Berkenhof’s Tropical Zoo in Zeeland, duik een dag de jungle in!

In Berkenhof’s Tropical Zoo is het altijd lekker warm en droog, tenzij je bij de waterspeeltuin in het water valt. Lees snel verder of Daphnes dochters droog mee naar huis gingen.

Berkenhof’s Tropical Zoo

Volgens verschillende bronnen op internet is Berkenhof’s Tropical Zoo het leukste uitje van Zeeland. Deze dierentuin, ooit gestart als vlindertuin, herbergt onder meer een Fossielenmijn, Dino Expo en een Kindsjungle. Als wij tijdens een weekendje weg in Zeeland een dag slecht weer hebben nemen we de proef op de som. Is Berkenhof’s Tropical Zoo echt een leuk uitje?

De jungle in Berkenhof’s Tropical Zoo

Na het kopen van het kaartje en het ophangen van onze jassen, die hebben we namelijk binnen niet nodig, duiken we de jungle in. We lopen langs verschillende kleine diersoorten, zoals aapjes en kikkers terwijl de vlinders om ons heen vliegen. Bij de eerste kooi krijgen de toapaja’s te eten. De kleine beestjes zijn lekker actief en het kost mij moeite de meiden weer mee te krijgen. We wandelen tussen de planten door en over bruggetjes richting de mijn.

Kijken bij de aapjes
Kijken bij de aapjes
Kijken bij de kikkers en andere kleine reptielen
Kijken bij de kikkers en andere kleine reptielen
De jongste vindt deze kikker het leukste
De jongste vindt deze kikker het leukste
Informatie over de dieren
Informatie over de dieren
Vanuit hier kijk je over de hele tuin heen
Vanuit hier kijk je over de hele tuin heen
Mooie vlinders
Mooie vlinders
Pas op voor de krokodil!
Pas op voor de krokodil!

De Fossielenmijn en de Dino Expo

In de donkere Fossielenmijn zijn de meiden snel uitgekeken. Helemaal als E. even een ander pad neemt en vervolgens naar haar zussen roept: “Hierheen, daar zijn allemaal dino’s”. Het leuke bij de Dino Expo is dat daar ook levende dieren te zien zijn. Zo vliegen er papegaaien rond en vinden de meiden de kleine schildpadden erg schattig.

Zijn jouw kinderen gek op dino’s en zoek je meer tips? Lees dan het blog met het overzicht van dino uitjes in Nederland en Europa.

De fossielenmijn
De fossielenmijn

Kids Jungle

Met droge broeken en een handdoek, voorbereid op een nat pak, komen we aan in de Kids Jungle. Kinderen kunnen hier heerlijk klimmen en spelen met water en zand. Met speeltoestellen, tenten, touwbruggen en bijzondere oversteekplekken over het water is het geweldig spelen.

Er is een ruimte waar kinderen zich kunnen omkleden als dat nodig is en bij het toilet is een kraantje waar ze hun benen en voeten kunnen wassen. Daar is goed over nagedacht! De hele ruimte is leuk aangekleed en het is er lekker warm, waardoor spelen met water altijd kan. N. vermaakt zich in de tenten en daarna maken de meisjes in de auto een (denkbeeldig) ritje door de echte jungle. Aan het gejoel te horen, komen ze spannende dieren tegen.

Kids Jungle
Kids Jungle
Gaan ze weer droog mee naar huis?
Gaan ze weer droog mee naar huis?
Overal klimmen en klauteren
Overal klimmen en klauteren
Hier kan je je kleding kwijt en je eventueel omkleden
Hier kan je je kleding kwijt en je eventueel omkleden

De natuurklas

Bij de ingang hebben de meiden gehoord dat er deze dag twee keer de mogelijkheid is om een dier vast te houden. Welk dier dat is, blijft nog een verrassing. Ruim op tijd staan de meiden op de aangegeven plek en overleggen ze met elkaar: wie durft er een slang vast te houden of een grote spin? Wanneer de dierenverzorgster aan komt lopen met een slang kijken de meiden hun ogen uit. Ze luisteren goed naar wat ze over het dier vertelt en alledrie de meiden gaan op de foto met de slang.

Al deinst de jongste in eerste instantie wat terug als de slang echt dichtbij komt. Toch blijft ze trots staan. Er wordt alle tijd genomen voor de kinderen, iedereen komt aan de beurt. Als bijna alle kinderen weg zijn, vragen de meiden of ik de slang ook nog even om mag. Ze geloven namelijk niet dat ik ook durf. Dat mag en ook ik moet er dus aan geloven.

Buiten spelen

Berkenhof’s Tropical Zoo is helemaal overdekt, toch hebben ze achterin bij de Kids Jungle ook nog een uitgang naar buiten. Ook daar is een leuke speeltuin met kabelbaan en kunnen de kinderen heerlijk spelen. Wel moeten we eerst even onze jassen ophalen, want buiten is het wel fris vergeleken met de jungle binnen.

Buiten spelen kan hier ook

Buiten spelen kan hier ook

Is Berkenhof’s Tropical Zoo echt een leuk uitje?

Er zijn leuke en speciale dieren te zien in deze jungle, de meiden kunnen er heerlijk spelen en het vasthouden van de slang is absoluut een hoogtepunt van deze dag. Voor een regenachtige dag is Berkenhof’s Tropical Zoo absoluut een aanrader.

Praktische informatie

Berkenhof’s Tropical Zoo is in de zomerperiode vrijwel alle dagen open van 10 tot 17 uur. Buiten deze vakantieperiode is de Zoo ook regelmatig gesloten. Voor meer informatie over de openingstijden neem je een kijkje op de website van Berkenhof’s Tropical Zoo.

Voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar betaal je 10 euro entree, voor kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen betaal je 11 euro. Parkeren is gratis.

Ligging van Berkenhof’s Tropical Zoo

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke uitjes in de regio Zeeland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.