Zeehondensafari Zierikzee, een leuk uitje op het water in Zeeland

0
266

Bij de Zeehondensafari Zierikzee krijg je echter zeehonden te zien, dat is tenminste de bedoeling. Lees snel verder om erachter te komen of Daphne en haar dochters de zeehonden hebben gezien tijdens dit uitje op het water in Zeeland. 

Zeehondensafari Zierikzee

Het water op en zeehonden zien, de meiden hebben er zin in. Helaas is het koud en nat weer, maar dat mag de pret niet drukken. Vanaf de grote parkeerplaats lopen we naar de de steiger waar al wel wat anderen mensen staan, maar nog geen boot ligt. Gelukkig komt deze snel aangevaren, het is namelijk best koud in de wind.

Het is aardig druk wanneer wij de boot op gaan en de meiden zoeken snel een goed plekje bij het raam. Later komen we erachter dat de boot meerdere malen draait bij de zeehonden, zodat iedereen de zeehonden goed kan bekijken. 

Onderweg naar de zeehonden

Het is een stuk varen voordat we bij de zeehonden zijn. Gelukkig krijgen de meiden een boekje over zeedieren en een kleurplaat. In de boot liggen ook nog tijdschriften en spelletjes om te doen. Genoeg vermaak terwijl we naar de zeehonden varen.

De schipper vertelt over wat we onderweg te zien krijgen. Vanuit Zierikzee wordt er via het havenkanaal naar het diepste punt van het nationaal park de Oosterschelde gevaren. We varen onder de Zeelandbrug door naar een zandbank waar we de zeehonden op zo’n 50 meter afstand zien.

We hebben een verrekijker gekregen toen we de boot op stapten, dus we kunnen de zeehonden van heel dichtbij bekijken. Om de beurt gaan we naar buiten om de zeehonden beter te kunnen zien. Buiten moet je wel stil zijn, zodat je de zeehonden niet stoort. 

Onder de Zeelandbrug door
Onder de Zeelandbrug door
Zien we al een zeehond?
Zien we al een zeehond?
We komen dichterbij!
We komen dichterbij!
We kunnen ze heel goed zien
We kunnen ze heel goed zien
De meiden vinden ze er lief uitzien
De meiden vinden ze er lief uitzien
Je kan ook buiten op het dek zitten
Je kan ook buiten op het dek zitten

Tijd voor de terugweg

De boot draait rond zodat iedereen de zeehonden goed kan zien voordat we aan de terugweg beginnen. Tijdens de terug weg is er een meneer die met een microfoon alle tafels langs gaat om vragen te beantwoorden. Uiteraard hebben de dames ook vragen en gelukkig komen wij ook aan de beurt. Dat de jongste haar vraag dan helaas al weer vergeten is geeft gelukkig niet.

Met een lekker drankje en wat te snoepen, kleuren en lezen vermaken de meiden zich verder tijdens de terugreis. Doordat we een eigen tafel hebben, merken we niet dat het best druk is op de boot. Bijna iedereen zit met dit weer binnen. 

Het is best druk binnen
Het is best druk binnen

Praktische informatie

Vanaf eind maart tot begin november zijn er Zeehondensafari’s vanuit Zierikzee. Geadviseerd wordt om te reserveren, dit kan online via de website van Frisia rondvaarten. De Zeehondensafari duurt ongeveer twee uur, je betaalt 14 euro voor een volwassenen en 10 euro voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar (prijspeil 2018). 

De opstapplaats voor de Zeehondensafari Zierikzee


 

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke uitjes in de regio Zeeland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.