Minicamping De Visser in Zoutelande: heerlijk kamperen

Blogger Fieke vertelt vandaag over een heerlijke kampeervakantie bij Camping De Visser in Zoutelande.

Camping voor een baby, peuter en kleuter

Een kleine drie jaar geleden kregen wij een derde kindje, en wat we bij nummer 1 en 2 niet hadden gedaan zagen we nu wel zitten, in de zomer gaan kamperen met een baby van een half jaar (en natuurlijk met de meiden van toen 2,5 en 4,5). De vakantieplannen hebben we er wel op aangepast en dus ben ik op zoek gegaan naar een camping in Nederland die kindvriendelijk is, niet te groot en bij voorkeur aan de kust maar zonder zwembad. Op die manier zouden de meiden vrij rond kunnen lopen zonder dat wij ons druk moesten maken of ze niet te dicht bij het zwembad zouden komen. Na wat zoek werk kwam ik bij minicamping De Visser uit in Zoutelande.

Minicamping De Visser in Zoutelande

De camping telt 30 grote (160-180m2) kampeerplaatsen, 3 camperplekken en vijf chalets, allen zeer goed onderhouden. Voor de kinderen kan je een mini caravan huren die je als overnachtingsplek naast je eigen tent/caravan kan laten zetten of naast een chalet kan plaatsen. Hoe leuk is dat, een eigen caravan voor de kids. Het sanitair ziet er goed uit en wordt goed schoongehouden. Wil je nog luxer dan kan je kiezen voor privésanitair en heb je een eigen badkamer.

Voor de kinderen zijn er, naast de ruimte op de camping, speeltoestellen tussen de kampeerplekken en is er tevens een groot speelveld. De camping voorziet in een grote diversiteit aan skelters en fietsjes en bij slecht weer is er een grote recreatieruimte met tafels, speelgoed en spelletjes.

Iedere ochtend komt de bakker op de camping  met een zeer groot assortiment verse broodjes en lekkernijen. De kinderen konden geen genoeg krijgen van de ‘plakbroodjes’ (Zeeuwse bolussen).

Ons eigen land is ook zo mooi: dit is Zeeland.
Ons eigen land is ook zo mooi: dit is Zeeland.
De kampeerplek van Fieke op minicamping De Visser in Zoutelande.
De kampeerplek van Fieke op minicamping De Visser in Zoutelande.

Omgeving minicamping De Visser

De camping ligt slechts 1100 meter van het prachtige uitgestrekte Zeeuwse strand (Zoutelande heeft de meeste zonuren in Nederland). Dagelijks fietsten wij wel even naar het strand voor een kort of wat langer bezoekje. Fietsen kunnen gehuurd worden bij de camping maar omdat wij een bakfiets wilde huren hebben we contact gezocht met de fietsenmaker in Domburg. Op onze eerste vakantiedag kwam hij de bakfiets netjes op de camping afleveren. Via de camping kan je ook een strandcabine huren zodat je de strandspullen op het strand achter kan laten, dit hebben wij zelf niet gedaan maar als je niet wilt slepen met alle spullen heel ideaal.

In de omgeving is genoeg te doen. Wij hebben veel gefietst, hebben de kleine plaatsjes (Oost en Westkapelle, Domburg) in de omgeving bekeken, en hebben ook Middelburg per fiets bezocht. Het mooie oude stadje Veere is ook zeker een bezoek waard, net als de Deltawerken en Neeltje Jans.

Zeeuws meisje in Veere.
Zeeuws meisje in Veere.
Een bezoekje aan de Deltawerken.
Een bezoekje aan de Deltawerken.

Minicamping De Visser met kinderen

Maar wat maakt dat deze camping zo bijzonder leuk was? Door de kleinschaligheid en ruimte konden onze kinderen vrij rond lopen maar waren ze toch altijd in de buurt. Wij hebben daardoor heerlijk wat boeken uit kunnen lezen. Er komen veel gezinnen met kinderen tot 12 jaar dus vriendjes worden direct gemaakt. En als je dan tegen je kinderen zegt dat je pannenkoeken picknick voor ze maakt, het je zo 12 kinderen op je kleedjes zitten.

Een paar keer per week worden er leuke kinderactiviteiten georganiseerd. De kindersafari naar het strand was één groot succes. ’s Avonds om 19.00 uur onder begeleiding van een bioloog naar het strand om te kijken wat er allemaal in en rond het water leeft. Wij gingen met wel 40 kinderen voorzien van schepnetjes en emmertjes naar het strand. De kinderen genoten volop van het vangen van krabben, zeesterren en andere beestjes en wat was het mooi om met zonondergang te vertrekken. 2 a 3 keer per week wordt er wat georganiseerd op de camping. Op onze laatste dag (en voor vele anderen ook de laatste dag) nam fanatieke eigenaresse Joyce alle kinderen het land op om aardappels te gaan rooien. Normaal gesproken bakken ze daarna van de aardappelen friet maar omdat het een wisseldag was werd dit niet gedaan en kregen de kinderen de aardappels mee naar huis.

Paardrijden op minicamping De Visser.
Paardrijden op minicamping De Visser.
Met alle kinderen van de camping op strandsafari.
Met alle kinderen van de camping op strandsafari.
De buit bewonderen.
De buit bewonderen.
De strandschatten.
De strandschatten.
De zon begint al langzaam in de zee te zakken tijdens de strandsafari.
De zon begint al langzaam in de zee te zakken tijdens de strandsafari.
Het strand bij Zoutelande... een prachtige plek voor de zonsondergang.
Het strand bij Zoutelande… een prachtige plek voor de zonsondergang.

Op deze camping geen gekke fratsen maar alles wat er is, is top voor elkaar. De sfeer en ruimte op de camping zorgt ervoor dat de kinderen en de ouders echt vakantie hebben. Deze camping laat zien dat je niet veel nodig hebt om echt te genieten.

Het zou zo maar eens kunnen dat we in het voorjaar nog eens een bezoek aan deze camping brengen.

Prijsniveau minicamping De Visser

De prijzen op minicamping De Visser variëren per periode en zijn afhankelijk van verschillende keuzes. Klik hier om de tarieven te zien.

Ben jij ook naar minicamping De Visser geweest? Deel je ervaring in een reactie hieronder.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er nog meer te doen is op Walcheren of wil je vergelijken met een andere camping? Klik & kijk dan verder:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelOp vakantie naar Zuid-Duitsland met kinderen
Volgend artikelUit de oude doos: kamperen in Ommen in 1987
Fieke is sinds 2014 blogger bij KidsErOpUit, getrouwd met Bob en moeder van dochters R. (2007) en J. (2009) en zoon T. (2012). Ze gaat er graag op uit in de natuur maar is ook te porren voor een stedentrip of een bezoek aan een attractiepark. Ze gaat dus op zoek naar bestemmingen die diversiteit bieden. In de zomer vanaf kleinere campings met de vouwwagen en de rest van het jaar vanuit huuraccommodaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.