Home Blog

Luxemburg

Ga je op kindervakantie naar Luxemburg en vraag je je af waar je kunt overnachten? Wij hebben enkele kleinschalige campings en jeugdherbergen bezocht. Liefhebbers van natuur kunnen heerlijk wandelen en wie liever op stedentrip gaat, vindt tips voor een bezoek aan hoofdstad Luxemburg.

Nieuwsgierig wat wij tot nu toe over vakantie in Luxemburg met kinderen hebben geschreven? Onze favoriete blogs hebben we alvast voor je onder elkaar gezet:

Is de auto geen optie voor jou om naar Luxemburg te gaan? Kies dan voor de trein. Dat is voor kinderen een belevenis op zich. Als je in Luxemburg iets wilt bekijken dat lastiger bereikbaar is met het openbaar vervoer, dan kun je altijd nog voor een paar dagen een auto huren bij Sunny Cars.

Bekijk hier de mogelijkheden om met de trein naar Luxemburg te gaan en boek direct je treinkaartjes.

Ga je op vakantie naar Luxemburg? Dan heb je vast ook allerlei praktische vragen. De bloggers van KidsErOpUit hebben hun ervaringen gebundeld en alle tips voor een vakantie in Luxemburg met kinderen hier verzameld.

Feitjes Luxemburg

• Munteenheid: euro
• Tijdsverschil met Nederland: niet
• Wereldstekker nodig: nee
• Siësta: nee

Handige Reisgidsen

Wij gebruiken graag de volgende reisgidsen in Luxemburg:

Op weg naar Luxemburg

Mogelijk wil je pauzeren op weg naar je vakantiebestemming. Een aanrader voor een pauze is Aire de Nantimont aan de A4 In België, van Luxemburg naar Luik, net na afrit 29. Hier vind je een ruime speeltuin waar je kinderen zich even kunnen uitleven.

Klik op het tabblad Vervoer voor het kopen van een treinkaartje naar Luxemburg.

Regels autostoeltjes

Kinderen van 3 tot 18 jaar die kleiner zijn dan 1.50 meter moeten in een kinderzitje of verhoger worden vervoerd. Kinderen tot 18 en zwaarder dan 36 kilo mogen achterin wel met de veiligheisgordel worden vastgezet, voorin niet. Kinderen onder de drie jaar moeten altijd in een autostoeltje.

Milieusticker, Tol en Vignet

Het gebruik van winterbanden is verplicht onder winterse omstandigheden.

In Luxemburg zijn geen tolwegen en zijn in 2018 geen milieuzones.

Tips kindervakantie in Luxemburg

In Luxemburg wordt Luxemburgs, Frans en Duits gesproken. In Luxemburg wordt over het algemeen goed Engels gesproken.

In Luxemburg kun je vrijwel overal met pinpas en creditcard betalen, dus ook in winkels, tankstations en restaurants.

Steeds meer campings en accommodaties bieden gratis WIFI aan, maar de kwaliteit er van wisselt sterk.

De kosten voor boodschappen en de prijzen in de horeca liggen iets hoger dan in Nederland.

23 juni is de nationale feestdag van Luxemburg.

Weer en beste reisperiode in Luxemburg

Het klimaat lijkt sterk op het Nederlandse: milde zomers en milde winters. Op enkele plaatsen in Luxemburg is het mogelijk om te skiën en te langlaufen.

Hoewel deze informatie met zorg is samengesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Lokale situaties kunnen altijd wijzigen. Deze tips zijn gebaseerd op onze eigen vakanties in Luxemburg. Heb je aanvullende tips? Stuur dan een mail naar info@kidseropuit.nl.