Tierpark Nordhorn: je kunt er zelfs blijven slapen!

0
119

Wist jij dat er net over de grens in Duitsland heel veel kindvriendelijke plekken zijn? Blogger Jolinda ontdekte een grensgeheim: Tierpark Nordhorn. Een toffe, kleine dierentuin waar je zelfs kunt blijven slapen. Hoe dat is? Lees snel verder!

Tierpark Nordhorn met kinderen

Wij houden van Duitse dierentuinen. En dan vooral de kleinere parken. Die worden niet overspoeld door drommen bezoekers en je hebt er vaak heerlijk de ruimte. Meestal hebben wij na een dag nog helemaal geen zin om naar huis te gaan. Bij Tierpark Nordhorn hoeft dat ook niet. Er zijn 5 verschillende vakantiewoningen. Handig!

 

Een van de vakantiewoningen van Tierpark Nordhorn.
Een van de vakantiewoningen van Tierpark Nordhorn.
De andere vakantiehuizen staan middenin het park en heten Bizonblik.
De andere vakantiehuizen staan middenin het park en heten Bizonblik.

“Maar waar slapen we dan?” De jongste vindt het nog aardig spannend. Ze wil ook graag weten welke gevaarlijke dieren er in Nordhorn wonen. Oudste dochter lacht hartelijk. “Het is een kleine dierentuin, daar hebben ze geen leeuwen die kunnen ontsnappen.” Geen leeuwen, maar wij hebben al wel gezien dat het park panters heeft. “Die zitten veilig in een hok, toch?” Ze is er niet helemaal gerust op, maar pakt toch enthousiast haar koffertje in.

Vakantiehuis ‘Ooievaarsnest’ in Tierpark Nordhorn

Op vrijdagmiddag vertrekken we meteen na school richting Nordhorn, net over de grens bij Denekamp. Voor ons ongeveer 1,5 uur rijden. We hebben mazzel met het verkeer en komen eind van de middag aan. Snel halen we de sleutel bij de kassa op en brengen we onze spullen naar het vakantiehuis. We kunnen de dierentuin nog in, die sluit om 19 uur.

Ons ‘ooievaarsnest’ ligt naast de dierentuin. Met de sleutel van het huis kunnen we een hek openen en staan dan middenin de dierentuin. “Wauw, dat is wel cool he mam?” We ‘wonen’ dit weekend naast de walibi’s, kleine kangoeroes. Daar mag je tussendoor lopen, en al snel huppelt ons drietal vrolijk door het groene verblijf. We besluiten om even bij de grote speeltuin neer te strijken, de rest van de dieren bekijken we morgen wel.

Ons onderkomen voor het weekend.
Ons onderkomen voor het weekend.

Slapen in dierenpark Nordhorn

Als de dierentuin gaat sluiten, lopen we weer naar ons eigen hek. We gaan een kijkje nemen bij de Vecht, ideaal voor een avondwandeling. We horen de ezels van het park nog. “Als ze dat straks maar niet doen, anders kan ik echt niet slapen!”

Dat blijkt even later wel mee te vallen, in het kleinste bed van onze woning is onze jongste dochter al snel in slaap gevallen. De andere twee liggen tv te kijken en proberen de wifi van het huisje uit. Die wordt gelukkig goedgekeurd. Wij trekken ons terug in onze eigen slaapkamer. De woning is ruim en van alle gemakken voorzien. We missen wel een gezellige woonkamer om bijvoorbeeld een spelletje te doen. In de zomer kun je dat heerlijk buiten doen, op het ruime dakterras.

We missen een gezellige woonkamer, maar hebben wel een kleine zithoek.
We missen een gezellige woonkamer, maar hebben wel een kleine zithoek.
Ons vakantiehuis biedt slaapplek aan 5 personen.
Ons vakantiehuis biedt slaapplek aan 5 personen.
Ruime keuken.
Ruime keuken.
Prima badkamer
Prima badkamer.
De tweede slaapkamer.
De tweede slaapkamer.

Ontbijtbuffet in de dierentuin

Na een prima nacht is het tijd om de rest van de dierentuin te ontdekken. Dat gaat niet zo goed met een lege maag, wij zoeken restaurant de Malle Jan op voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Dit kun je bij het vakantiehuis bijboeken. Lekker makkelijk. De kinderen zijn aangenaam verrast als ze warme chocolademelk bij het ontbijt kunnen krijgen. Ik werp een blik op de kaart en zie dat er ook voor de lunch allerlei opties zijn. Pannenkoeken, wafels, soep. Voor nu hebben we genoeg gegeten, we gaan de bordjes ‘rondweg’ volgen, om geen dier te missen.

De Malle Jan, historisch restaurant.
De Malle Jan, historisch restaurant.
Kindvriendelijk ontbijt.
Kindvriendelijk ontbijt.

Honderd verschillende diersoorten in Nordhorn

Tierpark Nordhorn heeft ongeveer honderd verschillende soorten dieren. Geen grote dieren zoals olifanten, leeuwen of beren, maar wel zeldzame bizons, doodshoofdaapjes, neusberen, luiaards, panters en nog veel meer. Overal bij de dieren zijn informatieborden te vinden, meestal uitgevoerd met een aantal vragen. Leuk om met kinderen te doen en zo ook nog wat op te steken over de dieren. Er is een belevenissenpad en een klein blotevoetenpad. Genoeg om je een hele dag te vermaken.

Dat doen wij dan ook. We willen alle dieren uitgebreid bekijken. Bij de neusbeertjes hebben we geluk, die worden net gevoerd. Bij alle dieren staan de voedertijden duidelijk aangegeven, en bij de kassa kun je ook een handig overzicht meenemen.

We zien veel kleine dieren in Nordhorn
We zien veel kleine dieren in Nordhorn

Voedertijden met informatie over de dieren

De verzorger doet verwoede pogingen om iets te vertellen over de hongerige dieren. Ze klimmen langs zijn benen omhoog, om de bak met eten uit zijn handen te kunnen pakken. Mijn kinderen liggen in een deuk. Hoe vaak hij de beestjes ook wegstuurt, ze blijven gewoon klimmen. Pas als hij de lege bak laat zien, laten ze hem met rust.

“Mogen wij nu ook dieren gaan voeren?” Bij de ingang hebben we een zakje voer gekocht. Dit voer is bestemd voor de alpaca’s, bizons, geitjes en nog een aantal andere dieren. Bij de alpaca’s mogen we naar binnen in het verblijf. De dieren eten uit je hand. Mijn kinderen vinden het prachtig.

Geitjes voeren.
Geitjes voeren.

“Nu willen we de bizons voeren!” Die zijn niet zo tam natuurlijk, maar via buizen kunnen we wat voer hun verblijf in gooien. De geitjes zijn ook te wild om mee te knuffelen, die voeren we door het hek. Zelfs onze puberdochter die zich vaak te groot voelt voor dit soort activiteiten, is enthousiast over het voeren. Als we even later in een parkietenkooi, de vrolijk gekleurde vogels uit onze hand kunnen laten eten, krijgen we haar bijna niet mee!

We hebben alle dieren bekeken en zijn ons drietal al snel kwijt in de grote speeltuin. Bij slecht weer is er ook een binnenspeeltuin. Op het grote terras kijken wij toe. Het is ondertussen lekker warm geworden, wij besluiten de dierentuin te verlaten om nog wat langs de Vecht te gaan lopen. “Ah, toe, mogen we niet nog wat langer spelen?” Weet je wat? We komen morgen gewoon weer terug!

Praktische informatie

Tierpark Nordhorn heeft 2 soorten vakantiewoningen; Het Storchenest en de woningen Bisonblick.

Het dierenpark heeft een grote buiten- en binnenspeeltuin, met ruim terras en cafetaria. Daarnaast is er een historisch restaurant De Malle Jan. Bij zowel dit restaurant als de cafetaria kun je gebruik maken van een ontbijtbuffet. Kijk hier voor meer informatie.

Voor en gezinskaart betaal je 33 euro. Kijk op de website voor meer informatie over de prijzen en openingstijden.

Zou jij het ook leuk vinden om een keer in een dierentuin te blijven slapen?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er nog meer net over de grens te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met ‘Geheim over de grens’. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.