Sealife Oberhausen: aquarium net over de grens

2
269

De onderwaterwereld ontdekken bij Sealife Oberhausen? Doen, zegt blogger Lineke. Zij ging er in de kerstvakantie heen, maar eigenlijk is dit uitje net over de grens het hele jaar de moeite waard. Kijk zelf maar!

Op weg naar Sealife Oberhausen

‘All I want for Christmas…’ klinkt het op de autoradio. We zijn onderweg met de kinderen naar Duitsland. Oberhausen om precies te zijn. We gaan naar Sealife waar ze in de kerstperiode het thema Merry Fishmas hebben. Heel toepasselijk zo op Eerste Kerstdag. Vanaf de snelweg zien we het blauwe gebouw al liggen. We nemen de afslag, borden Sealife volgen en voila, ik rijd zo de parkeergarage binnen. We zijn er. Bij Sealife is het niet druk dus we kunnen zo naar binnen. We halen de kaarten en maken nog snel gebruik van het toilet. Dan gaat onze onderzee reis echt van start.

We zijn er: Sealife Oberhausen!
We zijn er: Sealife Oberhausen!

Sealife Oberhausen: een bijzondere plek

Sealife Oberhausen is het grootste aquarium van Duitsland. Ze hebben er een grote verscheidenheid aan zee bewoners. Uniek is hun eigen haaienkweek die je van dichtbij kunt bewonderen en beleven. Ooit was het de woonplaats van dieren orakel ‘Paul de inktvis’ die voorspellingen voor de voetbal deed. Door het jaar heen zijn er verschillende thema’s en activiteiten in het aquarium.

Zee fossielen zoeken.
Zee fossielen zoeken.

Onze onderzee reis

In het eerste compartiment krijgen we een filmpje met uitleg te zien van wat we gaan beleven. Alles in het Duits en dus leggen we het uit aan de kinderen. Zij hebben een boekje met opdrachten gekregen. Bij elk duikstation word een vraag gesteld en kan je een stempel verzamelen. Bij een vol boekje kan je hem aan het einde na laten kijken door een medewerker in de shop en een kleine beloning verdienen. Dat willen de jongens wel en zo worden de duikstations goed in de gaten gehouden.

Hallo meneer de rog.
Hallo meneer de rog.

De route loopt langs verschillende gebieden op aarde. Van de Duitse kust met de waterdieren die je daar vindt tot de amazone met echte piranha’s. Het is een overzichtelijk, afwisselend geheel met actieve en passieve onderdelen. Dat maakt het voor de kinderen leuk. Vooral het zelf stempelen van de boekjes is erg in trek. Maar ook het voelen van een zeester of een haaien ei is spannend en leuk. De medewerkers zijn vriendelijk en enthousiast. Na een kleine 2,5 uur onder water gekeken en beleefd te hebben, is het tijd om met de lift naar het vasteland te gaan.

Oh, een echte zeeschildpad.
Oh, een echte zeeschildpad.

Nog meer te beleven in en om Sealife

In de shop laten de jongens hun boekjes nakijken en krijgen zij de beloning. Naast een heleboel leuke Sealife souvenirs kan je hier ook een kaartje kopen voor een tour met de glasbodem boot over het tropische rif van Sealife. Dus nu van bovenaf bekijken in plaats van opzij en van onderen. Een medewerker zal je tijdens deze 15 minuten durende tour alle wetenswaardigheden vertellen over de bewoners van dit rif. Na de shop kom je in het restaurant. Daar nemen wij een kop koffie en spelen de jongens nog even in de speelhoek. Omdat we wat tijd over hebben besluiten we voor 5 euro per persoon toegangskaartjes te kopen voor het Legoworld Discovery Centre. Dat ligt naast Sealife en is leuk te combineren. Over Legoworld Discovery Centre lees je binnenkort meer.

Met een zeester op mijn hoofd.
Met een zeester op mijn hoofd.

Praktische informatie

Online kan je diverse kaarten en combikaarten kopen tegen gereduceerd tarief. Voor een enkel toegangskaartje Sealife betaal je gemiddeld 13,95 euro per persoon. Voor alle variatie prijzen en combitickets kijk je op de website van Sealife zelf. Online je kaartjes kopen loont zeker.

De reis er naar toe is makkelijk. Op de site vind je een goede routebeschrijving en parkeren in de naastgelegen parkeergarage is gratis en eenvoudig.

Sealife Oberhausen is zeer geschikt als familie uitje voor het hele gezin inclusief opa en oma. Wel zouden wij het combineren met een bezoek aan Legoworld Discovery Centre of Abenteuerpark (ook naastgelegen) en bijvoorbeeld de kerstmarkt in Oberhausen. Wij gaan voor deze combi zeker nog eens terug.

Lees ook het blog van collega-blogger Linda over haar ervaring in Sealife.

Is jouw gezin klaar voor een onderwater avontuur?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er nog meer net over de grens te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Sealife Oberhausen. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.