De Oosthoek: boerencamping op Walcheren

7
106
Boer Peter helpen.
Boer Peter helpen.

Kamperen bij de boer bevalt ons erg goed: kleinschalig, rustig gelegen en leuk voor kinderen. Het is alweer twee jaar geleden dat Saskia besloot vakantie te vieren op camping De Oosthoek in Zeeland.

Ligging en omgeving De Oosthoek

In Zeeland ligt op Walcheren boerencamping De Oosthoek, vlakbij het dorpje Aagtekerke en op fietsafstand van Domburg. Dichtbij het strand en toch een rustige omgeving. Je vindt er plaatsen als Middelburg, Veere en Vlissingen. Wij maakten ook een uitstapje naar de Oosterschelde en kwamen langs Neeltje Jans. We bezochten kleine dorpjes en maakten mooie wandelingen. Veel bezienswaardigheden zijn op fietsafstand, als het mogelijk is, neem dan de fietsen mee als je naar De Oosthoek gaat.

Opvallend is dat er op Walcheren heel veel georganiseerd wordt in de zomerperiode. Meerdere keren per week is er wel ergens een demonstratie ring steken te bekijken en zijn er leuke evenementen (kijk maar eens onderaan bij ‘Meer lezen’).

Wij hebben 3 weken bij De Oosthoek gekampeerd en zijn er elke dag op uit gegaan.

Accommodatie

De Oosthoek heeft ongeveer 30 kampeerplekken, verdeeld over 2 veldjes. Vooral het achterste/nieuwe veld heeft een zee aan ruimte. Alle plekken zijn voorzien van elektra-, water- en rioolaansluiting. Helemaal luxe zijn de vlonders die je in je voortent kan krijgen.

Het is terecht een zeer geliefde camping. Een nadeel daarvan is dat er toch vrij veel mensen komen die er vaker zijn geweest en na elkaar toe trekken. Voor nieuwkomers is dat jammer.

Camping De Oosthoek: wij stonden 3 weken op dit veld (linker rij, een na achterste caravan).
Camping De Oosthoek: wij stonden 3 weken op dit veld (linker rij, een na achterste caravan).
Uitzicht op de speeltuin.
Uitzicht op de speeltuin.

Sanitair en eten

Het toiletgebouw bestaat uit twee delen: een ouder en een nieuwer stuk. Beide zijn goed schoon en het is maar net welke je prettiger vindt om te gebruiken. Er zijn 8 toiletten met toiletpapier, je hoeft dus niet met een wc-rol over de camping te lopen. Helemaal met kinderen is dat erg fijn. Verder zijn er 4 douches, 4 afsluitbare wascabines en een apart gedeelte voor de afwas. Ook is er een koelkast, vriezer, droger en wasmachine. Oftewel: alles wat je nodig hebt is aanwezig!

Eten is niet mogelijk op De Oosthoek. Voor ons geen bezwaar, want we zijn dol op koken op de camping.

De Oosthoek met kinderen

Paradijs op aarde! Kinderen hebben hier de tijd van hun leven. Er is een flinke speeltuin met allerlei toestellen en twee trampolines. Een zeecontainer is omgebouwd tot stro-speelplek. Kinderen mogen de pony borstelen en er op rijden.

De Oosthoek is een boerencamping waarbij de boerderij gelukkig nog in bedrijf is. Boer Peter is dagelijks bezig met de koeien en neemt de kinderen dan mee op de tractor. Niets is hem te gek en met eindeloos geduld mogen de kinderen hem helpen. Hier kan geen animatieteam tegen op, wij vinden boer Peter echt top!

Boer Peter helpen.
Boer Peter helpen.
Elke dag helpen met het voeren van de koeien.
Elke dag helpen met het voeren van de koeien.
Hoeveel kinderen passen er bij boer Peter in de tractor? Minstens 5!
Hoeveel kinderen passen er bij boer Peter in de tractor? Minstens 5!

Prijsniveau

Een kampeerplek in het hoogseizoen voor 4 personen kost 22 euro (prijspeil 2014).  Dat is inclusief wifi, elektra, water en rioolaansluiting en exclusief toeristenbelasting en douchemuntjes.

De Oosthoek op Zoover

En wat zegt Zoover? Dat kan je hier lezen. In oktober 2014 had De Oosthoek een 9,2.

Meer lezen

Op KidsErOpUit schreven we meer over Walcheren:

Heb je vragen over deze camping en onze ervaringen? Ben je er zelf geweest en wil je je tips delen? Laat gerust hieronder een reactie achter.

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.