Landal Resort Haamstede: een autovrij, kindvriendelijk vakantiepark in Zeeland

Op het noordelijkste schiereiland van Zeeland, Schouwen-Duiveland, ligt Landal Resort Haamstede. Een autovrij vakantiepark, grenzend aan het grootste bos van Zeeland én vlakbij de Zeeuwse stranden. Yvonne genoot samen met haar gezin van dit kindvriendelijke vakantiepark en deelt haar ervaringen.

Op weg naar Landal Resort Haamstede in Zeeland

Op vrijdagmiddag vertrekken we vanuit Deventer naar Zeeland, daar ligt Landal Resort Haamstede. Het is even opletten, want op internet zie ik dat er in Burgh-Haamstede maar liefst drie Landalparken zijn. Landal Resort Haamstede, Landal Duinpark ’t Hof van Haamstede en Landal Résidence ’t Hof van Haamstede.

De aankomst bij Landal Resort Haamstede
De aankomst bij Landal Resort Haamstede
Mooie Zeeuwse bungalows en vooral veel ruimte om te spelen.
Mooie Zeeuwse bungalows en vooral veel ruimte om te spelen.

Op de website van Landal lees ik de omschrijving van Landal Resort Haamstede: “Ervaar het Zeeuwse leven tijdens een verblijf aan het familievriendelijke Landal Resort Haamstede, fiets zo het bos in en ontdek de prachtige natuur“. Kijk, dat klinkt goed. Ik vertaal de tekst naar peutertaal: ‘leuke dingen doen’, ‘fietsen’ en ‘naar het strand’ zijn genoeg voor een luid gejuich van Dinand. Fietsje mee en natuurlijk schepjes en emmertjes voor op het strand. ”Kom mama, gaan we nu?” roept Dinand ongeduldig. ”Yes”, antwoord ik, ”Zeeland, here we come!”

Schouwen-Duiveland: een veelzijdige vakantiebestemming

Vroeger bestond Schouwen-Duiveland uit vier eilanden: Schouwen, Duiveland, Dreischor en Bommenede, maar in de loop der tijd zijn deze door natuur en mens aan elkaar gegroeid. Verder kenmerkt Schouwen-Duiveland zich door mooie dorpjes, brede duinen, mooie stranden en lange dijken langs het water. Grenzend aan Landal Resort Haamstede ligt Boswachterij Westerschouwen, het grootste bos van Zeeland.

Schouwen-Duiveland wordt omringd door de Noordzee, het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. Omdat Schouwen-Duiveland het noordelijkste schiereiland is, is het vanuit Utrecht slechts een uur en veertig minuten rijden. Helaas rijden wij op een vrijdagmiddag en hebben we flinke file. ”Waarom rijden die auto’s niet door mama?” vraagt Dinand ongeduldig. Gelukkig lost de file uiteindelijk snel op en genieten we ondertussen van de mooie polderlandschappen en vergezichten.

Inchecken bij Landal Resort Haamstede

”Daar mama!” roept Dinand wijzend naar het klimtoestel bij de centrale receptie. Inderdaad we zijn er, we zien direct een vrij groot receptiegebouw met een groot bord ‘kinderkermis’. Gelukkig kan Dinand nog niet lezen, want anders zou ik hem meteen kwijt zijn geweest.

Ook ben ik even verrast, want de receptie vind ik niet meteen passen bij Landal. Bij navraag blijkt dat Sportcentrum Westerschouwen de gastheer is van de hoofdreceptie van Landal GreenParks in Burgh-Haamstede. Het inchecken voorloopt snel. Thuis hebben we het registratieformulier al ingevuld, dus we krijgen meteen de huissleutel van ons vakantiehuis.

Het park is heel gezellig ingedeeld met typische Zeeuwse bungalows met een pleintje of speeltuin in het midden.
Wat een rust en ruimte bij Landal Resort Haamstede!
Wat een rust en ruimte bij Landal Resort Haamstede!
Toch wel een mooi gezicht zonder al die auto's ervoor.
Toch wel een mooi gezicht zonder al die auto’s ervoor.

Autovrij vakantiepark met typisch Zeeuwse huisjes

Landal Resort Haamstede is een autovrij park. Je kan wel met de auto bij je huisje komen maar eigenlijk alleen op wisseldagen en uitsluitend voor het inpakken of uitladen van bagage. ”Super leuk!” is het eerste wat ik zeg als we door de slagboom rijden.

Er staan allemaal typisch Zeeuwse vakantiehuizen met eromheen veel groen, speelweides en speeltuintjes. Het park is zo opgezet dat de meeste huizen rondom een speelweide staan. Je doet de voordeur open en de kinderen rennen zo het speelveld op. Het is fijn dat je op die manier je kinderen goed in de gaten kunt houden.

Bij veel bungalows staat een bankje in de voortuin dat uitkijkt op de speelweide. De opzet van het park doet heel familiaal en kleinschalig aan, ondanks dat er in totaal toch 148  bungalows zijn op Landal Resort Haamstede. Ook vind ik het park nog heel nieuw aandoen en goed onderhouden, dit zie je bijvoorbeeld terug in de mooie aangelegde speeltuinen en speelweides.

Heerlijk spelen in de zandbak.
Heerlijk spelen in de zandbak.
Aan de kant, Dinand komt eraan! Ideaal zo'n autovrij park.
Aan de kant, Dinand komt eraan! Ideaal zo’n autovrij park.
Ontelbaar veel rondjes fietsen op de 'racebaan'.
Ontelbaar veel rondjes fietsen op de ‘racebaan’.

Ook ons vakantiehuis staat aan een pleintje met in het midden een speelweide en eromheen een weg waar geen auto’s rijden. ”Is dat de racebaan?” vraag Dinand terwijl hij naar de weg wijst. ”Ja schat, als je je fiets en helm pakt, dan mag jij daarop ‘racen'”. Ideaal, want Dinand heeft net een nieuwe fiets en wil niks anders dan overal fietsen, maar met zijn 3 jaar wil ik hem wél onder toezicht laten fietsen. Op deze ‘racebaan-rotonde’ kan hij ontelbaar veel rondjes fietsen én hoef ik niet bang te zijn dat er auto’s komen, wel zo’n fijne gedachte.

Mooie kindvriendelijke bungalows

Ons vakantiehuis is een geschakelde 4-persoons luxe bungalow. Onze bungalow ziet er heel netjes uit en is van alle gemakken voorzien. Er is een ruime zithoek, eethoek en keuken.

Ik vind het heel handig dat er een wasmachine is die meteen een droogfunctie heeft. Zelfs voor slechts een weekendverblijf is er met bos en strand in de buurt altijd genoeg te wassen, helemaal met een ontdekkende peuter. Boven zijn twee ruime slaapkamers en een luxe badkamer.

Ook is er een traphekje, babybedje en babystoel aanwezig. Onze geschakelde bungalow heeft een kleine tuin, maar met uitzicht op de ruime speeltuin wat ik echt ideaal vind. Dinand is continue lekker aan het spelen of aan het fietsen, terwijl wij heerlijk in het zonnetje zitten met een glas wijn.

Er zijn veel type woningen, van vrijstaand tot geschakelde woningen.
Er zijn veel type woningen, van vrijstaand tot geschakelde woningen.
De woonkamer heeft een ruimte en gezellige zithoek.
De woonkamer heeft een ruimte en gezellige zithoek.
De woonkamer van onze bungalow.
De woonkamer van onze bungalow.
De slaapkamer is knus en heeft goede boxspringbedden.
De slaapkamer is knus en heeft goede boxspringbedden.
En een tweede slaakamer voorzien van 2 éénpersoonsbedden.
En een tweede slaakamer voorzien van 2 éénpersoonsbedden.

Ook is er een luxe en ruime badkamer met aparte douche en bad.

Ook is er een luxe en ruime badkamer met aparte douche en bad.

De luxe bungalows hebben zelfs nog een sauna en/of sunshower
De luxe bungalows hebben zelfs nog een sauna en/of sunshower 
Op het park zijn heel veel leuke speeltuintjes.
Op het park zijn heel veel leuke speeltuintjes.
Heerlijk klimmen en klauteren bij Landal Resort Haamstede.
Heerlijk klimmen en klauteren bij Landal Resort Haamstede.

Indoor en outdoor speelfaciliteiten

Landal Resort Haamstede is mooi aangelegd en heeft veel buitenspeeltuintjes. Deze speeltuintjes zijn goed onderhouden en vooral leuk voor de wat jongere kinderen.

Bij slecht weer kun je tegen betaling gebruik maken van de binnenfaciliteiten van Sportcentrum Westerschouwen. Zo kunnen kinderen tot 12 jaar vanaf half april tot eind augustus klimmen, klauteren en roetsjen van glijbanen in het overdekte speelparadijs ’t Kraayennest. Voor de allerkleinste van 1 t/m 5 jaar is een apart gedeelte, de Kraayenhut. Ook kan je bij Sportcentrum Westerschouwen bowlen, tennissen of een potje midgetgolf spelen.

Restaurant de Schouwe Hoeve, mini-supermarkt, fietsverhuur

Qua eten en drinken zijn er op Landal Resort Haamstede veel mogelijkheden. Bij restaurant de Schouwe Hoeve kun je gebruik maken van het barbecue- of fondue buffet of je kan ‘al la carte’ eten in de sfeer van een eeuwenoude hofstede. Ook bieden ze een afhaalservice, broodjesservice, boodschappenpakketservice en nog een aantal diner-arrangementen aan.

In de mini-shop vind je naast strandspeelgoed ook een klein assortiment van boodschappen en kan je ’s ochtends hier terecht voor verse warme broodjes. Bij Landal Resort Haamstede kun je fietsen huren, maar ook skelters, bolderwagens en speciale kinderfietsjes.

Op Landal Resort Haamstede is een mini supermarkt, fietsverhuur en leuke restaurants.
Op Landal Resort Haamstede is een mini supermarkt, fietsverhuur en leuke restaurants.
Niet alleen wij maar ook Dinand vond de broodjesservice ideaal!