Wandelen met kinderen: ‘Op zoek naar Woudy’ op de Needse Berg

Wandelen met kinderen op de Needse Berg is zo leuk, omdat het een wandeling is die speciaal voor kinderen is gemaakt. Saskia vertelt je er alles over in dit blog.

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’

Wandelen met kinderen op de Needse Berg

Net ten noorden van Neede ligt de Needse Berg. Dit is een stuwwal van 35 meter hoog uit de laatste ijstijd. Ver voor die tijd leefden er grote dieren in dit gebied, zoals de oeros, beren en woudolifanten.

Op de Needse Berg zijn meerdere korte wandelingen te lopen die aansluiten bij de historie van het gebied. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar is er “Op zoek naar Woudy” (3 km) en voor 9 tot 12-jarigen is er de wandeling “Terug naar ’t Stenen Tijdperk” (5 km).

Routeboekjes en opdrachten voor onderweg zijn te koop bij de VVV in Neede en bij Restaurant Olde Molle. Wij liepen zonder boekje en dat ging ook prima.

De wandeling start bij Restaurant Olde Molle, Diepenheimseweg 21, 7161 Neede.

Wandeling “Op zoek naar Woudy”

M. en C. waren respectievelijk 4,5 en bijna 3 jaar oud toen we “Op zoek naar Woudy” met hen hebben gewandeld. De route is goed bewegwijzerd door middel van paaltjes. Op elk paaltje staat een plaatje van een olifant en de slurf van de olifant wijst de weg. Wij riepen regelmatig: “Wie ziet de olifant al?” en zagen vervolgens twee kinderen heel hard vooruit rennen op zoek naar het volgende paaltje.

Onderweg kom je allerlei leuke plekken tegen, zoals boomstronken in een kring, een takkendoolhof en een zandafgraving. In de zandafgraving zijn restanten van walvissen gevonden, dat vonden ze heel gek om te horen.

Leuke paaltjes om te volgen, erg handig tijdens het wandelen met kinderen.
Leuke paaltjes om te volgen, erg handig tijdens het wandelen met kinderen.
Het takkendoolhof tijdens "Op zoek naar Woudy".
Het takkendoolhof tijdens “Op zoek naar Woudy”.

Op ongeveer driekwart van de route vonden we Woudy de olifant. Gelukkig geen levende olifant, maar een houten bouwwerk met een leuke glijbaan. Kijk, dat maakt wandelen met kinderen op speciale routes zo leuk, je komt altijd een verrassing tegen. M. en C. hebben hier heerlijk gespeeld. Het is een heerlijke plek om even uit te rusten bij een van de picknicktafels.

Na de speelpauze was het nog een klein stukje lopen naar het startpunt van de route.

Loop jij ook graag kinderwandelingen met je gezin?

Ligging

Meer lezen

Andere leuke wandelingen met kinderen ontdekken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelUit de oude doos: vakantiefoto uit 1983
Volgend artikelGeocaching met kinderen
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

1 REACTIE

  1. Je kan beter parkeren bij kruising van De Venneriet en Beukenbosweg. Onze kinderen waren al moe voordat we bij het begin van de route kwamen. Dat stuk over asfaltweggetjes met voorbij razende auto’s over de kale es is niet echt motiverend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.