Speeltuin De Ketteler Hof vlak over de grens in Duitsland

8
747
"De Haven" met water en vlotten. En natuurlijk een klimobject.

Wist je dat er vlak over de grens in Duitsland ontzettend veel te ontdekken valt? Gezellige dierentuinen, waanzinnige speelparken, allemaal stuk voor stuk pareltjes. Een aantal jaar geleden ging Suzanne al naar Irrland, bij Kevelaer. Dat bleek een regelrechte hit bij haar kinderen. Deze zomer staat speeltuin De Ketteler Hof op het programma. Een speeltuin in Haltern am See, midden in de natuur van de Hoge Mark, op ongeveer een uur rijden vanaf de grens, of je nu uit Enschede, Venlo of ’s Heerenberg komt. De kinderen van Suzanne vonden het geweldig! En als je verder leest begrijp je waarom.

Speeltuin De Ketteler Hof vlak over de grens in Duitsland

Glijbanen, klimtorens, skelters, touwbruggen en dieren. Dat is wat mijn kinderen zien als ik ze de website van speeltuin De Kettelerhof laat zien. Ze zijn direct enthousiast. “Wanneer gaan we mam? Morgen?” vragen ze. Ik geef ze geen ongelijk: de website ziet er fantastisch uit. Complete klimtorens met touwbruggen, enorme glijbanen, toffe skelterbanen, stoere waterbanen, waterspeelplaatsen en een rodelbaan. Het park ligt midden in het groen en heeft ook dieren. Wauw.

Accommodaties in de buurt van De Ketteler Hof

Ook zin om naar De Ketteler Hof te gaan maar is het te ver voor een dagje weg? Kies dan voor een camping of bungalowpark in de buurt en maak er een leuk weekend van.

Vanaf Landal Stroombroek in de Achterhoek is het net iets meer dan een uur rijden naar De Ketteler Hof. Het bungalowpark is erg leuk om met kinderen heen te gaan. Er is een binnenzwembad en een mooie recreatieplas.

Camping Borken am See ligt op slechts 30 minuten vanaf De Ketteler Hof. Op de camping zijn diverse soorten stacaravans te huur. De camping ligt midden in de natuur aan de Pröbtsingsee in een bosrijk gebied en is geopend van 14 april tot 1 november. 

Andere leuke accommodaties in de buurt zijn te vinden via Booking.com

Zoveel te doen bij De Ketteler Hof

Speeltuin De Ketteler Hof heeft 40 spannende themawerelden met verschillende uitdagingen. En is eigenlijk veel meer dan een speeltuin. Alles nodigt uit tot onderzoeken en spelen. Actief kindervermaak, speelervaringen en natuurbeleving. Avontuur en natuur. Wat wil een kind nog meer? Voor de grote kinderen is er spanning en sensatie met uitdagende klimparcoursen hoog in de bomen, torenhoge glijbanen, een rodelbaan en waterbanen. De kleintjes kunnen zich urenlang vermaken in een babycarrousel, lekker poedelen in het water of zand of een ritje maken met het treintje. En terwijl de kinderen lekker spelen kunnen de vaders en moeders zitten bij de vele picknickplekken en toekijken. Er is voor elk wat wils.

Het enthousiasme van mijn kinderen wordt alleen maar groter als we het parkeerterrein van speeltuin De Ketteler Hof oprijden. Tussen de bomen door zien ze al diverse speelobjecten en glijbanen. Het is 11.30 uur, we hebben een flinke tijd om door te brengen, maar als ik de plattegrond zie weet ik niet zeker of er genoeg tijd is om alles te doen. We zien wel hoever we komen.

Ontzettend veel te doen in speeltuin De Ketteler Hof.
Ontzettend veel te doen in speeltuin De Ketteler Hof.

Glijbanen

Verspreid over het park liggen talloze glijbanen. Waterglijbanen waar je met een boot naar beneden suist, glijbaantorens, kleine glijbanen, steile glijbanen, kurkentrekkerglijbanen en golfglijbanen. Onze jongste is een enorme glijbanenfanaat en wil ze allemaal langs. Met veel plezier probeert hij ze stuk voor stuk uit. En de spannendste zelfs meerdere keren. Soms moeten flinke hindernissen overbrugd worden om bij de glijbaan te komen. Goed voor de motoriek en lekker voor de beweging. Ander pluspunt: de meeste glijbanen liggen in de schaduw en zijn overkapt. Zo kun je ook bij regen of warmte lekker glijden. Handig!

Een glijbaantoren met vier soorten glijbanen.
Een glijbaantoren met vier soorten glijbanen.
Soms moet je een flinke klimtoren overwinnen om bij de glijbaan te komen.
Soms moet je een flinke klimtoren overwinnen om bij de glijbaan te komen.
Een golfglijbaan is altijd leuk.
Een golfglijbaan is altijd leuk.

Klimmen en klauteren

Een grotere diversiteit aan klim- en klautertoestellen heb ik zelden gezien. In speeltuin De Kettelerhof komen de klimgeiten zeker aan hun trekken. Maar ook kinderen die moeite hebben met hun motoriek en klimuitdagingen worden getriggerd en uitgedaagd om hun eigen grenzen op te zoeken. “Mama, ik heb mezelf wel drie keer overwonnen vandaag!” was de conclusie van onze oudste aan het einde van de dag. Als dat niet goed is voor het zelfvertrouwen…

Helemaal bovenop De klimberg.
Helemaal bovenop De klimberg.
Het Walholla, een origineel klimobject.
Het Walholla, een origineel klimobject.
Klimmen en klauteren op grote hoogte in het bos.
Klimmen en klauteren op grote hoogte in het bos.
Klimmen en glijden in prachtige speelobjecten.
Klimmen en glijden in prachtige speelobjecten.

Water en zand

Speelplaatsen met (veel en schoon) zand zijn overal in het park aanwezig. Het zand dient als valbeveiliging, maar ook om in te spelen. Eén centraal gelegen speelplek met zand heeft ook een waterpomp. Gegarandeerd pret dus voor alle kinderen die van water én zand houden. Er is ook een echte waterspeelplaats met sluizen en vlotten: de haven, waar volop bedrijvigheid is. Het is mooi weer, dus de waterpret is compleet. We kijken naar de drukte op het water, alle vlotten zijn bezet. Het ziet er super aantrekkelijk uit. En dat is het ook.

"De Haven" met water en vlotten. En natuurlijk een klimobject
“De Haven” met water en vlotten. En natuurlijk een klimobject.
Op diverse plekken kun je spelen met zand.
Op diverse plekken kun je spelen met zand.
Of nog leuker: spelen met zand én water.
Of nog leuker: spelen met zand én water.

Voor liefhebbers van alles met wielen

Voor de liefhebbers van alles wat met voortbewegen op wielen te maken heeft, zijn er diverse parcoursen uitgezet. Zo is er een stoere skelterbaan met bulthellingen en rallyskelters. Zelfs vaders willen hier weer even kind zijn en nemen gretig plaats in een skelter (met verstelbare zittingen). Voor de allerkleinsten is er een leuke driewielerbaan. Of een baantje met trapauto’s. De durfals kunnen zich uitleven op de boardbaan. Zittend op een board rij je via een baan met hindernissen naar beneden. Onze beide jongens genieten enorm van de rallyskelterbaan. Ook de boardbaan wordt getest. De jongste vindt het boarden nog wat lastig, maar de oudste gaat graag een tweede keer naar beneden. Echt geschikt voor de grote jongens.

De boardbaan met hindernissen is vooral leuk voor de grote jongens.
De boardbaan met hindernissen is vooral leuk voor de grote jongens.
Nog meer skelters.
Nog meer skelters.
Een baantje met driewielers voor de allerkleinsten.