Pagina menu
TwitterRssFacebookKidseropuit InstagramKidseropuit PinterestKidseropuit Youtube
Categorie menu

Daphne – goed voorbereid op vakantie met kinderen

Daphne blogger KidsErOpUit

Wie zijn jullie?

Ons gezin bestaat uit 5 personen. Mike, Daphne, Jeli (2007), Namé (2009) en Elin (2013). Wij wonen in Amstelveen en gaan er graag samen op uit.

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Mike en ik zijn ooit in Australië en Nieuw-Zeeland geweest en dat was echt onze mooiste vakantie ooit! Maar met de meiden zijn we de afgelopen jaren naar Spanje geweest, niet te lang onderweg met het vliegtuig en bijna altijd heerlijk weer!

Hoe gaan jullie op vakantie?

In Spanje stond de caravan van mijn ouders vast op een camping. Met het vliegtuig en de bus gingen we daarheen. Deze caravan is verkocht. In 2015 zijn we met de tent naar Denemarken geweest, dit is goed bevallen. Voor 2016 hebben we nog geen plannen, we kijken wat er op ons pad komt.

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen? 

Hoewel het meeste wat je kan vergeten prima te koop is op de plek van bestemming, neem ik toch het liefst zoveel mogelijk dingen mee. Ik maak ruim van tevoren een lijst aan de hand van de dingen die we iedere dag doen en schrijf de dingen op die ik mee wil nemen. Dingen die we niet meer nodig hebben leg ik meteen apart in een krat (bijvoorbeeld schone was die ik graag meeneem). De dag voor we weggaan leg ik zoveel mogelijk van de lijst uitgespreid op het bed. Dan gaat alles de tas in en streep ik af. Dit zorgt bij mij voor rust en mijn soms chaotische manier van doen wordt zo gestructureerd. De dingen die voor mijn meiden belangrijk zijn (knuffels, speentje, bekende leesboekjes, eigen pyama enz) vergeet ik zo nooit! Speelgoed en zwemspullen liggen bovenop. Zo kunnen de meiden bij aankomst op de plek van bestemming meteen spelen en eventueel zwemmen terwijl Mike de spullen uitpakt 😉

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Over leuke uitstapjes die we met de meiden maken en hopelijk daarnaast over mooie vakantiebestemmingen!

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

De meiden meenemen naar Australië en Nieuw-Zeeland en dan 6 tot 8 weken daar rondreizen. Hopelijk blijft het niet bij een droom.

Wil je alle blogs van Daphne lezen? Klik dan hier.