Home Blog

Gezinsvakantie in Spanje

Op vakantie naar Spanje met kinderen? Dan wordt het lastig kiezen naar welke streek je gaat. Kies voor de Spaanse costa’s, een van de geweldige steden of het onbekendere binnenland. In Catalonië kan je dit zelfs makkelijk in een gezinsvakantie met elkaar combineren door de Pyreneeën, Barcelona en de kust te bezoeken. Dit gebied is in twee dagen met de auto vanuit Nederland te bereiken. In de winter zijn de Canarische Eilanden een fijne vakantiebestemming voor gezinnen.

Een vakantie in Spanje met kinderen is verrassend voordelig als je met een low cost carrier erheen vliegt. Zij hebben regelmatig goede aanbiedingen.

Onze favoriete blogs over een vakantie in Spanje met kinderen:

menorca-met-kinderen

Menorca met kinderen: op naar het buggyeiland

Menorca staat ook wel bekend als het buggyeiland, ideaal voor een vakantie met kleine kinderen. Natuurlijk staat Menorca niet alleen bekend om haar kindvriendelijkheid. Het eiland heeft enkele van de [...]

hotel-met-familiekamer-Profur-Safari-Park

Zomervakantie in een hotel met familiekamer: onze tips!

Even er tussenuit met het gezin vindt iedereen fijn. Maar waar ga je heen en hoe vind je het juiste hotel voor jouw gezin? Dit zijn waarschijnlijk vragen die ook [...]

canarische-eilanden-2-authentieke-dorpjes-57

Kindervakantie Canarische Eilanden: onze tips voor het leukste eiland!

Overweeg je een kindervakantie naar de Canarische Eilanden? Dat is een uitstekend idee, want elk eiland heeft wel iets leuks te bieden voor een gezin met kinderen. Daarnaast zijn de [...]

Vakantiebestemmingen voor een meivakantie in Europa

Vakantiebestemmingen voor een meivakantie in Europa zijn er in overvloed. Het is een ideale periode om weg te gaan. Je hebt langer de tijd en het is op veel plekken [...]

Valencia met kinderen: de 15 leukste tips voor een stedentrip

Valencia met kinderen, het is een stedentrip die steeds populairder wordt. Saskia ging er ook heen met haar gezin. Wat is er te doen in Valencia met kids? En hoeveel [...]

5 redenen om op vakantie naar Spanje te gaan

Op vakantie naar Spanje? Dat is het hele jaar een goed idee! Onze blogger Saskia is er vaak geweest en vertelt waarom het zo leuk is om op vakantie te [...]

Cordoba-met-kinderen-12

Córdoba met kinderen, een mooie Spaanse stad met geschiedenis

Córdoba met kinderen bezoeken? Daphne deed dat tijdens haar Interrail reis door Spanje. In dit blog vertelt ze wat er in Córdoba voor gezinnen te doen is.  Córdoba met kinderen [...]

Naar Girona met kinderen: zeker de moeite waard!

Een stedentrip naar Girona met kinderen is zeker de moeite waard. Wanneer je een vliegticket naar Barcelona koopt bij een van de prijsvechters, land je vaak in deze Noord-Spaanse stad. [...]

Kindervakantie Spanje boeken

Op vakantie naar Spanje met kinderen? Jouw gezinsvakantie boek je makkelijk via een van onderstaande reisorganisaties. Of je nu voor een strandvakantie, rondreis of actieve vakantie gaat. Hier vind iedereen iets leuks.

De meeste gezinnen zullen met het vliegtuig naar Spanje gaan. Combineer je vlucht met een huurauto en je kunt gaan en staan waar je wilt. Voor het huren van een auto adviseren we Sunny Cars, dankzij het all inclusive principe heb je bij hen nooit gedoe met de verzekering.

Ga je op vakantie naar Spanje? Dan heb je vast ook allerlei praktische vragen. De bloggers van KidsErOpUit hebben hun ervaringen gebundeld en alle tips voor een vakantie in Spanje met kinderen hier verzameld.

Feitjes Spanje

• Munteenheid: euro
• Tijdsverschil met Nederland: niet voor het vasteland, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger
• Wereldstekker nodig: nee
• Siësta: ja

Handige Reisgidsen

Wij gebruiken graag de volgende reisgidsen in Spanje:

Op weg naar Spanje

Mocht je met de auto afreizen naar Spanje, dan reis je via Frankrijk. Bekijk hier ons overzicht van kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de Franse snelwegen. Houd er rekening mee dat het op de eerste twee zaterdagen van augustus druk is op de Franse snelwegen. Bekijk onze tips hoe je Zwarte Zaterdag kunt voorkomen of hoe je Zwarte Zaterdag overleeft.

Regels autostoeltjes

Net als in Nederland moeten kinderen kleiner dan 1.35 meter in een passend autostoeltje. Kinderen mogen niet voorin, tenzij de auto geen achterbank heeft, er geen autozitje op de achterbank past, of de achterbank al vol zit met kinderen kleiner dan 1.35 meter.

Milieusticker, Tol en Vignet

In een aantal Spaanse steden is een milieuzone ingesteld die deze gebieden autoluw maakt. Alleen vergunninghouders hebben toegang.

In Barcelona is sprake van een milieuzone waarvoor je een milieusticker nodig hebt. Deze zijn verkrijgbaar bij postkantoren.

Op veel snelwegen wordt tol geheven. Deze kan ter plaatse contant of met creditcard worden betaald. De bankpas wordt niet overal geaccepteerd. Het is mogelijk om een tolbadge aan te schaffen.

Tips kindervakantie in Spanje

Het Engels van de Spanjaarden is redelijk.
In Spanje kun je vrijwel overal met pinpas en creditcard betalen, dus ook in winkels, tankstations en restaurants.

Steeds meer campings en accommodaties bieden gratis WIFI aan, maar de kwaliteit er van wisselt sterk.

Voor de boodschappen betaal je minder dan in Nederland. En ook in de horeca ben je goedkoper uit dan in Nederland.

1 mei, 15 augustus en 12 oktober zijn nationale feestdagen in Spanje. Winkels zijn dan gesloten.

Het kraanwater is door het gebruik van chloor niet drinkbaar.

Let er op dat je toiletpapier niet in de wc gooit.

Spanjaarden eten ’s avonds erg laat. Mocht je met jonge kinderen uit eten willen, dan is ’s middags ergens warm lunchen een goed alternatief.

Vanwege de zonkracht is het raadzaam UV-kleding te overwegen. Zie ook ons blog over het gebruik van UV-kleding. Op kiezelstrand zijn strandschoentjes aan te raden.

Blote schouders en hele korte shorts worden niet gewaardeerd bij het bezoek aan een kerk. Hoewel men er bij kinderen soepeler mee omgaat, vinden wij het zelf respectvol om hen in ieder geval een shirtje aan te trekken die de schouders bedekt. Een andere optie is om dunne vestjes mee te nemen die ze aan kunnen trekken als je een kerk in gaat.

Weer en beste reisperiode in Spanje

In Spanje is het aan de kusten zijn de winters mild en de zomers warm. In het binnenland is het in de winter flink kouder, terwijl het in de zomer behoorlijk warm kan worden.

Hoewel deze informatie met zorg is samengesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Lokale situaties kunnen altijd wijzigen. Deze tips zijn gebaseerd op onze eigen vakanties in Spanje. Heb je aanvullende tips? Stuur dan een mail naar info@kidseropuit.nl.