LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen voor jonge LEGO-fans

Blogger Suzanne heeft twee LEGO-fanaten in huis en geeft maar direct een waarschuwing af voordat je besluit naar LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen te gaan… Durf jij het nog aan om verder te lezen?

LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen voor jonge LEGO-fans

Een belangrijke waarschuwing vooraf. Als je kinderen net als die van mij echte LEGO-fanaten zijn, dan mag je LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen niet missen. LEGO-fans zullen dit geweldig vinden. Bij een bezoek aan LEGOLAND Discovery Centre zijn succes en een hoop lol gegarandeerd. Maar let op: eenmaal binnen, willen je kinderen niet meer naar huis.

Mijn zoons zijn allebei gek van LEGO. Al van jongs af aan bouwen ze van alles in elkaar met en wordt er fanatiek gespeeld. Vooral auto’s doen het goed. Ons plan om naar LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen te gaan viel dan ook enorm in de smaak.

Aantrekkelijke entree

Oberhausen is voor ons, vanuit Oost-Nederland, ruim een uur rijden. We komen mooi op tijd aan en kunnen de auto (gratis) in een parkeergarage dichtbij kwijt. Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen naar LEGOLAND Discovery Centre. Al snel lonkt de grote LEGO-giraffe die buiten voor het gebouw staat. De kinderen rennen enthousiast naar binnen. Bij de kassa is direct veel te zien. Een leuke toegangspoort in de vorm van een LEGO-pop en allerlei bouwsels van LEGO trekken mijn nieuwsgierige kinderen naar binnen. Terwijl ik bij de kassa sta heeft de jongste al een Ferrari van LEGO ontdekt, waar hij enthousiast in gaat zitten. “Kijk mama, ik ben nu een formule 1 racer!” roept hij blij.

De entree van LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen.
De entree van LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen.
De giraffe.
De giraffe.
Uitnodigende entree met de kassa.
Uitnodigende entree met de kassa.

De “Fabriek”

Na binnenkomst kunnen we direct door naar “de Fabriek”. In deze ruimte krijgen we (in het Duits) uitleg hoe LEGO-steentjes worden gefabriceerd. De kinderen krijgen elke fase in het productieproces uitgelegd en kunnen zien wat er gebeurt. Wij vertalen alles en de kinderen doen enthousiast mee. Bij de laatste knop mogen ze zelf drukken voor een eigen “Merry Christmas” DUPLO-steen (red: Suzanne was er in december). Aan het eind mogen de kinderen een stempel in hun stempelboekje zetten, die ze bij de kassa hebben kregen. In totaal zijn er zeven stempels te verdienen in LEGOLAND Discovery Centre. Voor elk thema één.

Stempel zetten na elk bezocht onderdeel.
Stempel zetten na elk bezocht onderdeel.

Lasergame bij de Koninklijke Tour

Na de fabriek lopen we door naar de volgende ruimte. Hier start de “Koninklijke Tour”. We nemen plaats in een karretje, krijgen allemaal een lasergunpistool en mogen zoveel mogelijk punten proberen te halen. We schieten alle vier bloedfanatiek op spinnen, vleermuizen, rondvliegende stenen en wiebelende skeletten. Dit is gaaf. Veel te snel zijn we alweer bij het eind. Er is geen rij, dus we gaan nog een keer. Onze score verbeteren. De tweede keer gaat het ook al veel beter.

Miniland van LEGO

Vanaf deze leuke attractie loop je LEGO Miniland in. Hier kan je verschillende belangrijke bouwwerken zien van de Ruhr regio op een schaal van 1:45. Het voetbalstadion van Borussia Dortmund, met bal en bewegende panelen om een echt potje voetbal te kunnen spelen, trekt direct de aandacht. Diverse Miniland bouwwerken zijn interactief en dat maakt het leuk. De gebouwen worden bij afwisseling van dag en nacht verlicht, kinderen kunnen via een tunnel tussen de LEGO-bouwwerken kijken en er rijden auto’s en een trein rond. Ook de containerterminal en luchthaven van Dusseldorf werken echt. Al is het klein en zijn er ongeveer tien bouwwerken te zien, wij hebben ruim een half uur genoten van dit mooie schouwspel.

Voetbal spelen in het stadion van LEGO.
Voetbal spelen in het stadion van LEGO.
Containerterminal Dusseldorf.
Containerterminal Dusseldorf.
Luchthaven Dusseldorf.
Luchthaven Dusseldorf.

LEGO Ninjago

In de volgende ruimte is normaal gesproken een attractie te vinden van Harry Potter LEGO. De LEGO-poppen van Harry Potter stonden er nog, maar voor de rest was de ruimte ingericht met een kerstboom en een grote LEGO Kerstman. Jammer, maar de kinderen hebben het niet gemist. Die lopen langs een Albert Einstein van LEGO door naar de volgende ruimte: LEGO Ninjago challenge. Hier kunnen kinderen in verschillende moeilijkheidsgraden als een echte Ninjago-krijger tussen laserstralen doorkruipen en springen om zo snel mogelijk aan de overkant te komen. Mijn zoons houden niet van LEGO Ninjago, maar gaan direct de uitdaging aan. Al snel gaan ze als een volleerd Ninjago-krijger tussen de laserstralen door.

De Harry Potter figuren.
De Harry Potter figuren.
Einstein van LEGO.
Einstein van LEGO.

Restaurant met speelhoek

We zijn aanbeland bij het centrale gedeelte met restaurant en zithoek voor ouders. Al snel is duidelijk dat deze zithoek uiterst strategisch gelegen is. Overal om ons heen is speeltuin te zien. Links in de hoek is een DUPLO-wereld voor de allerkleinsten. Daarnaast in de hoek is de LEGO Baustelle, waar een indoorklimspeeltuin met glijbanen aanwezig is. In plaats van een ballenbak is er een bak met grote rubberen legostenen waar je mee kunt bouwen. Nog weer iets verderop ligt het LEGO Friendslokaal waar je workshops kunt volgen.

Het centraal gelegen restaurantgedeelte.
Het centraal gelegen restaurantgedeelte.
DUPLO Village voor de allerjongsten.
DUPLO Village voor de allerjongsten.

LEGO Racers

Onze jongens zien dat allemaal niet. Ze rennen rechtstreeks naar de LEGO Racers afdeling. Volgens mijn oudste zoon de allerleukste attractie van LEGOLAND Discovery Centre. Hier kun je zelf LEGO racers bouwen en testen op de één van de hellingbanen. Hij begint direct met het zoeken naar de juiste onderdelen in de vele bakken met LEGO. De jongste vist een aantal wielen uit één van de grote banden op de grond en rolt alleen de wielen van de hellingbaan af om de banen even te testen. Al snel heb ik drie bouwende mannen en kan ik rustig toekijken en koffie drinken. We hebben het hier ruim 1,5 uur vol gehouden.

Zelf een LEGO Racer bouwen.
Zelf een LEGO Racer bouwen.
Drie bouwende mannen.
Drie bouwende mannen.

LEGO Baustelle: klimparadijs

Nadat de Racers volop getest zijn, leven de jongens zich nog een half uur uit in de LEGO Baustelle. Vooral de jongste vindt de klimtoestellen en glijbaan geweldig leuk en krijgen we niet meer mee naar de volgende attractie. Getriggerd door een levend DUPLO-blok die binnen komt wandelen, krijgen we hem uit het klimparadijs vandaan.

LEGO Baustelle.
LEGO Baustelle.

LEGO Star Wars

Mijn kinderen houden niet van Star Wars. Toch nemen we maar even een kijkje in de kleine Star Wars afdeling. Drie prachtige bouwwerken staan hier opgesteld. Al snel ontdekken ze dat één van de bouwwerken een wedstrijdfactor in zich heeft. Met twee wielen die je zelf rond moet draaien zetten ze een paar voertuigen in werking. Wie het eerst aan de overkant is! Zo’n wedstrijdelement, gebaseerd op een scene uit de Star Wars film, is altijd leuk.

Spelen met al het LEGO.
Spelen met al het LEGO van Star Wars.

We besluiten dat het genoeg is geweest. Het is een prima moment om af te sluiten met de 4D LEGO Chima film. Er staat duidelijk een aftelklok aangegeven wanneer de volgende film begint en we lopen enthousiast naar binnen. De vorige keer dat we een 4D film zagen was erg leuk, dus we hebben er zin in. De inhoud van het verhaal zelf stelt niet zoveel voor, maar de licht-, geluid-, weers- en alle andere effecten doen het goed. Tevreden verlaten we zaal. We lopen via de LEGO-shop naar buiten.

Bij de LEGO Chima 4D film.
Bij de LEGO Chima 4D film.

Combinatie met Sealife Oberhausen

We besluiten om nog even langs Sealife Oberhausen te gaan om naar de vissen te kijken. We hebben een combiticket waarmee we ook bij Sealife naar binnen mogen. Een ideale combinatie.

Blogger Lineke bezocht Sealife Oberhausen en deelde haar ervaringen op KidsErOpUit.

Praktische tips en informatie

In Oberhausen (en de rest van het Ruhrgebied) geldt een “umweltzone”. Hier is een milieusticker verplicht. Deze moet je vooraf aanschaffen en op je autoraam plakken. Kijk op deze website voor meer informatie. De prijs (vanaf 12,50 euro) is afhankelijk van de auto die je hebt.

Volwassenen kunnen LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen alleen in met tenminste 1 kind erbij. Onder de drie jaar mogen kinderen gratis naar binnen. Betaling met buitenlandse pinpas is niet mogelijk, zorg dus dat je voldoende contant geld of een credit card bij je hebt. Je bespaart 30% op de entreeprijs door vooraf online te boeken. Een kaartje kost dan 12,50 euro. Combinatietickets met Sealife of Abenteuerpark zijn er vanaf 22 euro.

Het kan druk zijn bij LEGOLAND Discovery Centre. Wij waren er op een rustige dag, maar de wachttijden bij de ingang, de ‘Fabriek’ en het lasergamen kunnen flink oplopen. Wil je niet in de rij staan? Dan kan je voor 17,95 euro per persoon VIP kaarten kopen.

Alle info over openingstijden, de gratis en betaalde parkeerplaatsen, entreeprijzen en veel meer is te vinden op de website van LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen.

Plattegrond LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen.
Plattegrond LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen.

Binnen bij LEGOLAND Discovery Centre zijn de kapstokken te vinden bij de centrale speelplaats, dus niet meteen bij de entree. De toiletten zijn keurig. Geheel in stijl van LEGOLAND en inclusief wc-bril reinigingsdoekjes. zeep en babyroomfaciliteiten.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er nog meer net over de grens te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met LEGOLAND Discovery Center Oberhausen. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

4 REACTIES

  1. Ik zie veel leuke dingen bij je blogs. Heb wel nog een tip voor je ferienpark schloss dankern

    voor een dagje- een weekend of vakantie. Ik kom er al sinds ik klein ben, alle drie mijn kinderen zeker 1 x per jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.