Pluktuin Hof Hazenberg

Bij de pluktuin van Hof Hazenberg vind je bloemen in alle kleuren, soorten en maten. En fruit in vele smaken. Saskia had er een smaakvolle middag.

Bloemen plukken Pluktuin Hof Hazenberg

Bij het bloemenveld liggen rieten manden te wachten om meegenomen te worden, het veld in. Met een groenschaartje in de hand loop je tussen de bloemen. Vooraf nog van plan om een mooi samenhangend boeket te knippen, maar eenmaal bij Hof Hazenberg vergeet je dat. Er zijn zoveel mooie bloemen! Over knippen we er een paar vanaf, leggen het in de mand en lopen door. Af en toe pakken we onze toekomstige boeket vast en zien we een bonte verzameling ontstaan. We mogen voor 4 euro een handvol bloemen plukken. Helaas moeten we het daar ook bij laten, want op de camping hebben we alleen en kleine opvouwbare vaas.

Geen zin om zelf te plukken? Aan de weg kan je kant-en-klare boeketten kopen.

Een deel van het bloemenveld van de pluktuin van Hof Hazenberg.
Een deel van het bloemenveld van de pluktuin van Hof Hazenberg.
Even uitrusten c.q. op de bloemen passen.
Even uitrusten c.q. op de bloemen passen.
Zelf een boeket geplukt bij de pluktuin!
Zelf een boeket geplukt bij de pluktuin!

Fruit plukken

Eigenlijk moet je hiermee beginnen als je zowel fruit als bloemen wilt plukken. Anders staan de bloemen te lang zonder water. Voor 1,50 euro kopen we een bakje en gaan naar het fruit toe. Heel slim is er een groot net langs en over het fruit gespannen, hierdoor blijven de vogels er vanaf. Wij plukken vooral rode bessen. Soms moet je best goed zoeken, maar de bakjes vullen zich gestaag. Later in het seizoen kan je bramen, kersen, pruimen, appels en peren plukken. Hof Hazenberg heeft verschillende rassen gepland van het fruit, je mag even voorproeven om te bekijken welke je het lekkerste vindt. Als de herfst nadert is het zelfs mogelijk om kalebassen en pompoenen te oogsten.

Klaar met plukken? Koop dan op het terras een ijsje en geniet nog even na terwijl je over het bloemenveld uitkijkt. Wat een heerlijke plek.

Het terras van pluktuin Hof Hazenberg.
Het terras van pluktuin Hof Hazenberg.
Speuren naar besjes tussen de bladeren.
Speuren naar besjes tussen de bladeren.
Goed kijken of het fruit al rijp is.
Goed kijken of het fruit al rijp is.
De blaadjes en de stokjes tussen de besjes uithalen.
De blaadjes en de stokjes tussen de besjes uithalen.

Praktische informatie

Pluktuin Hof Hazenberg vind je in Aagtekerke aan de Prelaatweg op nummer 81. De tuin is open van juni tot en met oktober van maandag tot en met donderdag van 10 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur. ’s Avonds is bezoek mogelijk op afspraak. Check altijd de actuele openingstijden op de website van Pluktuin Hof Hazenberg.

Ben jij al eens op Walcheren op vakantie geweest? Of ken je een andere leuke pluktuin? Vertel het in een reactie hieronder.

Ligging Pluktuin Hof Hazenberg

Meer lezen

Ben je in de zomer op Walcheren? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelUit de oude doos: Joegoslavië in 1985
Volgend artikelHelp, er is een paspoort kwijt!
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.