags uit eten. De Grieken eten ’s middags ook warm.

Hoewel deze informatie met zorg is samengesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Lokale situaties kunnen altijd wijzigen. Deze tips zijn gebaseerd op onze eigen vakanties in Griekenland. Heb je aanvullende tips? Stuur dan een mail naar info@kidseropuit.nl.