Rescue Vlissingen

1
99
Vakantie met kinderen, kids er op uit, Rescue Vlissingen, Zeeland, Walcheren

In 2012 bezochten wij Rescue Vlissingen. Dit reddingsevenement wordt elk even jaar georganiseerd en volgens Saskia is het de moeite waard om er speciaal voor naar Vlissingen te rijden.

Rescue Vlissingen

Rescue Vlissingen wordt gehouden op de boulevard, het strand en op de Westerschelde. Op de boulevard heeft elke zichzelf respecterende hulporganisatie een eigen stand. Wij zagen de brandweer, de KNRM, de reddingsbrigade, Veilig Verkeer Nederland, de politie, het leger en dan weet ik zeker dat ik nog heel veel vergeet op te noemen. Ze stonden er niet alleen met een stand, soms leek het wel alsof ze hun complete wagenpark hadden meegenomen. We keken in brandweerwagens en helikopters. Genoten van demonstraties zoals abseilen met een slachtoffer op een brancard. Ik liet me zelfs overhalen om mezelf te bevrijden uit een auto die op z’n kop hing.

Demonstraties op het strand

Na onze wandeling op de boulevard zochten we een plekje op het strand. Ook hier werden we getrakteerd op spektakel. Reddingsacties met helikopters, zowel op het strand als op het water. Meerdere vliegtuigshows en tot slot een echte vlootschouw. M. en C. hadden hier wat minder interesse in, geen enkel probleem, zij speelden heerlijk met zand en water.

We hadden verwacht een paar uur door te brengen bij Rescue Vlissingen. Uiteindelijk zijn we de hele dag gebleven!

Het evenemententerrein van Rescue Vlissingen
Het evenemententerrein van Rescue Vlissingen
Spectaculaire reddingsoperaties op de Westerschelde.
Spectaculaire reddingsoperaties op de Westerschelde.
De vlootschouw komt er aan. Het sluitstuk van een geweldig evenement.
De vlootschouw komt er aan. Het sluitstuk van een geweldig evenement.

Praktische informatie

Om het jaar wordt Rescue Vlissingen georganiseerd. De toegang is gratis, parkeren kan in de directe omgeving. Volg daarvoor de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Kijk voor meer informatie op de site van Rescue Vlissingen.

Op zoek naar meer leuke gratis evenementen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelZo kampeer ik: de pop up tent
Volgend artikel5x… Zuidoost Noorwegen
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

1 REACTIE

  1. De elfde editie vindt plaats op 15 augustus 2018 van 12.00 tot 18.00 uur.
    Het evenement, dat ook deze keer weer plaatsvindt op de boulevards en de stranden van Vlissingen, wordt nog specialer dan anders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.