Landal Resort Haamstede: een autovrij, kindvriendelijk vakantiepark in Zeeland

Op het noordelijkste schiereiland van Zeeland, Schouwen-Duiveland, ligt Landal Resort Haamstede. Een autovrij vakantiepark, grenzend aan het grootste bos van Zeeland én vlakbij de Zeeuwse stranden. Yvonne genoot samen met haar gezin van dit kindvriendelijke vakantiepark en deelt haar ervaringen.

Op weg naar Landal Resort Haamstede in Zeeland

Op vrijdagmiddag vertrekken we vanuit Deventer naar Zeeland, daar ligt Landal Resort Haamstede. Het is even opletten, want op internet zie ik dat er in Burgh-Haamstede maar liefst drie Landalparken zijn. Landal Resort Haamstede, Landal Duinpark ‘t Hof van Haamstede en Landal Résidence ‘t Hof van Haamstede.

De aankomst bij Landal Resort Haamstede
De aankomst bij Landal Resort Haamstede
Mooie Zeeuwse bungalows en vooral veel ruimte om te spelen.
Mooie Zeeuwse bungalows en vooral veel ruimte om te spelen.

Op de website van Landal lees ik de omschrijving van Landal Resort Haamstede: “Ervaar het Zeeuwse leven tijdens een verblijf aan het familievriendelijke Landal Resort Haamstede, fiets zo het bos in en ontdek de prachtige natuur“. Kijk, dat klinkt goed. Ik vertaal de tekst naar peutertaal: ‘leuke dingen doen’, ‘fietsen’ en ‘naar het strand’ zijn genoeg voor een luid gejuich van Dinand. Fietsje mee en natuurlijk schepjes en emmertjes voor op het strand. ”Kom mama, gaan we nu?” roept Dinand ongeduldig. ”Yes”, antwoord ik, ”Zeeland, here we come!”

Schouwen-Duiveland: een veelzijdige vakantiebestemming

Vroeger bestond Schouwen-Duiveland uit vier eilanden: Schouwen, Duiveland, Dreischor en Bommenede, maar in de loop der tijd zijn deze door natuur en mens aan elkaar gegroeid. Verder kenmerkt Schouwen-Duiveland zich door mooie dorpjes, brede duinen, mooie stranden en lange dijken langs het water. Grenzend aan Landal Resort Haamstede ligt Boswachterij Westerschouwen, het grootste bos van Zeeland.

Schouwen-Duiveland wordt omringd door de Noordzee, het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. Omdat Schouwen-Duiveland het noordelijkste schiereiland is, is het vanuit Utrecht slechts een uur en veertig minuten rijden. Helaas rijden wij op een vrijdagmiddag en hebben we flinke file. ”Waarom rijden die auto’s niet door mama?” vraagt Dinand ongeduldig. Gelukkig lost de file uiteindelijk snel op en genieten we ondertussen van de mooie polderlandschappen en vergezichten.

Inchecken bij Landal Resort Haamstede

”Daar mama!” roept Dinand wijzend naar het klimtoestel bij de centrale receptie. Inderdaad we zijn er, we zien direct een vrij groot receptiegebouw met een groot bord ‘kinderkermis’. Gelukkig kan Dinand nog niet lezen, want anders zou ik hem meteen kwijt zijn geweest.

Ook ben ik even verrast, want de receptie vind ik niet meteen passen bij Landal. Bij navraag blijkt dat Sportcentrum Westerschouwen de gastheer is van de hoofdreceptie van Landal GreenParks in Burgh-Haamstede. Het inchecken voorloopt snel. Thuis hebben we het registratieformulier al ingevuld, dus we krijgen meteen de huissleutel van ons vakantiehuis.

Het park is heel gezellig ingedeeld met typische Zeeuwse bungalows met een pleintje of speeltuin in het midden.