Glamping in Zeeland bij Strandpark de Zeeuwse kust

0
368

Glamping in Zeeland: de provincie met de meeste zonuren, overal strand in de buurt en leuke activiteiten om te doen. Daphne gaat met haar dochters een weekend naar Strandpark de Zeeuwse Kust in de buurt van Renesse. Ook zo benieuwd naar deze familiecamping?

Strandpark de Zeeuwse Kust

De vakantie begint voor ons goed. Het eerste weekend brengen wij een bezoekje aan Strandpark de Zeeuwse Kust. De meiden hebben er zin in. Ze hebben al gezien dat er een zwembad op het park is, een paar leuke speeltuinen en dat het strand dichtbij is. Garantie op een heerlijk weekend, ook al zijn weersvoorspellingen niet denderend.

Glamping in Zeeland: slapen in een strandlodge

Wanneer we op de camping aankomen schijnt er een zonnetje. Fijn, dat zorgt meteen voor een fijn vakantiegevoel. We halen onze sleutel op en gaan op zoek naar de strandlodge waar we slapen. Deze is gelukkig dichtbij de receptie en recht tegenover een speeltuin.

Allemaal zijn we erg benieuwd naar hoe onze ’tent’ er van binnen uit ziet. Glamping in Zeeland is voor ons echt iets nieuws. De meiden lopen de tent in en de oudste roept meteen: “Dit is toch geen tent? Het lijkt wel een huis.” Ze heeft gelijk, van buiten is het een grote tent, maar van binnen is het net een huis, inclusief keuken en badkamer. Als de meiden de slaapplekken ontdekken, ontstaat er een kleine strijd. Ze willen alledrie het liefst in de bedstee.  Zodra de bedden zijn verdeeld, rennen de meiden naar de speeltuin.

De woonkamer glamping in Zeeland
De woonkamer van onze glampingtent
Wat een gezellig plekje
Wat een gezellig plekje
Heerlijk een speeltuin voor de deur!
Heerlijk, een speeltuin voor de deur!

Spelen en zwemmen op Strandpark de Zeeuwse Kust

Zodra de auto leeg is, gaan we op zoek naar het zwembad. Onderweg komen we nog een leuke speeltuin tegen. Vanuit de speeltuin zien we dat het buitenzwembad ook open is. We kleden ons snel om en duiken het zwembad in. Er is een leuk gedeelte voor peuters, een gedeelte met een enorme boot en glijbanen en een gewoon zwembad. Ook buiten kan er flink gegleden worden. Ondanks dat het koud is, proberen de meiden alle glijbanen uit. Het zwembad is meer dan goedgekeurd.

In het zwembad is geen toezicht van een badmeester. Aan de zijkant liggen verschillende zitzakken. Een prima plek als je je kinderen in de gaten wilt houden. Mochten je kinderen al alleen zwemmen, dan kan je ook vanuit het het café het zwembad inkijken. Jij een drankje en hapje en je kinderen zwemmen, dat klinkt als een goede combi.

Wat een super leuk zwembad
Wat een super leuk zwembad
Ook buiten zijn er leuke glijbanen
Ook buiten zijn er leuke glijbanen
Een prima plekje om even uit te rusten
Een prima plekje om even uit te rusten
Vanuit het café kijk je zo het zwembad in
Vanuit het café kijk je zo het zwembad in

Animatie op Strandpark de Zeeuwse Kust

Het animatieaanbod op Strandpark de Zeeuwse Kust is leuk. Handig is dat er rekening is gehouden met oudere kinderen en families ook aan bod komen. Zo is er bijvoorbeeld een introductieduik voor kinderen vanaf 10 jaar en worden er ’s avonds spellen georganiseerd waar je met z’n allen aan mee kan doen. Ook voor de kleintjes is er van alles te beleven: een treintje, de minidisco en een middagje knutselen valt bij de meiden in de smaak. De animatieleiders zijn gezellig en lief voor de meiden. Die willen het liefst de hele middag daar blijven! Ook zijn er binnen nog leuke speelruimtes. Eén voor de kleintjes met leuke huisjes en boven nog een ruimte met digitale spelletjes.

Knuffelen met Wizzl
Knuffelen met Wizzl

Glamping in Zeeland: lopend naar het strand 

De naam van het park zegt het natuurlijk eigenlijk, Strandpark de Zeeuwse Kust ligt dichtbij het strand. Dat maakt glamping in Zeeland natuurlijk echt speciaal. Vanaf de camping is het ongeveer 10 minuten lopen naar de zee. Als wij er naar toe lopen, spotten we nog een hert, hoe gaaf is dat?

Een klim de duin op
Een klim de duin op
En daar is het strand al!
En daar is het strand al!
Vanaf de duinen die je de camping liggen
Vanaf de duinen zie je de camping liggen

Praktische informatie

Op Camping de Zeeuwse Kust kun je, naast glamping in de strandlodge, diverse andere huuraccommodaties, waaronder chalets en jutters. Daarnaast is er een hotel op de camping en kan je met eigen middelen kamperen, ook met een camper. Voor ieder wat wils op deze leuke familiecamping in Zeeland!

Kijk voor alle mogelijkheden, prijzen en meer informatie op de website van Strandpark de Zeeuwse Kust.

Het hotel op het strandpark
Het hotel op het strandpark

Ligging

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er in Zeeland nog meer te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Strandpark de Zeeuwse Kust. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen. Dit blog is voor het eerst geschreven in 2018 en aangepast in 2020.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.