Walcheren met kinderen, tips voor een leuke vakantie in Zeeland

Walcheren, met kinderen een heerlijke vakantiebestemming. Zeeland is sowieso een geliefde vakantiebestemming voor veel gezinnen. En schiereiland Walcheren is één van onze favoriete plekjes. Met uitjes voor jong en oud. En voor iedereen een camping, hotel of vakantiehuisje. Blogger Kirsten maakte voor jullie een overzicht met alle toffe plekken die de bloggers van KidsErOpUit bezochten. Daar wil jij zijn, als je Walcheren met kinderen bezoekt!

Overnachten op Walcheren met kinderen

Zeeland is gewend aan de vele toeristen uit binnen- en buitenland die regelmatig de brede standen en zilte lucht opzoeken. Ook op Walcheren, het eiland van Middelburg, Vlissingen, Domburg en Zoutelande, hoef je nooit ver te zoeken. Er zijn tal van campings, hotels, vakantiehuisjes of andere toffe plekken om te overnachten. Hieronder onze ervaringen en tips.

Campings op Walcheren

Op Walcheren zijn heel veel kleine boerencampings en minicampings. Met kinderen t/m 8 jaar super leuk om heen te gaan.

Camping De Oosthoek – Aagtekerke

Houdt jouw familie van kleinschalig en rustig kamperen bij de boer? Dan is camping De Oosthoek echt wat voor jullie. De ruime plekken zijn verdeeld over twee velden en van alle gemakken voorzien. De camping vind je vlakbij Aagtekerke en op fietsafstand van Domburg.

Blogger Saskia weet dat kinderen zich eindeloos kunnen vermaken bij De Oosthoek. Want haar kinderen ontdekten de speeltuin, de strohut en de pony die ze konden borstelen en op konden rijden. En het allerleukste op deze camping? Boer Peter helpen met zijn werk. Samen op de tractor en elke dag de koeien voeren. Hier kan geen animatieteam tegenop!

Boer Peter helpen op Camping de Oosthoek als je Walcheren met kinderen bezoekt
Boer Peter helpen op Camping de Oosthoek als je Walcheren met kinderen bezoekt

Camping Krabbeneiland – Biggenkerke

Ook blogger Lineke wilde wel eens ervaren hoe het is om bij een boer te overnachten. Samen met haar gezin trok ze voor een weekendje naar Walcheren en overnachtte ze op camping Krabbeneiland.

Op deze camping, waar kampeerplekken en verhuuraccommodaties te vinden zijn, krijgen kids de kans om hun boerderijdiploma te halen. En hoewel haar jongens daar destijds nog wat te klein voor waren, hielpen ze de boer graag een handje mee met voeren, knuffelen en aaien van de koeien. De speelschuur vol speelgoed, trekkers, skelters, fietsen en spelletjes maken deze camping heel geschikt voor een bezoekje aan Walcheren met kinderen. 

De trekkers maken een bezoek aan camping Krabbeneiland op Walcheren compleet
De trekkers maken een bezoek aan camping Krabbeneiland op Walcheren compleet

Minicamping De Visser – Zoutelande

Het dorp Zoutelande op Walcheren is na de gelijknamige hit van BLØF volgens mij wel bij elke Nederlander bekend. In 2015 bezocht blogger Fieke het dorp al een keer en verbleef ze met haar gezin op minicamping De Visser.

Op deze camping vind je kampeerplekken, camperplekken en chalets. En voor de kids hebben ze een wel heel bijzondere accommodatie: een minicaravan. De toen nog kleine meiden van Fieke konden op De Visser met gemak vrij rondlopen, spelen en vriendjes maken. Hoogtepunt van de vakantie? De kindersafari naar het strand. Waar de kleinste campinggasten na 19 uur in het water en zand op zoek gingen naar de schatten van de kust. 

De kindersafari, samen schatten zoeken op het strand van Zoutelande
De kindersafari, samen schatten zoeken op het strand van Zoutelande

Overnachten in vakantiehuis op Walcheren

Zeeland staat vol met vakantiehuizen en ook als je Walcheren met kinderen wilt bezoeken is er veel keuze. Vaak zijn de vakantiehuizen te huur via lokale verhuurburo’s. VVVZeeland maakte een uitgebreid overzicht van de vele verhuurburo’s en –accommodaties op Walcheren. Bekijk het overzicht van VVVZeeland.

Of probeer een van de vele woningen op Walcheren die via Airbnb worden aangeboden. Bekijk de woningen op Walcheren op Airbnb.  

Interhome vakantiehuis – Koudekerke

Blogger Jolinda huurde ook al eens een vakantiehuis toen ze Walcheren met kinderen bezocht. Zeker als je in de herfst of winter komt uitwaaien in Zeeland is de warmte van zo’n huis geen overbodige luxe. In een vakantiehuis van Interhome in Koudekerke trotseerde Jolinda met haar familie de straffe herfstwind en de najaarsbuien aan de kust.

Het gezin voelde zich snel thuis in de comfortabele en huislijke accommodatie. En Koudekerke bleek de perfecte uitvalsbasis voor tripjes naar Middelburg, Vlissingen, Oostkapelle, Westkapelle en Domburg. 

De straffe herfstwind en najaarsbuien trotseren tijdens een vakantie naar Walcheren met kinderen
De straffe herfstwind en najaarsbuien trotseren tijdens een vakantie naar Walcheren met kinderen

Bungalowparken op Walcheren

Op zoek naar het gemak van een vakantiehuis en de gezelligheid van een camping? Dan is een bungalowpark misschien wel wat voor jullie. Er is veel te kiezen als je hier naar op zoek bent op Walcheren. Wij bezochten nog geen bungalowparken op Walcheren, maar zochten wel voor jullie uit welke parken er allemaal te vinden zijn.

Hotel op Walcheren met kinderen

Natuurlijk zijn er ook tal van hotels te vinden als je Walcheren met kinderen bezoekt. Het zijn er teveel om op te noemen. Daarom een kleine selectie hotels waar je terecht kunt voor een familiekamer.

Of vind zelf een geschikte locatie via bijvoorbeeld Booking

Uitjes als je Walcheren met kinderen bezoekt

Tijdens een vakantie op Walcheren met kinderen zijn er heel veel leuke uitjes te doen. Natuurlijk ga je naar het strand. Op Walcheren tref je mooie brede zandstranden aan. Vaak kun je vlakbij de zee parkeren, ideaal met kleine kinderen.

Wat een ruimte op het strand op Walcheren. Met kinderen is dat zo fijn.
Wat een ruimte op het strand op Walcheren. Met kinderen is dat zo fijn.

Een stedentrip Middelburg met kinderen

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft een mooi historisch centrum. Met als architectonisch hoogtepunt het laatgotische stadhuis op de Markt. Blogger Jolinda ontdekte al dat de stad heel geschikt is voor een citytrip met kinderen. Een aantal tips:

  • een bezoek aan het Zeeuws Museum
  • een rondvaart langs panden en pakhuizen uit het VOC-verleden van Middelburg
  • een shoptrip in het gezellig centrum
  • een hapje en een drankje in een van de vele goede Middelburgse restaurants

Meer details lees je in het blog van Jolinda.

Altijd leuk, een rondvaart maken tijdens een citytrip Middelburg
Altijd leuk, een rondvaart maken tijdens een citytrip Middelburg

Middelburg in de winter

Word jij helemaal gelukkig van een stad in winterse sferen en vol lichtjes? Kom dan rond de Kerst en bezoek ‘Middelburg Winterstad’. Blogger Daphne en haar gezin gingen jullie al voor en raden het jullie allemaal aan. Winterstad wordt elk jaar van eind november tot en met begin januari georganiseerd.

Winterse sferen tijdens Middelburg Winterstad
Winterse sferen tijdens Middelburg Winterstad

Mini Mundi in Middelburg

Ben je op zoek naar een plek in Middelburg waar jouw gezin zich de hele dag kan vermaken? Dan is ‘Mini Mundi’ echt iets voor jullie. Het familiepretpark is gecombineerd met een grote binnenspeeltuin en Miniatuur Walcheren. Nog jonge kinderen? Zij kunnen hun geluk op in 0 tot 4 land. 

Mini Mundi: miniatuurpark, pretpark en speeltuin in één
Mini Mundi: miniatuurpark, pretpark en speeltuin in één

Kaasboerderij Schellach in Middelburg

Altijd al willen weten hoe kaas gemaakt wordt? Of hoe leven is op een boerderij met koeien? Kaasboerderij Schellach in Middelburg leert je er alles over. De meiden van blogger Daphne vonden het heel interessant en waren niet weg te slaan bij de lieve kleine en grote kalfjes.

Geconcentreerd aan het werk op Kaasboerderij Schellach
Geconcentreerd aan het werk op Kaasboerderij Schellach

Vlissingen: strand en boten

Vlissingen is een van de bekendste plaatsen in Zeeland en een van mijn favoriete plekken in Nederland. Ik krijg er het ultieme Zeeland-gevoel. Wij gaan ieder jaar op vakantie naar Cadzand-bad, aan de overkant van het water in Zeeuws-Vlaanderen. Waar we vanuit ons appartement de skyline van Vlissingen kunnen bewonderen. En eigenlijk elke vakantie varen we wel één keer naar deze stad met de Westerschelde Ferry. Dat is de fiets- en voetveer tussen tussen Breskens en Vlissingen.

De boulevard van Vlissingen is ongeveer twee kilometer lang. En vanaf het strand vermaak je je rustig een hele dag met het kijken naar alle verschillende soorten boten die de hele dag langs varen. Kleine zeilbootjes, enorme zeeschepen en de loodsen die hen door de Westerschelde helpen varen af en aan voor de kust van Vlissingen.

De skyline van Vlissingen vanuit ons appartement in Cadzand-bad
De skyline van Vlissingen vanuit ons appartement in Cadzand-bad

Rescue Vlissingen

Twijfel je of de boten jouw kinderen een hele dag weten te boeien? Combineer je uitje dan met een bezoek aan Rescue Vlissingen. Een indrukwekkend jaarlijks evenement van hulporganisaties als de politie, de kustwacht en de KNRM. Volgens blogger Saskia zo tof, dat het de moeite waard is om voor één dag naar Vlissingen voor te rijden!

De vlootschouw tijdens het indrukwekkende evenement Rescue Vlissingen
De vlootschouw tijdens het indrukwekkende evenement Rescue Vlissingen

Het Arsenaal en Reptielenzoo Iguana in Vlissingen

En er is meer te doen in Vlissingen. Blogger Jolinda ging een dag naar de stad van admiraal en zeeheld Michiel de Ruyter. Daar bezocht ze Piratenpark en Zeeaquarium Het Arsenaal en Reptielenzoo Iguana. Benieuwd of ze een leuke dag gehad hebben, check het blog. Spoiler-alert: ze hebben een heerlijke dag gehad!

Reptielenzoo Iguana, een must see als je in Vlissingen bent
Reptielenzoo Iguana, een must see als je in Vlissingen bent

Pluktuin Hof Hazenburg in Aagtekerke

Blogger Saskia kwam erachter dat niet alleen de grotere steden als Middelburg en Vlissingen leuk zijn als je op Walcheren bent. Ook in de kleinere dorpen is genoeg te doen. Zo bezocht zij met haar gezin het dorp Aagtekerke en kwam ze terecht in Pluktuin Hof Hazenberg. Een weelderigheid van prachtige bloemen en heerlijk fruit. Een topuitje voor gezinnen.

Pluk fruit en bloemen bij de pluktuin in Aagtekerke
Pluk fruit en bloemen bij de pluktuin in Aagtekerke

Pannenkoekenfeest in Aagtekerke

Plan je jullie tripje naar Aagtekerke in het goede weekend, dan vallen alle pannenkoekenliefhebbers met hun neus in de boter. In Aagtekerke wordt namelijk ieder jaar het pannenkoekenfeest gehouden. Low budget onbeperkt pannenkoeken eten, schminken, knutselen, spelletjes spelen en tegelijkertijd geld ophalen voor het goede doel. Een uitje dat het gezin van blogger Saskia nooit meer vergeet! Je leest er alles over in haar blog.

Spelen, schminken en pannenkoeken eten. Wat een feest!
Spelen, schminken en pannenkoeken eten. Wat een feest!

Korte wandelroutes op Walcheren

Walcheren is natuurlijk een perfecte locatie voor een vakantie aan het strand. Wandelen doe je dan vooral langs de boulevard of over het strand. Maar wist je dat er ook prachtige natuur is op Walcheren? Blogger Saskia testte twee wandelroutes door verschillende gebieden en was aangenaam verrast.

Natuurgebied Oranjezon

Door het bos wandelen, een uitkijktoren beklimmen en dan de zee zien. Je vindt het in Natuurgebied Oranjezon bij Vrouwenpolder. Er zijn wandelingen van 3, 4, 5 en 7 kilometer uitgestippeld door bosgebied, struweel en duingrasland. De afwisselende routes zorgen ervoor dat zelfs de kleinste stappers de wandeling goed vol kunnen houden.

Afwisselende routes maken de wandelingen door Oranjezon voor iedereen geschikt
Afwisselende routes maken de wandelingen door Oranjezon voor iedereen geschikt

Natuurgebied de Manteling

Bos, statige lanen, duinen en slingerpaadjes. Je komt het allemaal tegen tijdens de wandeling van vier kilometer door natuurgebied de Manteling. Het natuurgebied bij het plaatsje Domburg is veelzijdig, fotogeniek en heeft bomen waar de toen nog kleine kids van Saskia goed in kunnen klimmen. Het gezin weet zelfs wild te spotten tijdens hun wandeling.

Bijzonder mooie lanen tijdens de wandeling door natuurgebied de Manteling
Bijzonder mooie lanen tijdens de wandeling door natuurgebied de Manteling

Stadswandeling Middelburg

Wissel je jouw wandelingen graag af? Kies er dan net als blogger Daphne voor om een stadswandeling te maken. Samen met haar gezin maakt ze tijdens de wandeling door kleine straatjes en schilderachtige steegjes een reis door de tijd en ontdekt ze het VOC-verleden van de stad. Hoe dat was lees je in haar blog