Home Blog

Gezinsvakantie in Kroatië

Een kindervakantie in Kroatië heeft veel te bieden. Kies voor een echte strandvakantie of combineer een vakantie in Kroatië met een van de prachtige nationale parken of een sfeervolle stad.

Deze blogs zijn in ieder geval handig om te lezen:

Vakantiebestemmingen voor een meivakantie in Europa

Vakantiebestemmingen voor een meivakantie in Europa zijn er in overvloed. Het is een ideale periode om weg te gaan. Je hebt langer de tijd en het is op veel plekken [...]

Kleine kindvriendelijke campings in Kroatie: de 8 fijnste plekken

Een kleine kindvriendelijke camping in Kroatië vinden is prima mogelijk. Voor families die houden van kleinschalige campings op mooie plekken, is Kroatië een fantastisch land. Blogger Iris D. zocht de [...]

De leukste tussenstops op weg naar Kroatië

Blogger Lineke gaat al een paar jaar naar Kroatië op vakantie. Het is een flinke rit. Daar kan je tegenop zien, maar Lineke draait het om en is een kei [...]

Waarheen op zomervakantie in Kroatië met kinderen?

Waarheen op zomervakantie in Kroatië met kinderen? Het gaat meestal om een keuze tussen Istrië, de Kroatische eilanden of Dalmatië (met Zadar, Sibenik, Split en Dubrovnik als bekende plaatsen). Onze [...]

zadar-bezienswaardigheden34

13 gezinsvriendelijke activiteiten voor een vakantie in en rondom Zadar

Een stedentrip naar Zadar met kinderen? Blogger Fieke verbleef met haar gezin 10 dagen in deze regio en vertelt over de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in en rondom Zadar met [...]

regels-corona-nieuwe-stijl

Op vakantie in Europa tijdens corona: waar mogen we heen en wat zijn daar de regels?

Hoera! We mogen weer op vakantie in Europa tijdens corona in de zomervakantie. Het reisadvies vanuit Nederland is aangepast van oranje naar geel. Dit betekent dat we in ieder geval [...]

Sibenik-bezienswaardigheden-6

Wat is er te doen in Sibenik? 7 leuke tips!

Sibenik met kinderen bezoeken, wat kun je dan gaan doen? De man en zoon van blogger Saskia gaan samen een dag deze stad in en komen razend enthousiast terug. Hij [...]

Pula-aquarium-5

Pula in Kroatië: 11 x dit is er te doen tijdens jouw vakantie

Op vakantie naar Pula in Kroatië? Saskia was er met haar gezin. In dit blog lees je wat er te doen is in Pula met kinderen. Maar ook welke campings [...]

Kindervakantie Kroatië boeken

Op vakantie naar Kroatië met kinderen? Dan kun je die boeken bij een van de volgende reisorganisaties. Vacanceselect is de glamping-specialist voor Kroatië. De mooiste rondreizen voor gezinnen vind je bij ANWB Reizen. Liever wat meer avontuur? Dan ben je bij SNP Reizen aan het juiste adres. Voor een strandvakantie of stedentrip boek je bij TUI.

Wij boeken onze kindervakantie in Kroatië graag bij de volgende reisorganisaties en/of websites:

Vind je het leuk om tijdens de vakantie samen met andere gezinnen mee te doen aan activiteiten? Of lekker onbezorgd op reis te gaan omdat alles al voor je geregeld is? Kijk dan eens bij de onderstaande georganiseerde reizen:

Tips voor hotels, vakantieparken en vakantiewoningen:

Tips voor campings:

 

Kroatië is best een eind rijden, al is het goed te doen als je een of meerdere leuke tussenstops kiest. Vliegen naar Kroatië is een optie om serieus te overwegen. Vlieg bijvoorbeeld op Zadar en verken vanaf daar het land met een huurauto. Als je daarbij voor Sunny Cars kiest heb je dankzij het all inclusive principe geen gedoe met verzekeringen.

Ga je op vakantie naar Kroatië?

Dan heb je vast ook allerlei praktische vragen. De bloggers van KidsErOpUit hebben hun ervaringen gebundeld en alle tips voor een vakantie in Kroatië met kinderen hier verzameld.

Feitjes Kroatië

• Munteenheid: Euro
• Tijdsverschil met Nederland: niet
• Wereldstekker nodig: nee
• Siësta: ja

Handige Reisgidsen

Wij gebruiken graag de volgende reisgidsen in Kroatië:

Op weg naar Kroatië

Reis je met de auto naar Kroatië, dan doe je dat meestal via Duitsland. Bekijk ons overzicht van kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de Duitse snelwegen. Waarschijnlijk overnacht je onderweg naar Kroatië één of meerdere keren. In dit blog vind je tips voor tussenstops onderweg naar Kroatië.

Van half juni tot en met half augustus is het, zeker in de weekeinden, druk op de wegen naar de Dalmatische kust.

Regels autostoeltjes

Kinderen kleiner dan 1.35 meter moeten in een kinderzitje worden vervoerd. Kinderen tussen de 1.35 en 1.50 meter moeten voorin in een passend zitje of verhoger. Achterin mogen ze in de veiligheidsgordel.

Winterbanden zijn op bepaalde wegen verplicht van 15 november tot en met 15 april of moeten sneeuwkettingen worden gevoerd.

Milieusticker, Tol en Vignet

Met uitzondering van de snelweg bij Zagreb zijn alle snelwegen in Kroatië tolwegen. Betalen van de tol kan contant, met creditard of tolbadge. De badge is verkrijgbaar bij tolstations.

Voor zover bekend zijn er geen milieuzones in Kroatië.

Tips kindervakantie in Kroatië

De voertaal is Kroatisch. Over het algemeen wordt er redelijk Engels en Duits gesproken.

Op veel plekken kun je met pinpas en creditcard betalen, dus ook in winkels, tankstations en restaurants.

Steeds meer campings en accommodaties bieden gratis WIFI aan, maar de kwaliteit er van wisselt sterk.

De kosten voor boodschappen zijn vergelijkbaar met die in Nederland. De prijzen in de horeca zijn lager dan in Nederland.

25 juni, 5 augustus en 8 oktober zijn nationale feestdagen in Kroatië. Houd er rekening mee dat winkels en bedrijven zijn gesloten.

Weer en beste reisperiode in Kroatië

Aan de kust is het klimaat mediterraan met warme zomers en koude winters. Aan de Hongaarse kant is sprake van een landklimaat met droge zomers en koele winters. In de hogere gebieden is er een zeeklimaat. In de winter is het koud en ook in de zomer is het niet heel warm. In Gorski Katar zijn mooie skigebieden te vinden, voor de andere gebieden is van mei tot oktober het beste reisseizoen.

Hoewel deze informatie met zorg is samengesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Lokale situaties kunnen altijd wijzigen. Deze tips zijn gebaseerd op ons eigen vakanties in Kroatië. Heb je aanvullende tips? Stuur dan een mail naar info@kidseropuit.nl.