Camping Fuussekaul in het Luxemburgse Heiderscheid

2
354
Ook met kinderen is het goed wandelen in Klein Zwitserland.
Ook met kinderen is het goed wandelen in Klein Zwitserland.

Blogger Mandy ging twee keer in de zomervakantie naar Luxemburg. Vandaag vertelt ze over camping Fuussekaul en deelt ze tips voor activiteiten in de omgeving.

Wat was Luxemburg ons goed bevallen het jaar hiervoor. Dus hoefde we niet lang na te denken over de bestemming: Luxemburg zou het weer worden. Alleen een andere camping, in een andere omgeving. Aangezien we dat jaar met een ander stel op vakantie zouden gaan, kwamen we na enig overleg uit op camping Fuussekaul. Belangrijk vonden we dat de kinderen, al was Nynke daarvoor toen alleen oud genoeg, zelf naar het toilet konden gaan. Dus niet te ver van het toiletgebouw. En natuurlijk dichtbij een speeltuin, zodat papa en mama ook vakantie hebben. Kortom gezegd een kindvriendelijke camping voor onze kinderen van 3 en 4 jaar oud.

Camping Fuussekaul in Heiderscheid

Camping Fuussekaul bevindt zich in het hartje van natuurpark Boven-sûre, middenin de Luxemburgse Ardennen. Voor ons doen is camping Fuussekaul een grote camping.  Met ruim 300 kampeerplaatsen, 250 chalets/bungalows en 158 jaarplaatsen. De camping wordt doorsneden door een grote weg. Het grootste kampeergedeelte bevindt zich aan een kant van de weg, maar voor de activiteitenclub, binnenspeeltuin, supermarkt en een klein stukje van de camping moet je met een tunnel onder de grote weg door. Aangezien wij met de caravan op vakantie gaan kozen wij voor een ruime comfortplaats (rond de 110 m2 ). We moeten toch onze auto en caravan kwijt, met voortent, slaapcabine en luifel. Op de camping bevindt zich een restaurant, waar je ook pizza’s kunt afhalen, en er is een snackbar.

Het sanitair gebouw is ruim met voldoende toiletten en douches. Wij hechten er erg veel waarde aan dat dit schoon is, maar dat was op camping Fuussekaul helaas niet zo. Soms was het te vies voor woorden, met name vlak voordat er schoongemaakt ging worden.

De kampeerplek van Mandy op Camping Fuussekaul.
De kampeerplek van Mandy op Camping Fuussekaul.

Camping Fuussekaul met kinderen

Voor kinderen is er genoeg te doen op de camping. Je hebt er de verschillende speeltuintjes, een binnenspeeltuin, een bowlingbaan en sinds kort een high robe baan voor de oudere jeugd. Er is een zwembad, maar voor de grootte van de camping vond ik het zwembad erg klein. Ook is er een animatieteam. Voor ons betekende het dat Nynke en Jelmer elke avond naar de kinderdisco wilden. Eigenlijk ging het om het opgehaald worden met de trekker met kar, daarbij mochten de ouders niet mee. De trekker haalt met veel bombarie de kinderen op, gaat dan naar de overkant van de weg om naar de minidisco te gaan. Wij als ouders gelijk erachteraan, want a) je moest je kinderen zelf ophalen en b) je wilt toch niet dat de kinderen de drukke weg over zouden steken. Dit was voor ons één keer maar nooit weer.

Deze vakantie zijn wij er achter gekomen dat zo’n grote camping eigenlijk helemaal niks voor ons is. Wij houden van kleinere overzichtelijke campings met het minimale aan animatie.

Met de trekker naar de minidisco.
Met de trekker naar de minidisco.

Omgeving

In de omgeving is heel veel te doen en te zien.

Echternach

Een leuk middeleeuws stadje. Wij hebben eigenlijk alleen in het centrum rondgelopen, maar dat was al erg mooi om te zien.

Wandelen in het romantische Klein Zwitserland

Oh wat is dit leuk voor de kinderen. Klimmen en klauteren tussen de rotsen door en lopen over smalle paadjes. Wat vonden Nynke en Jelmer dit geweldig. En wij genoten van de prachtige omgeving.

Vanaf Camping Fuussekaul is Klein Zwitserland prima te bereiken.
Vanaf Camping Fuussekaul is Klein Zwitserland prima te bereiken.
Het is een prachtig gebied!
Het is een prachtig gebied!
Ook met kinderen is het goed wandelen in Klein Zwitserland.
Ook met kinderen is het goed wandelen in Klein Zwitserland.
Genieten tijdens de wandeling.
Genieten tijdens de wandeling.

Wandelen bij de Predightstuhl

Ook dit is zeker aan te raden. Wij konden genieten van de prachtige natuur. Al was het uitzicht vanaf de Predightstuhl niet super, door de hoge bomen konden we niet zover kijken. Maar de wandeling was geweldig, waarbij we door smalle kloven de weg moesten vinden. Nynke was maar wat trots dat ze de route mocht bepalen en liep overal voorop.

Wandelen door de smalle kloof bij Predightstuhl.
Wandelen door de smalle kloof bij Predightstuhl.
Een heel fijn uitstapje vanaf Camping Fuussekaul: wandelen bij Predightstuhl.
Een heel fijn uitstapje vanaf Camping Fuussekaul: wandelen bij Predightstuhl.
Predightstuhl.
Predightstuhl.

Eifelpark in Duitsland

Prima bereikbaar vanaf de camping. Wat is dit een leuk park. Speeltuin annex dierentuin, geweldig. Ik hoef denk ik niet te vertellen dat de kinderen dit leuk vonden. Er is zoveel te doen en te zien dat je je hier zeker een dag kunt vermaken. Binnenkort meer over het Eifelpark in een aparte blogpost.

Burcht in Bourscheid

Hier kan je tijden ronddwalen en genieten van de prachtige omgeving, dat hebben we dan ook zeker gedaan. Nynke was druk bezig met de audio-tour. Geweldig om het verhaal van de burcht te horen in het Nederlands en dan vervolgens te horen waar je heen moet lopen. Oftewel: follow Nynke.

Burcht Bourscheid
Burcht Bourscheid
Klimmen!
Klimmen!

Bastogne

Het centrum hebben we bekeken, maar waarvoor je naar Bastogne gaat is al het gebeuren rond de Tweede Wereldoorlog. Je hebt daar veel oorlogsmonumenten en musea, maar dan moeten de kinderen toch meer weten over de Tweede Wereldoorlog voordat we ze hier mee naar toe nemen.

Al met al is Luxemburg een geweldig land om heen te gaan, er is genoeg te doen en te zien, voor zowel jong als oud. Maar de volgende keer zoeken we toch een kleinere camping uit.

Meer lezen

Op zoek naar een fijne camping? Klik & kijk ook hier voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

2 REACTIES

  1. We zijn nu bij fussekaul maar de trekkers nemen de kinderen mee hoor en brengen ze ook weer terug. Ik zie er nu wel een aantal ouders bij zitten. Leuke camping!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.