Madrid met kinderen, dit kun je doen in 1 dag!

Een bezoek aan Madrid met kinderen vormt het einde van de interrail reis die Daphne met haar dochters maakt. Hoewel ze maar kort in de Spaanse hoofdstad waren, hebben ze daar leuke dingen gedaan! Lees snel verder voor een eerste indruk van Madrid. 

Madrid met kinderen

De twee dagen die we in Madrid zijn blijken veel te kort. Wat een fijne stad om met kinderen rond te lopen. Gezellige kleine straatjes, mooie gebouwen, varen in het park en alweer lekker eten. Spanje is een heerlijk vakantieland met kinderen en Madrid volgens ons een aanrader. 

Tip: neem een reisgids mee zoals ANWB Extra – Madrid of Capitool

Accommodatie in Madrid

We zitten in Madrid aan de rand van het centrum, in een prachtig groot appartement, Gran Via Premium House 3BR. Met zwembad, waarvan het water echter zo koud is dat de kinderen na een eerste plons hier niet meer naar gevraagd hebben.

Het appartement heeft een grote woonkamer met eettafel waar we met zeven personen prima aan passen, twee slaapkamers met twee badkamers boven en beneden nog een kleine slaapkamer met stapelbed.

In Spanje gaan ze er regelmatig vanuit dat kleine kinderen bij ouders in bed slapen, er zijn zes bedden beschikbaar voor zeven personen. Het grote tweepersoonsbed is in beslag genomen door de drie grote kinderen samen (10, 10 en 11 jaar). Dat past prima en iedereen is na een dag slenteren zo moe, dat ze zo in slaap vallen! 

Ons appartement in Madrid
Fijne slaapkamers

Lekker eten in Madrid met kinderen

Met wat kieskeurige eters tussen onze kinderen is het een uitdaging om iets te vinden dat iedereen lekker vindt. In Madrid zijn we daar het beste bij geslaagd bij Grama Lounge, makkelijk online te reserveren. Naast dat het er erg gezellig en leuk uitziet, is het eten ook verrukkelijk.

Er zijn verschillende gerechten te bestellen die je met elkaar kunt delen. Wij nemen iets met tex-max wraps en nacho’s en verschillende soorten kleine hapjes. Aangezien Grama Lounge een uitgebreide cocktailkaart heeft en het eruit ziet alsof we op het strand zitten, nemen we er een lekkere cocktail bij. Met twee volwassenen en vijf kinderen hebben we voldoende aan de twee gerechten die we besteld hebben, het gaat niet eens allemaal op helaas. 

Grama Lounge in Madrid met kinderen
Heerlijk eten in Spanje!

De hop on hop off bus in Madrid met kinderen

We hebben helaas maar één hele dag in Madrid met kinderen voordat we naar het vliegveld moeten om naar huis te gaan. Deze vakantie zijn we niet met een hop on hop off bus geweest, die hebben we bewaard voor Madrid.

We kopen vooraf online kaartjes en gaan op zoek naar een halte. De eerste halte is helaas tijdelijk opgeheven, maar bij de volgende halte kunnen we gelukkig opstappen. De man die onze kaartjes controleert raakt enigszins in paniek van de hoeveelheid kinderen. Na de derde keer vragen hoe oud ze allemaal zijn (de jongste kinderen mogen gratis mee, maar hebben wel een online kaartje), mogen we een plekje zoeken.

Met een oortje in luisteren we naar de verhalen over de stad. Een leuke manier om een indruk van Madrid met kinderen te krijgen. Een andere leuke manier om Madrid te ontdekken, is met een fietstour via Baja Bikes

 
De hop on, hop off bus in Madrid met kinderen.
De hop on, hop off bus in Madrid met kinderen.
Mooi uitzicht vanuit de bus
Wat is Madrid een mooie stad
Madrid met kinderen vanuit de bus

Retiro park vanuit de roeiboot

Wanneer je maar één dag in Madrid bent moet je keuzes maken wat je gaat doen. Bootje varen hebben we deze vakantie nog niet gedaan, dus dat wordt het!

Vanuit de hop on hop off bus lopen we zo het Retiro park in. Het is een groot park met brede wandelpaden en overal gras en een aantal speelplekken voor de kinderen. Bij de ingang is een restaurantje en staan er wat kraampjes waar je iets te drinken en ijs kunt kopen. Ook bij het water is een restaurantje te vinden.

Bij de roeibootjes moeten we even wachten tot we kunnen betalen: 6 euro per 45 minuten doordeweeks en 8 euro per 45 minuten in het weekend (prijspeil 2019). Er kunnen maximaal 4 personen in een bootje en er zijn reddingsvesten beschikbaar. Na een half uurtje roeien is iedereen wel warm en is het prima om terug te varen. Tijd om even af te koelen in de schaduw.

Spelen in Retiro park
Roeien in het Retiro park in Madrid
Bootje varen in Retiropark

Zomeravonden in Madrid met kinderen

Aan het einde van de vakantie zitten alle kinderen in een heerlijk Spaans ritme: ’s ochtends uitslapen en avondeten tegen 20.30 uur. De twee avonden dat we in Madrid met kinderen zijn lopen we een rondje door het centrum van Madrid.

Straatmuzikanten, balletje balletje en levensgrootte knuffels waar je tegen betaling mee op de foto kan. De eerste keer dat we die knuffels tegen komen zijn de kinderen enigszins onder de indruk, maar later beginnen ze allemaal al ‘NO’ te roepen als er iemand te dichtbij kwam. Ze leren snel!

Op het centrale plein, Puerta del Sol, in Madrid is het een en al gezelligheid, vanuit daar kan je verschillende winkelstraten doorlopen. De kinderen vinden de avonden in Madrid het leukst en het gezelligst, er gebeurt overal wel iets. Volgende keer willen we hier langer naar toe.

Zomeravonden in Spanje
 

Ligging van Madrid


 

Met de auto doe je er tussen 18 en 19 uur over om in Madrid te komen. Als je dit te lang vind, kan je overwegen om met het vliegtuig te gaan. Vergelijk tickets op Vliegtickets.nl.

Samengevat: Madrid met kinderen

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs over Spanje? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.