De leukste low budget tips voor Zeeland

0
345

Op vakantie geef je snel meer geld uit dan je misschien van plan was. Blogger Jolinda meestal wel. Maar ze ontdekte de leuke low budget tips voor Zeeland. Lees je mee?

De leukste low budget tips voor Zeeland

Een terrasje hier, ijsje daar. Vooruit, ook nog even naar een pretpark. Vakantie kost geld. Om het toch een beetje low budget te houden wissel ik de wat duurdere uitstapjes graag af met pret voor weinig. In Zeeland kan dat prima. Ik zet mijn low budget tips voor Zeeland even voor je op een rij.

Met stip op 1: Het strand

Zee en zand, altijd een succesformule voor een uitje met kinderen. Of het nu warm is en ze lekker kunnen zwemmen en pootje baden, of wat kouder en lekker uitwaaien. Wij zijn in de herfst in Zeeland en zijn elke dag wel op het strand te vinden. Met de regenlaarzen aan de golven uitdagen en schelpen zoeken. Of we houden een hardloopwedstrijd en kijken wie het verste kan springen. Ook de ‘grote wie is het snelste van de duinen weer beneden is wedstrijd’ is een succes.

2. Ga speuren in het museum Polderhuis Westkapelle

In een aantal musea in Zeeland zijn leuke kinderactiviteiten. Wij bezoeken het Polderhuis Westkapelle. Een museum met als thema de roerige geschiedenis van Westkapelle en Walcheren. De locatie is mooi, maar van het museum zelf verwacht ik niet zo veel. De entree is dusdanig laag dat ik denk er met een uur weer buiten te staan. Niets is minder waar! Er zijn leuke, uitdagende speurtochten voor kinderen van verschillende leeftijden. Zo doet jongste dochter een foto- speurtocht, terwijl haar oudere broer en zus hun hersens kraken. Ikzelf ook, sommige vragen zijn echt lastig. Ondertussen steken we veel op van Zeeland. Aan het einde wacht de kinderen een kleine verrassing als beloning. Mocht je in de buurt zijn, echt een aanrader!

Museum Het Polderhuis ziet er aan de buitenkant fraai uit.
Museum Het Polderhuis ziet er aan de buitenkant fraai uit.
Foto speurtocht voor de jonge kinderen.
Foto speurtocht voor de jonge kinderen.
En een speurtocht met pittige vragen voor de oudere kinderen.
En een speurtocht met pittige vragen voor de oudere kinderen.

 

3. Spelen bij Molen de JongeJohannes

Van mijn zwager krijg ik de tip om Molen de Jonge Johannes niet over te slaan tijdens ons midweekje Zeeland. Ik check eerst even de website. ‘Inspanning voor de kinderen, ontspanning voor de ouders.’ Kijk daar hou ik van. En ik lees ook nog de magische woorden ’toegang gratis’. We gaan op weg naar Serooskerke. Mijn zwager heeft gelijk, dit is echt een uitje voor ons. We beginnen met een avontuur in het grote maildoolhof. Dit onderdeel is overigens niet gratis, maar voor nog geen 3 euro hebben de kinderen de grootste lol. Ze krijgen een speurtocht mee en moeten op zoek gaan naar letters, waarmee ze een woord kunnen maken.

Even kijken wat de spelregels zijn.
Even kijken wat de spelregels zijn.
Op zoek...
Op zoek…

Onderweg zijn er grote springkussens. Minpuntje voor ons is dat het de dag ervoor flink had geregend, dus springen zonder kletsnat te worden zit er niet in. Aan het einde mogen de kinderen een kleinigheidje uitzoeken als ze het juiste woord hebben gevormd.

Daarna strijken we neer op het terras. Met uitzicht op de leuke speeltuin en kleine kinderboerderij. Er zijn ook genoeg zitplaatsen rondom de speeltuin, waar je zelf meegebracht eten en drinken kunt nuttigen. Zo is je bezoek aan alleen de speeltuin echt gratis. Tip; Molen de Jonge Johannes is goed te combineren met een dagtripje Middelburg, als de kinderen na een dag in de grote stad nog even wat energie kwijt willen.

In de speeltuin kunnen kinderen hun energie wel kwijt.
In de speeltuin kunnen kinderen hun energie wel kwijt.

4. Ontbijten bij de Intratuin

Klinkt een beetje suf, maar wij verblijven toevallig in een huisje van Interhome naast de grootste Intratuin van de omgeving. De kinderen vinden de dierenafdeling het leukste. Ook de speeltoestellen vallen in de smaak. Het is leuk om door de winkel te slenteren. Wij kiezen voor een lekker en voordelig ontbijt (2,50 per persoon) en de kinderen vinden het prachtig.

De 5e en laatste tip: Bekijk de Deltawerken

Op weg naar huis moeten we natuurlijk de Deltawerken bekijken. Je kunt er voor kiezen om Deltapark Neeltje Jans te bezoeken. De toegangsprijzen houden ons tegen, 22 euro per persoon, ook voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is geen mooi weer, dus van het waterpark kunnen we geen gebruik maken. In de zomer zou ik misschien wel in de buidel tasten en kaartjes eventueel met korting kopen. Nu rijden we dus voorbij Neeltje Jans en parkeren iets verderop. We waaien lekker uit en hebben prima zicht op de indrukwekkende Deltawerken. Via internet kun je informatie opzoeken over de Deltawerken en de Oosterscheldekering en zelf vertellen aan je kinderen.

Deltawerken bekijken.
Deltawerken bekijken.

 

Heb jij nog aanvullende low budget tips voor Zeeland? Deel ze met ons!

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke uitjes en vakanties in Zeeland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.