Suzanne – weet alles over vakantie in Frankrijk met kinderen

Wie zijn jullie?

Ik ben Suzanne, getrouwd met Steef en moeder van zoons M. (2006) en J. (2009). Geboren en getogen in het oosten van het land. En daar woon ik nog steeds met veel plezier. We zijn gek op kamperen en uitstapjes maken met de kinderen.

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Op dit moment met stip op 1: Frankrijk! Veelzijdig en boeiend. Ik kom al van jongs af aan in Frankrijk en hoewel Steef in eerste instantie totaal niets moest hebben van de Fransozen, gaan de meeste vakanties inmiddels toch naar het zonnige zuiden. Maar eigenlijk proberen we af te wisselen en zoveel mogelijk plekjes in Europa te leren kennen. Want we hebben ook geweldige herinneringen aan onze rondreis door Noorwegen en onze verblijven in Toscane, Zwitserland en Tsjechië. We hebben daarnaast nog heel veel wensen.

En terwijl we in de zomervakantie naar het buitenland reizen, gaan we er in het voorseizoen graag op uit in eigen land, elke keer naar een andere plek. Nederland biedt zoveel moois en zoveel vertier, dat er altijd genoeg overblijft voor het volgende jaar.

Hoe gaan jullie op vakantie?

We hebben alles al gedaan. Begonnen in een klein tentje, daarna met de oudste in een grote tent, vervolgens met de twee kinderen in een caravan en uiteindelijk hebben we nu definitief gekozen voor een vouwwagen. De sfeer van slapen onder een tentdoek en de luxe van een vast bed met heerlijk matras en lattenbodem bevalt ons uitstekend.

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Kijk niet alleen maar naar allerlei accommodaties of campings met zoveel mogelijk sterren, animatie en luxe. Vaak zijn de kleinere en wat minder compleet uitgeruste campings en accommodaties net zo gezellig of zelfs veel gezelliger en gemoedelijker, juist vanwege de kleinschaligheid. Zowel jijzelf als de kinderen maken makkelijk contacten, omdat het zo kleinschalig en overzichtelijk (dus veilig) is. Wij hebben de heerlijkste vakanties gehad op mini-campings of boerencampings met veel jonge kinderen en weinig animatie.

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Wij zijn sportief aangelegd en bovendien gek op de natuur en alles wat daarmee te maken heeft. Sportieve uitjes en activiteiten in de natuur zullen daarom niet ontbreken. Verder zijn we doorgewinterde kampeerders waardoor ik camping- en kampeertips kan meegeven. Tenslotte hebben we, naast vooral Europese  bestemmingen die bereikbaar zijn per auto, al veel plekken in eigen land gezien. Genoeg blogs over leuke bestemmingen op autoreisafstand van Nederland en campings in eigen land van mij dus.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

Wij houden absoluut niet van vliegen, maar voor onze ultieme droom is dat eigenlijk wel nodig, hoewel de boot ook volstaat. Maar aangezien ik reisziekte heb, denk ik dat ik in dat geval toch nog liever ga vliegen. Als ik het over onze ultieme droom heb dan is dat een rondreis op IJsland. Maar ook zou ik graag naar de Noordkaap reizen en Zuid-Spanje, Zuid-Italië en Schotland eens willen zien.

Wil je alle blogs van Suzanne lezen? Klik dan hier.