Pretparken in Duitsland, net over de grens en verder weg

5
365
Pretparken in Duitsland

Op zoek naar leuke pretparken in Duitsland? In dit blog een overzicht met pretparken net over de grens en iets verder weg. Handig voor een dagje uit of als tussenstop op weg naar je vakantiebestemming. Hoe graag we ook wandelen of historische bezienswaardigheden bekijken, een dagje naar een pretpark ontbreekt niet tijdens onze vakanties.

Pretparken in Duitsland

Achtbanen, waterpret en de meest geweldige shows. Dat ga je vinden bij de pretparken in Duitsland. Wist jij dat het beste pretpark van Europa in Duitsland staat? Of dat veel pretparken een aantrekkelijke korting geven als je hetzelfde jaar nog een dag komt? We zochten het allemaal voor je uit, inclusief de kosten van de entreekaartjes. Alle genoemde bedragen zijn de entreeprijzen voor de kaartjes die je online kan kopen. Prijspeil 2016.

Mocht je aan dit overzicht niet genoeg hebben, dan kan je op de website van het Duits Verkeersbureau nog veel meer pretparken in Duitsland vinden.

Pretparken in Duitsland

Pretparken in Duitsland, net over de grens

Voor een deel van de Nederlanders is Duitsland verrassend dichtbij en dus ook goed te doen voor een dagje weg net over de grens. Zo zijn er verschillende pretparken in Duitsland die je makkelijk vanuit Nederland kan bezoeken.

Phantasialand

Tussen Keulen en Bonn ligt Phantasialand. In dit pretpark kan je genieten van heel veel attracties en gave shows. Het zijn er zelfs zoveel, dat je aan een bezoek van 1 dag niet genoeg zal hebben dus bekijk hier een leuk arrangement van ANWB Reizen waarbij je een langer in Phantasialand blijft. Op je verjaardag mag je gratis naar binnen. Dit zijn zeker aantrekkelijke acties, want het park is niet heel goedkoop. Volwassenen betalen 57 euro voor de entree en kinderen van 4 t/m 11 jaar 47 euro (prijsniveau 2022). 

Speciaal voor kinderen hebben ze de Abenteuer-tour. Kinderen kunnen stempels verzamelen bij de attracties en krijgen na afloop een oorkonde.

Phantasialand (bron: homepage website Phantasialand).
Phantasialand (bron: homepage website Phantasialand).

Moviepark Germany

Helemaal gek op SpongeBob of andere filmhelden van Warner Bros? Dan is Moviepark Germany het pretpark waar je heel blij van gaat worden. Hier kan je ‘een dag als in een film’ beleven met het hele gezin. Extra handig: er zijn speciale routes uitgezet voor de verschillende doelgroepen. Zo kan je kiezen voor de kinder- of gezinsroute. Dan weet je zeker dat je alle attracties mee pakt die leuk zijn voor jullie.

Moviepark Germany is te vinden in Bottrop-Kirchhellen. Online kost een kaartje 52,90 euro. Een tweede dag ticket kost 9,90 euro en is geldig t/m september.

Nieuwsgierig? Lineke schreef al eens een blog over haar ervaringen met Moviepark Germany.

Overnachten in de buurt? Bekijk hier de opties in de buurt van Bottrop-Kirchhellen

Moviepark Germany (bron: homepage website Moviepark).
Moviepark Germany (bron: homepage website Moviepark).

Fortfun

Een onbekend pretpark voor de meeste Nederlanders: Fort Fun Avonturenland. Dit pretpark ligt in het het welbekende Sauerland. Het is een kleiner park dat prachtig gelegen is in de bossen. Natuurlijk vind je ook hier volop gave attracties en je kan genieten van western shows en poppentheater.

Fortfun is zeker een voordeliger keuze. Kinderen tussen 90 en 150 cm betalen vanaf 24,50 euro voor de entree en iedereen die langer dan 150 cm is betaalt vanaf 32 euro. Een twee-dagenpas kost 44 euro en deze dagen mag je verspreiden over het hele seizoen.

In de buurt overnachten? Dat kan onder meer bij Landal Winterberg of bekijk hier alle hotels en andere accommodaties in het Sauerland om er een compleet weekend weg van te maken! 

Fortfun (bron: homepage website FortFun).
Fortfun (bron: homepage website FortFun).

Holidaypark

Denk jij bij Plopsa aan Coevorden of België? Holidaypark in Duitsland is ook onderdeel van Plopsa – Studio 100. Voor de kleinsten is het erg leuk om Maya-land te bezoeken. Dagelijks is er de Holiday Park Parade met Maya de Bij, Tabgluya, Heidi, Wickie de Viking en meer bekende tv-figuren. Je vindt Holidaypark in Hassloch/Pfalz.

De entreeprijzen voor Holidaypark zijn gebaseerd op lengte. Dit speelt ook een belangrijke rol bij het betreden van de attracties. Kinderen tussen de 85 en 100 cm betalen 9,99 euro. Tussen 100 en 140 cm betaal je 27,50 en als je langer dan 1,40 meter bent is de entreeprijs 28,45 euro. Kinderen mogen op hun verjaardag gratis naar binnen.

Holidaypark (bron: homepage website Holidaypark).
Holidaypark (bron: homepage website Holidaypark).

Pretparken in de rest van Duitsland

Natuurlijk zijn er ook in de rest van Duitsland leuke pretparken te vinden. Niet geschikt voor een dagje weg, maar wel leuk voor tijdens je vakantie of als tussenstop op weg naar je vakantiebestemming verder weg.

Pretparken in het noorden van Duitsland

Ik ken het noorden van Duitsland alleen van er doorheen rijden op weg naar Scandinavië. We hebben weleens gezocht naar een leuke tussenstop. Zeker als je ’s avonds de boot neemt en geen risico met files wil nemen, is het een aanrader om op die dag iets te gaan doen in het noorden van Duitsland.

Net ten noorden van Travemünde ligt Hansapark. Een pretpark aan zee met als thema de Hanzesteden. Als bewoner van een Nederlandse Hanzestad vind ik dat al heel erg origineel bedacht. Deze gaat dus op ons lijstje voor de eerstvolgende keer als we de nachtboot nemen. Hansapark kost voor kinderen van 4 t/m 14 jaar 29 euro en voor iedereen van 15 jaar en ouder 36 euro.

Tussen Hannover en Hamburg is pretpark Heide-park te vinden. Dit is echt een pretpark voor die-hard pretpark fans. Wat ontzettend veel attracties hebben ze hier! Het is zonde om slechts 1 dag te gaan. Maak er maar een weekend of langer van. Hoe meer dagen je gaat, hoe voordeliger Heide-park wordt. Kinderen van 3 t/m 11 jaar moeten 39 euro betalen en iedereen van 12 jaar en ouder 46 euro. Een tweede dag kost 10 euro en een derde dag 5 euro. Kijk, dat wordt het financieel ook aantrekkelijker.

Pretparken in het noorden van Duitsland (bron: homepage websites Hansapark en Heidepark).
Pretparken in het noorden van Duitsland (bron: homepage websites Hansapark en Heidepark).

Pretparken in het oosten van Duitsland

Bij Berlijn kunnen filmliefhebbers naar Filmpark Babelsberg. Ook hier natuurlijk volop attracties, maar ook veel film-ervaringen. Ik ben echt geen filmkenner, jij wel? Dan moet je gewoon even op de website kijken van Filmpark Babelsberg en dan zie je vast heel veel bekende films voorbij komen. Je koopt hier een familiekaart voor 66,80 euro.

In Leipzig staat pretpark Belantis. Dit pretpark heeft de vierde plek gehaald op de Europese lijst van beste amusementsparken. Dat belooft veel goeds. Er is in ieder geval voor iedereen heel veel te doen door de grote variatie aan attracties. Entreekaarten kosten 27,90 euro.

Pretparken in het oosten van Duitsland (bron: homepage websites Filmpark en Belantis).
Pretparken in het oosten van Duitsland (bron: homepage websites Filmpark en Belantis).

Pretparken in het zuiden van Duitsland

Ik dacht altijd dat het zuiden van Duitsland echt de vakantiebestemming is voor natuurliefhebbers. Dat is ook zo, maar pretpark-liefhebbers kunnen zich hier erg goed vermaken. Sommige Zuid-Duitse pretparken zijn zelfs verrassend voordelig.

Ik noem maar eventjes:

  • Freizeitpark in Ruhpolding Chiemgau, vlakbij de Chiemsee (entree is max 12,50 euro)
  • Bayern Park in Beieren (entree is max 19,50 euro)
  • Europapark in het Zwarte Woud (4 t/m 11 jaar 38,50 en volwassenen 44,50 euro)
  • Ravensburger Spieleland aan de Bodensee (3 t/m 14 jaar 28,50 euro, 15 jaar en ouder 30,5 euro)
  • Märchenwald Isartal aan de Starnberger See (de Duitse versie van het Sprookjesbos van de Efteling, entree is max 13 euro)

Europapark is nummer 1 pretpark in Europa, al jaren mogen ze deze ere-titel dragen. En weet je wat zo leuk is? Blogger Lineke gaat binnenkort speciaal voor jullie kijken of het echt zo’n gaaf pretpark is. Daar komen we dus uitgebreider op terug. Zowel onze bloggers Marije en Suzanne gaan naar de Bodensee dit jaar, dus wie weet komt er ook nog een blog over Ravensburger Spieleland.

Pretparken in het zuiden van Duitsland (bron: homepage websites Freizeitpark, Bayern Park, Europapark, Ravensburger Spieleland, Maerchenwald Isartal).
Pretparken in het zuiden van Duitsland (bron: homepage websites Freizeitpark, Bayern Park, Europapark, Ravensburger Spieleland, Maerchenwald Isartal).

Welk van deze pretparken in Duitsland ga jij bezoeken?

ANWB Reizen heeft trouwens diverse Pretpark Arrangementen. Bekijk ze hier allemaal!

Meer lezen

Op zoek naar meer vermaak in Duitsland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met het Duits Verkeersbureau. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

5 REACTIES

  1. Met de Merlin jahrescarte kun je een jaar lang in zowel Legoland, Heidepark en Sealife in Duitsland. Wij willen zeker terug naar Heidepark. Eenvoudige camping in de buurt…auf dem simpel…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here