Wandelen met kinderen op de Posbank (5,4 km)

1
269
Wat is de Veluwe toch mooi....
Wat is de Veluwe toch mooi....

Blogger Fieke vertelt vandaag over een wandeling in een van de mooiste gebieden van Nederland: de Posbank op de Veluwe.

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’

Startpunt: bezoekerscentrum Veluwezoom

Met onze drie kinderen wandelen we graag, en als het even kan proberen we een route van ongeveer 5 km te lopen. De wandeling over de Posbank blijft favoriet bij de kinderen en dus lopen we hem ieder jaar wel een keer.

De wandeling start bij het bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden waar je ook makkelijk kan parkeren, al moet je daar op mooie wandeldagen wel rekening houden met wat drukte. Het bezoekerscentrum biedt informatie over de omgeving, er zit een mooie speeltuin bij en je kan er ook terecht voor een hapje en een drankje. Maar wij beginnen altijd direct met de wandeling (aan het eind kan je hier ook nog terecht).

Wandelen met kinderen op de Posbank

De wandeling is prima aangegeven en een routekaartje is niet nodig, de kinderen kunnen dus zelf op zoek naar de juiste pijltjes. De wandeling is zeer gevarieerd waardoor de kinderen niet het gevoel hebben dat ze 5,4 km lopen. Zo loop je langs landgoed Heuven, kom je onderweg een schaapskooi tegen en ga je daarna via wat klimmen en dalen de prachtige Posbank over. De route is altijd mooi maar natuurlijk is hij helemaal prachtig als je hem in augustus/september loopt als de heide in bloei staat.

Als je ruim over de helft bent, en langs het Posbank Paviljoen bent gelopen, heb je een mooi stuk heide waar het prima picknicken is. Er staan op diverse plekken bankjes, maar een kleedje meenemen en lekker ergens gaan zitten is natuurlijk veel leuker. Wij merken dat een wat langere stop met het lopen van deze afstanden vaak wel fijn is.

Wandelend met de kinderen op de Posbank.
Wandelend met de kinderen op de Posbank.
Wat is de Veluwe toch mooi....
Wat is de Veluwe toch mooi….
Genieten van de natuur.
Genieten van de natuur.
Kijkend naar de schaapskudde.
Kijkend naar de schaapskudde.
Voor kinderen is er van alles te zien en te ontdekken in de natuur.
Voor kinderen is er van alles te zien en te ontdekken in de natuur.

Je kan de wandeling ook beginnen bij het Posbank Paviljoen, echter dan eindig je de wandeling met een flinke klim omhoog. Onze kinderen vinden dit een zware afsluiting en hebben de klim liever halverwege als er nog voldoende energie is. Het voordeel van starten bij het Posbank Paviljoen is echter dat je halverwege bij het bezoekerscentrum Veluwezoom langs loopt en dat is natuurlijk een mooie rust plek met speel en horeca gelegenheid.

Heb jij met je kinderen al eens over de Posbank gewandeld? Of heb je een andere mooie wandeling die je met ons wil delen? Vertel het in een reactie hieronder of schijf een gastblog voor KidsErOpUit over jouw favoriete wandeling met kinderen.

Meer lezen

Hou jij ook van wandelen met je kinderen? Klik & kijk hier voor meer inspiratie:

Meer inspiratie nodig? Blader dan eens door het gedeelte “Wandelen met kinderen”.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.