Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden, een mooie dierentuin voor jong en oud

Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden. Onze blogger Irma ging er afgelopen jaar twee keer heen. Irma geeft een digitale rondleiding door Aqua Zoo Friesland en laat daarmee zien waarom het zo leuk is om deze dierentuin met kinderen te bezoeken.

Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden, daar loop je tussen de dieren

In het noorden van Nederland zijn weinig dierentuinen te vinden om te bezoeken met kinderen. Vaak valt de keuze op Wildlands in Emmen, maar een mooi en rustiger alternatief is Aqua Zoo Friesland. In deze dierentuin heb je daarnaast op verschillende plekken de mogelijkheid om tussen de dieren te lopen en ze te voeren.

Van de pinguïns naar de ijsberen

Wij beginnen ons bezoek aan de Aqua Zoo Friesland bij de pinguïns. Door het hekje lopen we het terrein van de pinguïns binnen. Een goed begin, de pinguïns dartelen wat rond en onze dochter bekijkt hoe deze dieren bewegen. Het voelt heel gezellig om zij aan zij samen met deze dieren rond te lopen.

We vervolgen onze weg richting de ijsberen. Op de route komen we meerdere leuke paadjes over boomstronken, een speeltuin en een kinderboerderij tegen. Onze dochter probeert alles uit. Niet alleen de dieren zijn dus interessant in Aqua Zoo Friesland maar ook alles eromheen.

Dan komen we aan bij de ijsberen, wat een machtige beesten zijn dit. Al ijsberend loopt de grootste van het stel heen en weer, ook ligt er één uit te rusten op een heuvel. We blijven hier een hele tijd staan om deze grote dieren te bewonderen.

Het is heel gezellig samen met de pinguïns in Aqua Zoo Friesland.
Het is heel gezellig samen met de pinguïns in Aqua Zoo Friesland.
Genoeg plekjes om te spelen onderweg.
Genoeg plekjes om te spelen onderweg.
Knuffelen met geitjes in de kinderboerderij.
Knuffelen met geitjes in de kinderboerderij.
Mooi uitzicht op de ijsberen.
Mooi uitzicht op de ijsberen.

Aapjes voeren

Als we uitgekeken zijn bij de ijsberen lopen we via de uilen, tapirs en capibara’s door naar het water waar de zeehonden verblijven. De zeehonden zien we niet. Elke dag is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de zeehondensafari. Bij een volgend bezoek aan Aqua Zoo Friesland moeten we hier dus maar aan deelnemen, zodat we ze wel zien.

Dan maar door naar de verschillende soorten apen. De favoriete dieren van onze dochter in de dierentuin, bij de apen is er altijd wat te beleven en te zien. We lopen het verblijf van de apen binnen en hebben het geluk dat er net een dierenverzorgster wat aan het vertellen is over de ringstaartmaki’s. Ze geeft ons wat voer en de aapjes eten uit onze handen.

Aapjes voeren.
Aapjes voeren.

Aquaria en een levensechte krokodil

Na het bezoek aan de aapjes lopen we door richting het binnenverblijf van Aqua Zoo Friesland. In de verschillende aquaria zien we enorme vissen en piranha’s. Als we doorlopen richting de krokodillen schrikken we ons kapot, onze dochter deinst achteruit, er ligt een krokodil op het pad… Gelukkig is deze krokodil niet echt, al lijkt het bijna wel zo. Onze dochter vindt de krokodillen geweldig, hier mogen we voorlopig niet meer weg. Daarnaast is het ook heerlijk warm binnen, dus kunnen we even opwarmen van de kou van buiten.

We komen langs de reuzenotters, deze beesten zijn heerlijk aan het ravotten met elkaar en sprinten door het verblijf. De reuzenotters hebben de mogelijkheid om naar buiten te gaan en daar vliegen ze door het water. Wij gaan er achteraan naar buiten en kijken daar verder hoe mooi ze aan het spelen zijn.

Van de flamingo’s naar de kangoeroes

Via de emoes en zwarte zwanen lopen we langs prachtig gekleurde flamingo’s. Dat ze zo lang op één been kunnen staan vindt onze dochter wel heel bijzonder, dat lukt haar niet.

Langs de bootjes lopen we door naar de kangoeroes, ook hier mogen we het verblijf in. We proberen of ze ook wat knabbels willen eten net zoals de aapjes. Maar de kangoeroes hebben hier helaas niet zo’n zin in. Ze hebben een mooi ruim verblijf en springen wat in het rond.

Op onze weg naar de zeeleeuwen komen we een mooie overtocht per vlot en opnieuw een speeltuin tegen.

Samen met overgrootvader en papa naar de flamingo’s kijken.
Samen met overgrootvader en papa naar de flamingo’s kijken.
Bij de kangoeroes in het verblijf.
Bij de kangoeroes in het verblijf.
Overtocht per vlot.
Overtocht per vlot.
Een speeltuintje is altijd goed.
Een speeltuintje is altijd goed.

Op naar de uitgang

Langzaamaan lopen we weer richting de uitgang van Aqua Zoo Friesland. We komen langs pelikanen, zeeberen en nog meer pinguïns. We hebben genoten van ons bezoek en komen hier zeker binnenkort weer terug.

De pelikanen eens goed van dichtbij bekijken.
De pelikanen eens goed van dichtbij bekijken.
Niet alleen de dieren zijn leuk in Aqua Zoo Friesland.
Niet alleen de dieren zijn leuk in Aqua Zoo Friesland.

Praktische informatie Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden

Een dagkaart voor Aqua Zoo Friesland kost online 15 euro per persoon. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen. Koop je je kaartje aan de kassa? Dan betaal je 17 euro. De genoemde prijzen zijn uit 2019.

Aqua Zoo Friesland is het hele jaar vanaf 10 uur open. Kijk vooraf op welk tijdstip de speciale activiteiten zoals de zeehondensafari zijn.

Check voor vertrek altijd de actuele entreeprijzen en openingstijden via de website van de dierentuin.

Ligging Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden:

Ben jij al eens bij deze dierentuin bij Leeuwarden geweest?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke dierentuinen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelTop 10 vakantiebestemmingen in Duitsland voor gezinnen
Volgend artikelLeukste tussenstops in Duitsland: onze tips voor hotels met familiekamer
Irma heeft vanaf het moment dat ze haar studie heeft afgerond de smaak van het reizen te pakken. Eerst samen met haar man Arjen naar verre bestemmingen, maar sinds de geboorte van hun dochter F. (2015) met z’n drieën in Europa. In 2019 is haar gezin uitgebreid met zoon T. Haar ideale vakantie is een rondreis naar een warme bestemming, waarbij zowel natuur, steden als cultuur een rol spelen. Daarnaast vindt ze het leuk om in de weekenden op zoek te gaan naar leuke uitjes in Noord-Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.