Boomkroonpad in Drenthe: wandelen tussen de bomen… op hoogte!

0
262
vakantie met kinderen, kids er op uit, Drenthe, korte wandelingen, Gieten, Borger, boomkroonpad, wandelen met kinderen
Het boomkroonpad slingert zich tussen de bomen door.

In Drenthe kan je op hoogte tussen de bomen door wandelen. Het Boomkroonpad in Drenthe is te vinden in boswachterij Gieten Borger en ligt midden in de bossen. Saskia startte samen met haar gezin haar bezoek bij het informatiecentrum.

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’

Informatiecentrum Boomkroonpad in Drenthe

Onze kinderen zijn gek op de educatieve informatie die er te ontdekken is: kaarten met lampjes en knopjes waarmee je de lampjes aan en uit kan doen. Klepjes die open en dicht kunnen. Ondertussen leggen wij uit wat ze zien en steken zij (en wij) er nog iets van op. In het informatiecentrum is ook een winkel met allerlei leuke en handige spullen, denk aan kleurboeken, zoekkaarten, loeppotjes enz.

Vergeet trouwens niet om je kaartjes voor het wandelen over het Boomkroonpad hier te kopen.

Collega-blogger Linda heeft ook nog tips voor een dagje uit in Drenthe.

Boomkroonpad in Drenthe

Vanaf het informatiecentrum loop je naar de worteltunnel. Dit is de start van het Boomkroonpad in Drenthe. Via de boomstam klim je naar boven en daar sta je dan: tussen de bladeren. Wandelen op een Boomkroonpad klinkt best avontuurlijk, tenminste, voor mij met m’n hoogtevrees wel. Maar goed, ik wil me niet altijd laten kennen en ben gewoon mee omhoog gegaan. Boven tref je een heel stevig en veilig wandelpad. Aan het einde kom je bij een toren, we klimmen nog hoger en kijken over de bossen uit. Prachtig!

Wandelen tussen de boomtoppen op het boomkroonpad
Wandelen tussen de boomtoppen op het boomkroonpad
Langs het pad zijn bordjes gemaakt met uitleg over de dieren die je kan tegen komen (tenminste, als je niet te veel lawaai maakt).
Langs het pad zijn bordjes gemaakt met uitleg over de dieren die je kan tegen komen (tenminste, als je niet te veel lawaai maakt).

Heide- en vennenroute

Eenmaal beneden aangekomen zie je direct het informatiebord voor de wandelingen die je in de boswachterij kan doen. Er zijn meerdere korte wandelingen van 3 à 4 kilometer die goed te doen zijn met kinderen. Wij kozen voor de heide- en vennenroute van 4 kilometer. Een afwisselende wandeling langs de paarse paaltjes. De grap die onze kinderen steeds uithalen is vooruit rennen, voor een paaltje gaan staan en dan zeggen dat ze geen paaltjes meer zien. Op ons voorstel om dan maar een bepaalde (verkeerde) kant op te gaan roepen ze heel hard “Nee” en onthullen gierend van het lachen het paaltje. En wij maar verrast blijven kijken.

Genoeg keuzes in wandelingen.
Genoeg keuzes in wandelingen.

Bij de start van de wandelroute hebben we een informatieboekje mee genomen. Bij elk genummerde paaltje leest M. voor wat we daar kunnen zien. Ze glundert van trots dat ze het helemaal zelf kan lezen. En C.? Die rent door de modder verder, terwijl wij ons niet afvragen óf hij een keer in de modder zal vallen, maar wanneer. Check, daar was de sliding en werk aan de winkel voor de wasmachine. Klein aandachtspuntje als je gaat wandelen na dagenlang regen: oude kleren aan.

Natuurschoon in Nederland
Natuurschoon in Nederland

Nog energie over? Ga dan spelen in het bijbehorende speelbos. Staatsbosbeheer organiseert rond het Boomkroonpad ook diverse activiteiten voor kinderen en gezinnen. Vraag hiernaar in het informatiecentrum of kijk op de website. Hier vindt je ook alles over bereikbaarheid, openingstijden, entreeprijzen en activiteiten.

Meer lezen

Meer weten over leuke uitjes in Drenthe en mooie accommodaties? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Vorig artikelDe Duisburger Zoo
Volgend artikelZo kampeer ik: met de camper
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.