Interrail in Spanje, met de trein naar Malaga, Ronda, Cordoba en Madrid

0
403
Een hele onderneming met zoveel kinderen en koffers

Interrail in Spanje, dat deed Daphne afgelopen zomer met een vriendin en totaal vijf kinderen. Naar Spanje om daar met de trein te gaan reizen, een Interrail reis! Wat de route in Spanje was, hoe het reizen beviel en wat ze een volgende keer anders zouden doen lees je in dit blog. 

Interrail in Spanje met kinderen

Na allerlei opties voor de zomervakantie te hebben bekeken ontstaat het plan om naar Spanje te gaan en daar verschillende steden te bezoeken. Aangezien we voor vijf kinderen wel een hele grote auto nodig hebben besluiten we met de trein te gaan, we gaan op Interrail in Spanje! 

Het begin- en eindpunt en de pas

Met behulp van het blog van Saskia over interrail met kinderen beginnen we met het plannen van onze reis. We hebben helaas maar 10 dagen dat we weg kunnen in de zomervakantie, dus we moeten keuzes maken.

We besluiten heen en weer naar Spanje te vliegen. Na flink zoeken vinden we goedkope tickets naar Malaga en is vliegen naar Nederland het goedkoopst vanaf Madrid. Ons begin en eindpunt staat vast.

Zoek je goedkope vliegtickets naar Spanje hier

Omdat we alleen in Spanje reizen met de trein, kunnen we een Interrail pas voor alleen Spanje kopen. Per volwassene reizen er twee kinderen t/m 11 jaar gratis mee. Aangezien we vijf kinderen in de leeftijd t/m 11 jaar meenemen, moeten we voor de laatste een jongeren pas kopen (er is geen kaart tegen kindertarief beschikbaar). 

Interrail in Spanje

Onze Interrail route in Spanje

Nu het begin en einde vast staat, begint het bepalen van de rest van onze route. Ronda en Córdoba lijken ons mooie plaatsen om te bezoeken en liggen op de route. Via de app en site van Interrail bekijken we of de redelijke verbindingen tussen de plaatsen zijn, hoewel we soms wel moeten overstappen lijkt het ons te doen.

We zoeken leuke en grote appartementen in Malaga, Ronda, Cordoba en Madrid en dan hoeven we alleen maar te wachten tot het zover is en we mogen vertrekken.

Stoelen reserveren voor de trein tijdens Interrail in Spanje

Dan is het zo ver, we gaan naar Spanje. Met een hele berg bagage en een hele berg kinderen en we hebben er zin in!

Het lukt ons niet om via de app te reserveren voor de treinen, dus we besluiten dat in Spanje zelf te regelen. Zodra we in een plaats aankomen regelen we de reserveringen voor de volgende reis. Dat gaat snel en makkelijk.

Wanneer we naar Madrid reizen is het op een zondag. Een dag waarop heel Spanje met de trein lijkt te gaan. Desondanks kunnen we bij elkaar in de buurt zitten. Mocht je echter de zondag als reisdag kunnen vermijden is dat waarschijnlijk rustiger.

Uit Ronda moeten we eerst een stukje terug reizen, waardoor we met twee treinen moeten. Hierdoor moeten we twee keer reserveringskosten betalen, een beetje jammer.

De reserveringskosten liggen gemiddeld tussen de 4 en 11 euro per stoel, afhankelijk van de duur van de reis en de soort trein.

We nemen een klein beetje bagage mee
Gereserveerde stoelen

Onze ervaring met Interrail in Spanje

Het reizen met de trein is een relaxte manier van reizen, we kunnen lezen en de kinderen spellen spelletjes en vermaken zich op de iPad.

Twee keer zijn onze gereserveerde stoelen bezet. Een keer gaan we in het zitje daarnaast zitten en de andere keer vertrekken de mensen die op onze plek zitten.

Het in- en uitstappen met alle bagage en kinderen is even spannend. Dit doen we elke keer door één volwassene eerst uit de trein te laten gaan en één als laatste. We willen geen kinderen op het perron laten staan.

Er is in de trein genoeg plek voor de bagage, al is het soms even puzzelen voor een plekje voor de grote koffer. In de steden lopen we veel en maken we gebruik van het openbaar vervoer. Zo hebben we in Malaga veel gereisd met de metro en een bus gepakt en in Madrid de hop on hop off bus gekozen. 

Een hele onderneming met zoveel kinderen en koffers

Wat doen we een volgende keer anders?

Volgende keer gaan we langer! Twee nachten op één plek is eigenlijk te kort, dat wisten we wel, maar we wilden geen plaats schrappen. De volgende keer moeten we dus gewoon langer weg kunnen.

Ronda is vanuit Malaga een uurtje rijden met de bus, dat is prima als dagtochtje te doen, dus die kan je eventueel er tussenuit halen. Sevilla zou een optie zijn om aan de reis toe te voegen. Mocht je meer tijd hebben, dan kun je na Madrid eventueel doorreizen naar Valencia of Barcelona. Wat ons betreft is Interrail in Spanje een aanrader!

Benieuwd naar de kosten van Interrailen in Spanje? Bekijk dan hier de tarieven

Heb jij Interrailen met het gezin al eens overwogen? En zou je dan voor een pas voor één land kiezen of meerdere landen willen bezoeken?

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor treinreizen met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.