Sneeuwklokjeswandeling

Zien jullie de lente al aankomen? Op sommige dagen voel je het buiten echt al. De eerste knoppen komen in de struiken en de sneeuwklokjes steken hun kopjes omhoog. Op verschillende plekken in het land worden sneeuwklokjeswandelingen georganiseerd. Wij liepen 2 jaar geleden de sneeuwklokjeswandeling bij Kasteel de Wildenborch in Vorden.

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’

Sneeuwklokjeswandeling Kasteel de Wildenborch

In het Gelderse Vorden staat Kasteel de Wildenborch. Een deel van het landgoed is vrij toegankelijk. Direct achter het landhuis ligt een tuin in Engelse landschapsstijl die maar enkele dagen per jaar open is. De eerste openstelling van het jaar is altijd eind februari/begin maart en staat in het teken van “Sneeuwklokjes en akonieten in bloei”. Wij liepen deze korte wandeling in 2013 met de kinderen, ze waren toen 3,5 en 5 ,5 jaar oud.

De sneeuwklokjeswandeling staat goed aangegeven.
De sneeuwklokjeswandeling staat goed aangegeven.

De sneeuwklokjesroute is met pijlen aangegeven. Voor onze kinderen zijn pijlen een rede om het wandeltempo er in te houden, want ze willen heel graag de volgende pijl vinden.

Hand in hand vooruit lopen.
Hand in hand vooruit lopen.

Een Engelse tuin klinkt misschien niet als een plek die bij uitstek geschikt is voor kinderen. Toch vinden ze het juist erg leuk om alle doorkijkjes te ontdekken, door poortjes te lopen en over bankjes te klimmen.

Mooie beelden in een prachtige tuin.
Mooie beelden in een prachtige tuin.
Leuke doorkijkjes.
Leuke doorkijkjes.
Leuk: onder een boog van bomen door lopen.
Leuk: onder een boog van bomen door lopen.
De achterkant van het kasteeltje, met echte pauwen.
De achterkant van het kasteeltje, met echte pauwen.

Op verschillende plekken in de tuin van Kasteel de Wildenborch staan hele velden vol met sneeuwklokjes. De een nog groter dan de andere. Zo prachtig om de natuur wakker te zien worden na de winter.

Sneeuwklokjes!
Sneeuwklokjes!
Complimenten voor de mooie tuin schrijf ik natuurlijk in het gastenboek.
Complimenten voor de mooie tuin schrijf ik natuurlijk in het gastenboek.
Het koetshuis.
Het koetshuis.

In 2015 is de sneeuwklokjeswandeling op zondag 22 februari en 1 maart van 11.00 tot 15.00 uur. Op de website van Kasteel de Wildenborch is te lezen wanneer de tuin nog meer open is. De toegang is gratis al wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Koffie en thee is te koop in de theeschenkerij in het koetshuis. Houden je kinderen hier niet van, neem dan voor hun zelf iets te drinken mee. Bij het koetshuis kan je ook sneeuwklokjes en akonietenbollen kopen om mee te nemen naar huis.

Zet jij de sneeuwklokjeswandeling in je agenda?

Meer lezen

Meer leuke wandelingen met kinderen lees je hier:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelBiodiversity Center Naturalis met kinderen (dubbelblog!)
Volgend artikelKanoën in Bretagne: met twee peuters de zee op
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.