Zeeland met kinderen: 50 toffe uitjes en tips voor vakanties

Zeeland met kinderen is ontzettend tof. Voor gezinnen met kinderen is Zeeland een ontzettend leuke vakantiebestemming. De stranden zijn schoon en ruim, de plaatsen zijn gezellig en vol historie en het is er erg kindvriendelijk. Suzanne heeft maar liefst 50 toffe uitjes voor Zeeland met kinderen voor jullie op een rij gezet, inclusief tips voor accommodaties voor jouw vakantie.

Inhoudsopgave

De leukste uitjes in Zeeland met kinderen

Zeeland heeft de perfecte combi van strand en avontuur. Uitgestrekte zandstranden, watersport en mooie plekjes om te wandelen. Een bezoek aan Middelburg is ontzettend leuk met kinderen en de Deltawerken en educatief attractiepark Neelte Jans zijn een must. Of wat denk je van een zeehondensafari of dierenpark Tropical Zoo? Zeeland heeft veel meer dan je misschien denkt.

uitje Zeeland met kinderen
De Zeeuwse stranden zijn schoon, uitgestrekt en heerlijk om te vertoeven in alle seizoenen.

Gebruik de Zeeland App

Met de Zeeland App zoek je vanaf jouw locatie in Zeeland makkelijk op wat er bij jou in de buurt te zien en doen is. Er staan fiets- en wandelroutes met verhalen en filmpjes in en je kan meteen in de reisgids opzoeken wat er onderweg te zien is.

Ook kun je via de app een restaurant of accommodatie reserveren. En als je niet kunt kiezen uit alles wat Zeeland te bieden heeft, dan beschikt de app over een de dagje-uit planner die dat voor je doet. De Zeeland App van de VVV Zeeland vind je in de Appstore. 

Vakantie met kinderen op Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is het noordelijke eiland van Zeeland dat wordt begrensd door de Noordzee, Nationaal Park de Oosterschelde en Grevelingen. Hier vind je alles waar Zeeland om bekend is, zee en strand, gezellige dorpjes, de historie van de Watersnoodramp en natuur.

Eerder schreven wij al dit blog over uitjes op Schouwen-Duiveland met kinderen. 

Kindvriendelijke accommodaties op Schouwen-Duiveland

Op Schouwen-Duiveland vind je vele leuke accommodaties en campings. Wij hebben er diverse uitgeprobeerd inmiddels.

Campings op Schouwen-Duiveland

Eerder schreven wij al over de leuke en betaalbare duinlodges op camping De Duinhoeve. Maar er zijn nog meer leuke en kindvriendelijke campings op Schouwen Duiveland te vinden. Wij noemen hieronder een aantal:

Bungalowparken op Schouwen-Duiveland

Wij beschreven eerder onze ervaringen op Landal Resort Haamstede en Strandpark de Zeeuwse Kust, twee leuke kindvriendelijke accommodaties.

Andere opties voor vakantieparken op Schouwen-Duiveland zijn:

vakantie Zeeland met kinderen
Strandpark De Zeeuwse Kust is ontzettend kindvriendelijk.

De leukste uitjes op Schouwen-Duiveland

Met al het water, stranden, natuur en authentieke dorpjes zijn er ontzettend veel leuke uitjes met kinderen te doen op Schouwen-Duiveland. Of je nu houdt van actieve vakanties, luiervakanties of culturele vakanties: dit is allemaal te vinden op Schouwen-Duiveland. 

#1 Dagje strand

Zeeland heeft de meest zonuren van heel Nederland. Een ander groot pluspunt zijn de brede en vooral schone stranden. In Schouwen-Duiveland is een aantal mooie stranden:

  • Het strand bij opgang Vuurtorenpad. De naam van het strand verwijst naar vuurtoren Westerlicht die vlakbij ligt.
  • Strand bij De Domeinen. De Domeinen zijn vier stranden naast elkaar op de kop van Westenschouwen, waaronder familie- en sportstrand Rotonde, onderaan ‘de trap’ bij Westenschouwen.
  • Familie- en sportstrand Speelduin, grenzend aan de Boswachterij Westenschouwen. Deze brede stranden liggen aan de voet van de Oosterscheldekering.
  • Familie- en sportstrand De Punt aan de voet van Westenschouwen en de Oosterscheldekering.
Zeeland heeft prachtige uitgestrekte familiestranden.

#2 Wandelen en fietsen bij boswachterij Westerschouwen

Aan de kust van Schouwen-Duiveland ligt het grootste bos van Zeeland, Westerschouwen. In dit heuvelachtige duinlandschap met zandverstuivingen en bossen kan je heerlijk wandelen en fietsen. Bij Natuurinformatiepunt en trampolinecentrum Westerschouwen kun je fietsen huren en gezinsskelters. Ook vind je hier in de buurt klimbos Zeeuwse Helden. 

vakantie Zeeland met kinderen
Op de fiets door Westerschouwen komen we langs het klimbos Zeeuwse Helden.

#3 Bezoek de vele authentieke dorpjes op Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is rijk aan gezellige en authentieke dorpjes. Badplaats Burgh Haamstede is een gezellig plaatsje met vele terrassen en leuke winkeltjes. Vergeet dan niet om een echte Zeeuwse bolus te gaan eten bij Bakkerij Sonnemans. Dit zoete koffiebroodje is een typische Zeeuwse lekkernij die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Zeeland met kinderen. 

Ook de plaatsen Zierikzee, Bruinisse en Dreischor zijn zeer de moeite van een bezoekje waard. In Zierikzee kun je een leuke stadswandeling maken of één van de twee musea bezoeken en eten in één van de vele kindvriendelijke restaurants. Dreischor is volgens eigen zeggen het mooiste ringdorp van Nederland en Bruinisse is het mosseldorp van Schouwen-Duiveland.

vakantie Zeeland met kinderen
In Zeeland moet je natuurlijk wel een echte Zeeuwse bolus van de bakker eten.

#4 Watersportactiviteiten bij watersportcentrum Brouwersdam

Hou je van watersporten? Dan is op Schouwen-Duiveland Watersportcentrum Brouwersdam, gelegen aan het Grevelingenmeer, een ideale spot. Hier kan je tal van watersportactiviteiten ondernemen: surfen, suppen, zeilen, banaanvaren, flyboarden, noem maar op. Ook is er een waterjumpbaan, waar je kunt bodysliden.

Je vindt hier eindeloos veel waterplezier met activiteiten die leuk zijn voor kinderen in alle leeftijden, maar vooral ook voor tieners. Voor de kleintjes is dit een ideale plek om krabbetjes te vangen. 

Lees hier ons blog over watersportcentrum Brouwersdam.

uitjes Zeeland met kinderen
Voor de stoere kids en tieners kun je terecht bij Watersportcentrum Brouwersdam.

#5 Spelen en pannenkoeken eten bij molen De Graanhalm

In Burg-Haamstede zit pannenkoekenmolen De Graanhalm. De Graanhalm is een nog werkende korenmolen met een leuke speeltuin en pannenkoekenrestaurant. De pannenkoeken die je hier eet worden gemaakt van het graan die door de molenaar zelf gemalen wordt in de molen. 

vakantie Zeeland met kinderen
Een bezoek aan graanmolen De Graanhalm is een leuk uitje met kinderen.

#6 Educatief attractiepark Neeltje Jans

Een museum en attractiepark in één. Dat is het educatieve attractiepark Neeltje Jans. Neeltje Jans ligt op het grootste eiland van de Oosterscheldekering. Je leert hier van alles over de deltawerken, de Watersnoodramp en je kunt zelfs een kijkje nemen in de indrukwekkende stormvloedkering. Daarnaast is er een fantastische waterspeeltuin en zijn er verschillende shows te zien in het park zoals een zeehondenshow.

Lees hier ons blog over educatief attractiepark Neeltje Jans.

#7 Een rondvaart met De Onrust op de Oosterschelde

Wat je tijdens je verblijf in Schouwen-Duiveland ook niet mag missen, is een familierondvaart op passagiersschip De Onrust op de Oosterschelde. Vanuit de haven in Burghsluis kun je een natuurrondvaart boeken of een familierondvaart, maar ook speciale rondvaarten zoals een mosselrondvaart in Nationaal Park de Oosterschelde. De kans is groot dat je bruinvissen en zeehonden spot, dus alle passagiers krijgen een verrekijker bij vertrek.

Met de familierondvaart op de Oosterschelde kun je zeehonden spotten.

#8 Zeehondensafari vanuit Zierikzee

Welk kind vind het nu niet geweldig om zeehonden te spotten? Met een zeehondensafari vaar je vanuit Zierikzee op een boot mee tijdens een twee uur durende boottocht. De kans om zeehonden te spotten is ontzettend groot. Aan boord krijgt iedereen een verrekijker en bij de zandbanken met zeehonden draait de boot om, zodat iedereen goed kan kijken.

Lees hier onze ervaringen met de zeehondensafari.

Een zeehondensafari is een must-do tijdens een vakantie in Zeeland met kinderen.

Bekijk hier het filmpje over Schouwen-Duiveland.

Nog meer leuke uitjes op Schouwen Duiveland

Er is nog meer te doen op Schouwen-Duiveland. Hieronder noemen we nog een aantal uitjes waar we geen persoonlijke ervaringen mee hebben, maar die wel leuk zijn voor kinderen.

#9 Escaperoom De Overstroming in Renesse

De escaperoom De Overstroming in Renesse staat in het teken van de Zeeuwse Strijd met het water. Behalve het ontsnappingsavontuur is er ook een stukje educatie over overstromingen en de geschiedenis van Schouwen Duiveland. Minimale leeftijd van deze escaperoom is 14 jaar.

#10 Dagje meezeilen op de Oosterschelde

Altijd al eens willen meevaren op een zeilschip? Dat kan met zeilpassagierschip Scaldis, want deze wordt verhuurd met bemanning. Met de Scaldis kan je drie uur lang meezeilen en onderweg helpen met het hijsen van de zeilen. Ondertussen geniet je van de prachtige natuur in het nationaal park Oosterschelde en kun je bruinvissen en zeehonden spotten.

#11 Watersnoodmuseum

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk heeft een speciale route ‘Jeugdwatersnoodmuseum’. Dit is een interactieve jeugdroute met een waargebeurd verhaal van Koos (5 jaar) en Mina (12 jaar) die overvallen worden door het opkomende hoge water. Je ontdekt hun verhalen aan de hand van een schriftje dat je meekrijgt. Als je alle opdrachten uit het schriftje hebt voltooid, ontvang je een beloning.

Je leert hiermee het verhaal van de watersnoodramp van 1953 kennen. Maar er is nog veel meer te doen. In het Jeugdwatersnoodmuseum maak je eigen polders en dijken, kijk je een film over de ramp op een scherm van 18 meter (!) lang en speel je verschillende games om erachter te komen hoe de strijd tegen het water wordt gestreden.

#12 Speeltuinen

Restaurant en speeltuin De Schouwerhoeck ligt bij Renesse op 300 meter van het Noordzeestrand. Het restaurant heeft een grote speeltuin met veel toestellen zoals trampolines, draaimolen en familieschommel. Het restaurant met terras grenst aan de speeltuin. Zo kun je dus heerlijk op het terras zitten, terwijl de kinderen spelen.

Bij indoorspeelcentrum Ût Kniehol (Het Konijnenhol) is een indoorspeelplaats met o.a. grote ballenbak, klimattributen, een spookhuis, een touwbrug, een schommelballon en veel leuks voor de kleintjes. Even doorbijten als ouders in dit “krijspaleis”, maar wel een fijn dagje vermaak voor kinderen bij slecht weer. 

#13 Een safari op zee

Ga je naar Zeeland, dan hoort een dagje zee daar zeker bij. Sportvisserij Hoogerwerf organiseert diverse rondvaarten die erg leuk zijn om te doen met je gezin. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zeevogelsafari, zeehondensafari, avondmakreel-rondvaart of windmolentocht?

Of wil je een keer snorkelen? Ontdekt het leven in de zee en maak een leuke snorkelsafari op de Oosterschelde.

#14 Klimbos Zeeuwse Helden

Het klimbos Zeeuwse Helden biedt zes klimroutes met ongeveer 85 uitdagende hindernissen hoog in de bomen. Het klimbos is extra spannend door diverse spectaculaire ziplines. Ook voor de allerkleinsten (5 t/m 8 jaar) is een parcours op maximaal 2 meter hoogte uitgezet. Een ideaal uitje voor het hele gezin dus.

Vakantie Walcheren en Zuid-Beveland met kinderen

Walcheren ligt aan de Noordzee en aan de Westerschelde. Op de stranden heb je een geweldig uitzicht op zeeschepen die vlak langs de kust varen. De stranden behoren tot de schoonste van Nederland. Met zo’n twintig natuurgebieden kun je hier echt genieten van de rust en de ruimte. 

Zuid-Beveland ligt in het midden van Zeeland, ten oosten van Walcheren. Hier vind je mosseldorp Yerseke en winkelstad Goed, maar ook het mooie polderlandschap de Zak van Zuid-Beveland.

Kindvriendelijke accommodaties op Walcheren en Zuid-Beveland

Wil je op vakantie in Zeeland met jouw kinderen en hou je van boeren campings? Walcheren en Zuid-Beveland staan vooral bekend om de kleine boerencampings. Er is een handvol vakantieparken met vakantiehuisjes op Walcheren en Zuid-Beveland. Hieronder onze ervaringen en tips.

Campings op Walcheren en Zuid-Beveland

Houdt jouw familie van kleinschalig en rustig kamperen bij de boer? Dan is camping De Oosthoek bij Aagtekerke of camping Krabbeneiland in Biggekerke echt wat voor jullie. Bij deze laatste kunnen kinderen hun boerderijdiploma halen door de boer te helpen met allerlei klusjes op het boerenbedrijf. Ook is er speelschuur vol speelgoed, trekkers, skelters, fietsen en spelletjes. 

In het dorp Zout