Middelburg: Mini Mundi met kinderen

2
270
De steden van Walcheren in miniatuur bekijken.
De steden van Walcheren in miniatuur bekijken.

Blog-collega Michal van Reiswijzer kids&co ging met haar man Sander en hun vier kinderen (10, 6, 4 en 2 jaar oud) naar Mini Mundi in Middelburg. Nieuwsgierig naar de mini wereld, het familiepretpark en wat er te doen is voor kinderen? Lees dan nu alles over Mini Mundi met kinderen.

Mini Mundi met kinderen: klein maar fijn!

‘Is dat het?’ Denk ik als we aan komen rijden en ik rechts van me Mini Mundi zie liggen. Het oogt klein, haast te klein om een pretpark te zijn… We parkeren de auto en lopen de gele loods in. De toegangskaartjes voor dit Middelburgse pretpark hebben we met korting via internet gekocht en uitgeprint bij ons. De dame achter de balie vertelt dat alle attracties het doen, maar niet allemaal tegelijkertijd; daar hebben ze niet genoeg personeel voor. We moeten dus extra goed opletten wanneer we waar in willen. We krijgen een paar speurtochten mee en kunnen gaan… De kinderen rennen enthousiast door de poortjes, door de binnenruimte en direct door naar buiten. Langs een grote bak groen met blauwe paraplu’s’, voor het geval je het een dagje minder treft met het weer.

Welkom bij Mini Mundi.
Welkom bij Mini Mundi.

De attracties van pretpark Mini Mundi

Het eerste dat we zien als we op het terras staan, is Miniatuur Walcheren; een soort Madurodam, maar dan met alle steden van Walcheren in het klein. Maar Miniatuur Walcheren moet voorlopig even wachten, want we komen voor het pretpark. En dus slaan we linksaf richting de attracties.
Het aantal attracties in Mini Mundi is relatief beperkt: er is een achtbaan(tje), een boot(je), een draaimolen, een springkussen, springende autootjes, luchtballonnen die al draaiend omhoog gaan, een klimrek, een zandbak en er rijdt een treintje rond. Maar voor onze kinderen is het voldoende. De lucht is blauw, er is geen kip en zelfs zoon P. (10, en eigenlijk al te oud voor dit pretparkje) vermaakt zich prima als chaperonne van zoon I. (2). De jongste is te klein om alleen in de meeste attracties te mogen (minimale lengte is vaak 90 cm of 105 cm), maar dat mag wel onder begeleiding.

Dan blijkt ook het voordeel van een klein pretpark. Het is super overzichtelijk en dat betekent dat de kinderen zelf kunnen bepalen wat ze doen, zonder dat we ze uit het oog verliezen. Dus gaat de één tien keer in de achtbaan terwijl de ander zich vermaakt op het springkussen. De dames en heren van het pretpark blijken – waarschijnlijk vanwege het geringe aantal bezoekers – reuze flexibel. Afhankelijk van de vraag zetten ze bepaalde attracties aan of uit. Als we even niet met de kinderen mee hoeven in een attractie, zoeken Sander en ik een plekje aan één van de picknicktafels die strategisch tussen de attracties neergezet zijn.

Met een luchtballon omhoog!
Met een luchtballon omhoog!
Autootjes doen het altijd goed bij kinderen.
Autootjes doen het altijd goed bij kinderen.
Klein maar fijn: de achtbaan.
Klein maar fijn: de achtbaan.
Heel fijn als het rustig is: eindeloos rondjes maken in de achtbaan.
Heel fijn als het rustig is: eindeloos rondjes maken in de achtbaan.
Het mini schip.
Het mini schip.
Ook buiten is er een speeltuin.
Ook buiten is er een speeltuin.

Binnen spelen bij Mini Mundi

Na twee uur buitenpret verdwijnen steeds meer van onze kinderen naar binnen. We besluiten ook maar eens te gaan kijken. Daar blijkt nog veel meer te doen. Het ene deel is een indoor speeltuin vooral gericht op wat grotere kinderen (4+) met botsautootjes en verschillende klim-, glij- en klautertoestellen. Aan de andere kant is een ruimte speciaal ingericht voor kinderen tot vier jaar met onder andere een afgesloten deel met loopfietsjes en -autootjes, een treinbaan en een ballenbak.

Ook het binnengedeelte valt goed in de smaak.
Het binnengedeelte valt goed in de smaak.
Er is een deel voor kinderen tot 4 en voor oudere kinderen.
Er is een deel voor kinderen tot 4 en voor oudere kinderen.

Eten & drinken

Bij de speelruimte voor de kleintjes is ook het restaurant en je vindt er de toiletten (met aparte verschoonruimte). Overal staan tafeltjes en stoeltjes zodat je als ouder goed zicht op je spelende kinderen hebt. Ook op de grote vide staan tafeltjes en stoeltjes wat suggereert dat het soms drukker is in Mini Mundi. Omdat we zelf broodjes meegenomen hebben, kopen we in het restaurant alleen wat te drinken. Maar de kinderen hebben het gewoonweg te druk om te lunchen.

Het restaurant.
Het restaurant.

Speurtocht door Miniatuur Walcheren

Als zoon P. en dochter F. (6) er binnen genoeg van hebben, pakken we de speurtocht en lopen we weer naar buiten. De speurtocht is gekoppeld aan Miniatuur Walcheren. Het is de bedoeling dat je de gefotografeerde details zoekt in het miniatuurlandschap en de letter die correspondeert met de stad waarin het detail ligt in het daarvoor bestemde vakje zet. Klinkt ingewikkeld, maar het wijst zich vanzelf.

Het is nog helemaal niet makkelijk om alle details te vinden; we moeten samen goed zoeken om het antwoord compleet te krijgen. Toegegeven, Miniatuur Walcheren is een beetje vergane glorie, maar de modellen zijn gemaakt met oog voor detail en er is genoeg te zien als je goed kijkt. En daar nodigt de speurtocht nou precies toe uit! Leuk ook vinden de kinderen de drukknoppen waarmee je hier en daar iets in werking kunt zetten en het orgel, waarop je zelf liedjes kunt spelen door in de juiste volgorde op grote gekleurde knoppen te drukken. Wie het juiste antwoord op de speurtocht weet te vinden kan in de winkel een kleinigheidje uit een grote ton grabbelen. Met een ijsje in de hand keren we aan het einde van de middag huiswaarts.

De steden van Walcheren in miniatuur bekijken.
De steden van Walcheren in miniatuur bekijken.
Alles goed bekijken voor de speurtocht.
Met de knopjes gaat er van alles bewegen of geluid maken.
Zoeken naar details voor de speurtocht.
Zoeken naar details voor de speurtocht.
Stiekem leren de kinderen zo meer over Walcheren.
Stiekem leren de kinderen zo meer over Walcheren.

Het is alweer een aantal weken geleden dat wij in Mini Mundi waren, maar zoon I. heeft het nog bijna elke dag over de achtbaan, waar hij heel graag nog een keer in wil. En ook zoon M. checkt af en toe of we nog een keer naar dat mini-pretpark gaan. Mini Mundi mag dan wel mini zijn (en niet zo geschikt voor kinderen van 10 jaar en ouder), onze kinderen – en wij – hebben er een heerlijke dag gehad!

Praktische informatie Mini Mundi

Van april t/m oktober betaal je bij Mini Mundi voor kinderen 12,50 euro en volwassenen 8,50 euro entree. Als je tijdens dit seizoen je kaartje via internet koopt dan krijg je korting. Van november t/m maart betalen kinderen 7,50 euro en volwassenen 5 euro om binnen te komen. Meer informatie over openingstijden en prijzen is te vinden op de website van Mini Mundi.

Bedankt Michal voor jullie enthousiaste verhaal over Mini Mundi!

Ben jij al eens bij Mini Mundi met kinderen geweest? Deel je ervaring hieronder, dat vinden we leuk om te lezen.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er op Walcheren nog meer te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

2 REACTIES

  1. Ja hier ben ik ook een paar keer geweest. Vooral de achtbaan was favoriet. Het is niet heel groot, maar wel heel fijn. Wij gingen er vaker heen, kon onze dochter en vriendinnen spelen en wij met een koffie op het terras. Heerlijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.