Camping Birkelt in Luxemburg

Blogger Mandy ging twee keer in de zomervakantie naar Luxemburg. Eerder vertelde ze al over camping Fuussekaul en deelde ze tips over uitstapjes in de omgeving. Vandaag neemt ze jullie mee naar camping Birkelt en geeft ze nog meer tips voor leuke activiteiten met kinderen.

Zomer 2011. Eindelijk naar het buitenland, dat is wat ik heel graag wilde met de kinderen. Met een man die niet langer wilde rijden dan een uur of zes, kwamen we al snel uit op Luxemburg. Er zijn genoeg kleine campings, maar wat wij een nadeel vonden is dat deze vaak grenzen  aan water (riviertjes, beekjes) en dan vonden wij geen prettig idee met twee kleine kinderen van toen 2 en 3 jaar oud.  Na even gezocht te hebben, kwamen we uit op camping Birkelt in Larochette.

Camping Birkelt in Luxemburg

Camping Birkelt ligt in het Müllerthal, dit is in het hart van Klein Zwitserland. De camping ligt bovenop een bosplateau. Camping Birkelt staat vooral bekend om zijn koepelvormige dak van het zwembad, dat bij mooi weer open geschoven kan worden zodat het een buitenbad wordt. De plekken zijn afgebakend en bieden ruimte aan een caravan met voortent, luifel en de auto (80-100 m2). Wij kozen een comfort plek met 10A stroom, naast een speeltuintje en dichtbij de toiletten. Of dichtbij de toiletten wel zo’n goed idee was, vroegen we ons op de eerste dag dat wij op de camping waren al af. Jelmer had bedacht dat het erg leuk was om te spelen met water. Er stond een erg mooi hek met bloemetjes, daarachter moest gespeeld worden. Alleen erg jammer dat dit het chemisch toilet was! Ik kan je zeggen dat ruikt niet erg aangenaam. Gelukkig is dit eenmalig gebleven.

De toiletten zijn ruim, netjes en schoon. Er zijn voldoende douches aanwezig en je hebt speciale kinderdouches met een verhoging waarop je kind kan staan.

Op de camping is een restaurant aanwezig en er kan patat en pizza worden afgehaald. Ook is er een winkeltje aanwezig, waar je ’s morgens broodjes kan halen of wat kleine boodschappen kan doen.

Naast de kampeerplekken kan je compleet ingerichte bungalowtenten huren en zijn er stacaravans op de camping aanwezig.

Het uitzicht vanaf Camping Birkelt op een burcht.
Het uitzicht vanaf Camping Birkelt op een burcht.
Vanaf de camping loop je zo het bos in.
Vanaf de camping loop je zo het bos in.
Ook via deze trap wandel je zo de camping uit.
Ook via deze trap wandel je zo de camping uit.

Camping Birkelt met kinderen

Op Camping Birkelt is zeker aan de kinderen gedacht. Je hebt er het welbekende animatieteam dat van alles organiseert. Omdat de kinderen nog vrij jong waren (2 en 3 jaar oud) toen wij op de camping kampeerden, hebben wij hier geen gebruik van gemaakt. Op de camping zijn enkele speeltuinen aanwezig, met bij het zwembad een grote speeltuin met trampolines. Ook is er een skatebaan, je kan er midgetgolfen of een balletje slaan op de tennisbaan.

Omgeving Camping Birkelt

Luxemburg ligt centraal voor veel uitstapjes, zowel in Luxemburg als in de buurlanden Duitsland (Moezelgebied), België en het noorden van Frankrijk. Wij hebben onder andere de volgende uitstapjes gemaakt tijdens deze vakantie:

Burcht in Vianden

Als je er in de buurt bent, dan moet je zeker de burcht in Vianden bezoeken.  In augustus heb je daar de Middeleeuwse feesten en toevallig waren wij er op een van deze dagen. Je ziet ridders en heksen, er wordt Middeleeuwse muziek gespeeld en je hebt een Middeleeuwse markt. Nynke en Jelmer vonden het geweldig en keken hun ogen uit bij de vogelshow. Ook vonden ze het maar wat spannend om rond te lopen in het “kasteel”.

Burcht Vianden: een geweldig uitstapje met kinderen.
Burcht Vianden: een geweldig uitstapje met kinderen.
Vaandel zwaaien tijdens het Middeleeuws festival.
Vaandel zwaaien tijdens het Middeleeuws festival.
Je waant je echt in de Middeleeuwen.
Je waant je echt in de Middeleeuwen.
De roofvogelshow.
De roofvogelshow.

Luxemburg Stad

Natuurlijk wilden we heel graag naar de stad Luxemburg. Maar voor ons was dit met twee jonge kinderen van 2 en 3 jaar niet zo’n goed idee. Nynke was erg moe en heeft vrijwel de hele tijd gehuild waardoor we genoodzaakt waren om ons tripje af te breken. Maar we kunnen in ieder geval zeggen dat we in Luxemburg stad zijn geweest.

Parc Merveilleux

Een bezoekje aan Parc Merveilleux stond ook op ons programma. Wat een super leuk park is dit. Speeltuin en dierentuin worden afgewisseld en dat maakt het voor kinderen erg leuk. Nynke en Jelmer hebben genoten van het spelen en keken hun ogen uit bij de dieren.

Aquarium in Wasserbillig

Wij vonden dit wat tegenvallen. Na een paar vissen heb je het wel gezien. Wij hadden er wat meer van verwacht, maar de kinderen keken hun ogen uit en vonden het maar wat leuk. Nadat we hier even rondgelopen hadden, gingen de kinderen heerlijk buiten spelen in een leuk aangelegde speeltuin.

Gluren naar de vissen in het aquarium.
Gluren naar de vissen in het aquarium.
Klimmen en klauteren.
Klimmen en klauteren.

Autoritjes in de omgeving

Jelmer was 2 jaar toen wij hier waren en maakte nog gretig gebruik van zijn middagslaapjes. Zo kwam het ook vaak voor dat hij in de auto sliep en we flinke stukken hebben gereden. We reden langs de Moezel en kwamen uit bij het liefelijke dorpje Ehnen. Aangezien Jelmer ondertussen weer wakker was, hebben we hier even rondgewandeld.

Ben jij ook op Camping Birkelt geweest? Vertel in een reactie hieronder wat jij er van vond en wat jouw tips zijn voor uitstapjes in de omgeving.

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke campings? Klik & kijk hier:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.