VR films van achtbanen, de allertofste filmpjes op een rij!

Een VR film van een achtbaan is ideaal als je aan huis bent gebonden of niet in een achtbaan mag om wat voor reden dan ook. Suzanne zette in dit blog de tofste VR filmpjes van achtbanen op een rij zodat je ze nu zelf kunt beleven met een VR bril vanuit je luie stoel.

Toffe VR films van achtbanen

Mijn zoon is al jarenlang gek van filmpjes van achtbanen. Hij kijkt op YouTube films van rollercoasters overal ter wereld. De één nog mooier dan de ander. En als hij ze één keer heeft gezien, dan blijft het daar niet bij. Inmiddels weet hij aardig goed wat er allemaal aan achtbanen te zien is. 

Met de nieuwste technieken zijn er ook steeds meer achtbanen in 360 graden te beleven. Via je smartfoon of tablet kun je al een 360 graden film zien. En met een virtual reality bril op kijk je letterlijk zelf in de diepte van het gat waar de rollercoaster in duikt. De beleving is bijna echt. 

Heb je nog geen virtual reality bril? Deze kun je onder andere kopen bij Bol.com. Ze zijn te koop in allerlei prijzen en uitvoeringen. 

Koop een virtual reality bril

VR-film-foto-vr-bril
Een VR bril om de VR film te bekijken is een must. In Europapark kun je zelfs met een VR bril op in een echte achtbaan!

Een waarschuwing vooraf

De VR films maken de beleving bijna echt. Als je dus gevoelig bent voor duizeligheid en misselijkheid kan dit effect hebben. Er zitten films bij waar je zonder VR bril al duizelig kan worden, een bril versterkt het effect. Wees daar dus bedachtzaam op en stop op tijd met kijken en/of zet je bril af als het je teveel wordt!

Nederlandse pretparken met VR films van achtbanen

Er zijn inmiddels diverse pretparken in Nederland die bekende rollercoasters op YouTube hebben gezet. Via een 360 graden film met VR bril kun je meegenieten van de mooiste attracties. In dit blog met virtuele tours en online uitjes noemde ik al een aantal VR films van achtbanen, waaronder de Baron in de Efteling. Er zijn er nog veel meer te vinden als je even goed zoekt. Ik zet ze hieronder voor jullie op een rij.

Wil je de filmpjes zelf ervaren? Klik dan op het linkje dat je naar YouTube brengt.

#1 Efteling

Altijd al in de Baron gewild, maar durf je (nog) niet? Maak dan een virtueel ritje en beleef de Baron eens in 360 graden met een virtual reality bril op. Of wat dacht je van de Python, de oudste achtbaan van Europa met twee kurkentrekkers? Of kies je de klassieke houten achtbaan van Joris en de Draak?

Wil je alle tips over de Efteling voor een echt bezoek? 

Lees dan ons blog vol tips over een bezoek aan de Efteling.

Als je niet lang genoeg bent, beleef je de achtbaan gewoon online met een VR film.

#2 Walibi Holland

De achtbanen van Walibi Holland zijn best spectaculair. Mijn kinderen durven hier (nog) niet in. Des te leuker om deze achtbanen wel eens te ervaren met een VR film. Zet je VR-bril op en maak een rit in de volgende achtbanen:

Koop een virtual reality bril

#3 Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland heeft heel veel attracties met VR film op YouTube staan. De achtbanen zijn natuurlijk spectaculair, maar ook de wildwaterbaan en de Booster Bike zijn het waard om in virtual reality te beleven. Bekijk ze allemaal:

Wil je het even wat minder spannend? Of heb je een kleintje die ook eens wil meekijken? Toverland heeft ook de attracties voor de allerjongsten met VR film beschikbaar.

Zin gekregen in een echt bezoek aan Attractiepark Toverland? 

Lees hier ons blog over Attractiepark Toverland.

VR film
De ingang van de Blitzbahn in Toverland.

#4 Attractiepark Slagharen

De enige achtbaan van Slagharen tot nu toe (er zijn plannen voor een nieuwe hangende familieachtbaan), is de Goldrush, een toffe triple launch coaster, waarbij je drie keer gelanceerd wordt. Bekijk hem vast als VR film vanuit huis:

#5 Attractiepark Hellendoorn

Attractiepark Hellendoorn heeft drie achtbanen. De Tornado is de enige met loopings en een echte “beginnersachtbaan”. Er is een VR film beschikbaar, helaas wel achteruit gefilmd:

Koop een virtual reality bril

Europese pretparken met VR films

Wil je meer dan alleen de 360 graden VR films van achtbanen in Nederland zien? Benieuwd wat bijvoorbeeld Europark en Disneyland Parijs te bieden hebben? Of wil je de pretparken in Engeland eens leren kennen? Er zitten duizelingwekkende roller coasters tussen. En ze zijn allemaal beschikbaar in 360 graden als VR film. 

#6 Disneyland Parijs

Disneyland heeft zelf geen VR film materiaal beschikbaar. Maar op YouTube vond ik toch een aantal attracties die je thuis kunt beleven met een virtual reality bril op, waarvan de Big Thunder Mountain en Indiana Jones de bekende achtbanen zijn:

It’s a Small World van Disneyland Parijs is ook als VR film te beleven.

#7 Europapark Duitsland

Europapark Duitsland is het attractiepark met de meeste attracties van alle Europese pretparken. Daar horen natuurlijk ook achtbanen bij. De meest spectaculaire achtbanen Silver Star, Blue Fire en Wodan Timburcoaster zijn voor echte thrillseekers. Durf je niet of kan je niet? Hieronder zijn de VR films van bijna alle achtbanen opgenomen. Met je virtual reality bril beleef je ze dan bijna echt.

Heb je zin gekregen in een echt bezoek aan Europark? Wil je je alvast voorbereiden en er alles over lezen en te weten komen? Lees dan onze blogs vol tips over Europapark.

VR film
De Euro-Mir spinning coaster

#8 Moviepark Germany

In het Moviepark Germany bij Bottrop is het hele pretpark gericht op de filmwereld. Er zijn vele attracties, waarvan een aantal extreme rides. Eén van de spectaculairste rides maak je in de nieuwste baan Star Trek. Deze beleef je nu met een VR bril op in 360 graden film:

#9 Phantasialand Duitsland

Het pretpark Phantasialand heeft echt super gave achtbanen en attracties. Ze zijn maar liefst 7-voudig wereldrecordhouder voor zeven van hun achtbanen, zoals ’s werelds snelste multi lanceerachtbaan Taron, de steilste waterbaan ter wereld Chiapas of de meermalen bekroonde inverted achtbaan Black Mamba. Deze kun je allemaal thuis beleven in een VR film van 360 graden met VR bril op je hoofd.

Koop een virtual reality bril

#10 Heide-Park Duitsland

Pretpark Heide-Park noemt de spectaculaire achtbanen in het park “de grote 7”. Deze achtbanen zijn voor echte durfals. Van een klassieke achtbaan met loopings en kurkentrekkers zoals de Big Loop, tot weerzinwekkende duikvluchten met de divecoaster Krake en wingcoaster Flug der Dämonen. De spectaculaire achtbanen kun je ook in 360 graden met VR bril beleven:

#11 Alton Towers in Engeland

Het grootste themapark van Engeland is Alton Towers met meer dan 40 attracties en bloedspannende achtbanen zoals de Oblivion, de eerste achtbaan ter wereld met een val loodrecht naar beneden. Met een VR bril durft iedereen dit. Toch? 

#12 Thorpe Park London

Thorpe Park is een pretpark  met 25 attracties, waaronder een aantal spectaculaire achtbanen, zoals de Stealth, Engeland’s snelste achtbaan, de wings roller coaster The Swarm of Colossus met wel tien kurkentrekkers. Let op: je kunt duizelig worden bij het kijken naar deze VR films.

Koop een virtual reality bril

Nog meer leuke VR films

Mijn zoektocht naar leuke en spectaculaire VR films leverde nog een aantal toffe films op die ik jullie niet wil onthouden, ook al zijn het geen achtbanen in Europa. 

#12 Harry Potter themapark

Ok, eigenlijk ligt het Harry Potter themapretpark in Orlando in de Verenigde Staten, maar welk kind is er geen fan van deze tovenaarsjongen en zijn magie? Maak dus een 360 graden ritje in de Zweinstein Express of ga op avontuur op Hagrid’s motor in virtual reality:

VR film
Maak een ritje in de motor van Hagrid in de VR film.

Meer lezen

Wil je meer lezen over stoere en leuke uitjes die je thuis kan doen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

In dit blog staan affiliatelinks. Doe je een aankoop via zo’n linkje, dan krijgen wij een klein beetje provisie. Het kost jou geen cent extra, maar het helpt ons om deze website draaiende te houden. Dank je wel dus, als je hiervan gebruik maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.