Een weekendje Middelburg Winterstad met kinderen

Middelburg met kinderen is een echt feestje in de winter. Blogger Daphne genoot een heel weekend van deze sfeervolle stad. Nieuwsgierig wat er tijdens Middelburg Winterstad met kinderen te doen is? Lees dan verder.

Dit blog is in 2015 geschreven en in 2020 voorzien van een update

Middelburg Winterstad met kinderen

Het kost even wat tijd om alle handschoenen, mutsen, sjaals en skibroeken uit de kasten tevoorschijn te halen. Wij hebben ze dit jaar niet veel nodig gehad. Met een tas vol met winterspul, de koffertjes van de meiden en een rugtas met lekkere dingen vertrekken wij op zaterdagochtend vroeg naar Middelburg. De meiden hebben er in ieder geval enorm veel zin in!

Na een flinke reis komen we aan in Middelburg. Al snel hebben we een parkeergarage gevonden in de buurt van de markt waar de schaatsbaan ligt en waar de Lange Jan staat. Deze gaan wij later die dag beklimmen. Het eerste stuk van de stad is mooi versierd, maar door de temperatuur (boven de 10 graden!) en het ontbreken van de sneeuw komen wij niet direct in de winter/kerstsfeer.

Later lopen wij langs diverse eettentjes die eruit zien als berghutten, met hout aan de buitenkant. Er staan fijne banken en overal liggen kleedjes om onder te zitten. Verderop komen wij bij de schaatsbaan en de kerstmarkt. Als wij dan een lekkere oliebol zitten te eten, zijn we het eens: wat is het hier gezellig!

De schaatsbaan ligt voor het stadshuis, wat een mooie plek!
De schaatsbaan ligt voor het stadshuis, wat een mooie plek!
Middelburg Winterstad.
Middelburg Winterstad.
Een lekkere oliebol.
Een lekkere oliebol.

We lopen over het marktje en meiden verstoppen zich achter de kerstbomen. Daar zijn er genoeg van te vinden! Daarna lopen we verder naar de Lange Jan om deze te beklimmen. Later die middag maken we ook nog een stadswandeling. Dan is het eindelijk tijd om naar het hotel te gaan, daar verheugen de meiden zich de hele dag al op! We slapen in het Van der Valk hotel, daarover vertel ik meer in dit blog.

Verstoppen achter de kerstbomen op de markt.
Verstoppen achter de kerstbomen op de markt.

’s Avonds willen we bij de levende kerststal gaan kijken. We besluiten daar in de buurt een pannenkoek te gaan eten in de Kabouterhut. Dit restaurant ziet eruit als een gezellige woonkamer met een kerstboom tot aan het plafond.

Voordat de meiden aan de pannenkoek beginnen, versieren ze zelf hun pannenkoek. Vlak voordat we weggaan mogen de meiden een cadeautje uitzoeken onder de kerstboom. Wat een leuke verrassing!

Daarna gaan we kijken bij de levende kersstal. Vooral J. is niet weg te slaan bij de baby, die heerlijk ligt te slapen. We luisteren naar het kerstkoor en gaan daarna terug naar het hotel. Het is tijd om te gaan slapen, zodat we morgen fris en fruitig kunnen schaatsen!

Kleuren totdat de pannenkoeken komen in de Kabouterhut
Kleuren totdat de pannenkoeken komen in de Kabouterhut.
De levende kerststal.
De levende kerststal.

Zondagochtend vroeg gaan wij schaatsen. Schaatsen kan je huren. Handschoenen zijn verplicht, als je deze niet bij je hebt kun je een paar lenen. Voor de kinderen die nog niet goed kunnen schaatsen zijn er zeehonden waar ze achter kunnen schaatsen. Deze zijn te huur voor zes euro. Voor de entree op de ijsbaan en het huren van de schaatsen betaal je acht euro (prijspeil 2020). Hiervoor mag je vier uur lang op de ijsbaan.

De meiden trekken hun skibroeken, schaatsen en handschoenen aan. Nog een muts op en ze zijn klaar om te gaan. Na een paar minuten schaatsen komt J. er alweer aan: “Mag ik alsjeblieft mijn jas uit en muts af, het is veel te warm!”. Er is inmiddels een lekker zonnetje gaan schijnen en van schaatsen krijg je het inderdaad warm. Dus zonder jas en muts, maar met handschoenen wordt er verder geschaatst.

Wanneer de meiden dorst krijgen nemen ze appelsap in plaats van iets warms, even afkoelen! Daarna duiken ze snel de ijsbaan weer op. Pas na de belofte dat we deze vakantie nog een keer gaan schaatsen, krijgen wij ze geruime tijd later de ijsbaan af. Wat is schaatsen toch leuk!

Schaatsen met op de achtergrond het stadshuis
Schaatsen met op de achtergrond het stadshuis
Schaatsen zonder jas en muts!
Schaatsen zonder jas en muts!

Na het schaatsen sluiten wij het weekend af in het Zeeuws museum, ook dit zal in een later blog aan de orde komen. Op de terugweg in de auto vragen wij de meiden wat ze het leukste vonden dit weekend. Unaniem zijn zij het eens: “Het schaatsen en het slapen en ontbijten in het hotel”. Daar ben ik het helemaal mee eens!

Praktische informatie Middelburg Winterstad

Middelburg Winterstad heeft elke dag een ander programma met winterse activiteiten. Het volledig programma is te vinden op de website van Middelburg Winterstad.

Stond een bezoek aan Middelburg Winterstad met kinderen bij jou al op het programma?

Meer lezen

Op zoek naar meer winterse en kerst uitjes met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

Of ga naar alle stedentripblogs op onze pagina

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Wij bezochten Middelburg Winterstad op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.