Mijn uitje: Irrland

Suzanne vertelt in dit blog alles over Irrland, een geweldige plek voor kinderen net over de grens in Duitsland.

Irrland in Kevelaer

Zin in een leuk dagje uit voor weinig geld? Dan is Irrland in Kevelaer een echte aanrader! Gegarandeerd vermaak voor jong én oud!

Wij zijn afgelopen zomer geweest. Mijn schoonmoeder had van kennissen gehoord dat er “net over de grens, bij Goch, een leuke kinderboerderij met speeltuin was” en wilde daar wel eens heen met alle kleinkinderen. Bij aankomst bleek het alleen iets groter te zijn dan een kinderboerderij ;-).

Veelbelovende ontvangst

Als je naar Kevelaer rijdt, zie je in de verte ineens een vliegtuig opdoemen die hoog boven de weilanden uitreikt. Een vliegtuig waar diverse soorten glijbanen een geweldige vlucht naar beneden beloven! Kom je dichterbij, dan zie je behalve dat ene hoge vliegtuig, nog meer vliegtuigen en ander spektakel.

De goede ruime toegangsweg, zonder files, door de weilanden eindigt op een enorm parkeerterrein waar parkeerwachten gestructureerd alle bezoekers rij voor rij laten parkeren. Helemaal gratis! En terwijl wij onze twee rugzakken met wat eten en drinken uit de kofferbak haalden, keken we verwonderd om ons heen. Talloze mensen die complete bolderkarren vollaadden met eten, drinken, koelboxen, houtskool, etc. Wat waren die van plan?

Snel liepen we naar de ingang van Irrland. Geen hoog gebouw met massa’s mensen bij de kassa, maar gewoon een oude bus met een aantal kassa’s. De 5 euro entree per persoon is een lachertje. Daar zouden Nederlandse parken een voorbeeld aan kunnen nemen! Eenmaal binnen (ging heel erg snel) liepen we over een open veld, dat door moest gaan voor een landingsbaan. Er ‘hingen’ nog meer vliegtuigen in de lucht en we zagen ‘hangars’ waar huisjes (te huur voor een dag) en toiletten te vinden waren.

Bijna te veel leuks!

De kinderen werden direct verleid tot alle glijbanen. Dieper het speelpark in kwamen we geweldige leuke dingen tegen. De kinderen wisten van gekkigheid niet wat ze het eerste wilden doen. Alles was leuk! Je kon met vlotten varen, er was een schommeltuin met tig soorten schommels, er waren springkussens in overvloed, maïsdoolhoven, skelterbanen, waterglijbanen, een waterlabyrint, overdekte speelschuren (met maïszwembad, i.p.v. ballenbak), waterkussens, hooischuren, etc. Maar ook de aan mijn schoonmoeder beloofde kinderboerderij was aanwezig. Voor elk wat wils, voor alle leeftijden, bij droog en nat weer. Rondom alle attracties kunnen ouders zich installeren met hun koelboxen, houtskool, eten en drinken en ter plekke bij de vele barbeques hun vlees bereiden.

De top 3 attracties van mijn kinderen:

 1. De vulkaan, een enorm hoog springkussen met netten, waar tegenop kunt klimmen.
 2. Glijbaanparadijs, vormgegeven met het grootste dubbeldekkervliegtuig ter wereld.
 3. Maïszwembad.
De nummer 1 attractie bij Irrland voor de kinderen (5 en 7 jaar oud) van Suzanne.
De nummer 1 attractie bij Irrland voor de kinderen (5 en 7 jaar oud) van Suzanne.
Op nr 2 in de Irrland top 3 staat het glijbanen paradijs. Tja, wie wordt hier niet enthousiast van?
Op nr 2 in de Irrland top 3 staat het glijbanen paradijs. Tja, wie wordt hier niet enthousiast van?
De Irrland top 3 wordt afgesloten met het maiszwembad.
De Irrland top 3 wordt afgesloten met het maiszwembad.

We hebben enorm genoten van de vele mogelijkheden in het park, maar vooral ook omdat de kinderen geen seconde genoeg kregen van al het actieve vertier. Actief, dat is de kracht van Irrland! Geen geluiden van draaiende kermisattracties, geen passief vermaak. Alles is gericht op de activiteit van het kind zelf. Het park heet dan ook niet voor niets Irrland, de boerderij en belevenisoase. Enige nadeel? De dag was te kort om alles uit te proberen. Maar ach, voor die entreeprijzen komen we graag nog een (paar) keer terug!

Tips voor een bezoek aan Irrland

Tot slot nog een aantal tips:

 • Neem zwemkleding mee voor de kinderen.
 • Zelf geen bolderkar? Geen probleem! Voor 3 Euro kun je er de hele dag eentje huren.
 • Barbequen: neem aluminiumfolie mee om het vlees op te braden, want de koolresten worden verwijderd door het park, maar het rooster wordt niet schoon gemaakt.
 • Geen zin om zelf eten te maken of mee te nemen? Ook geen probleem! Voor 1,50 Euro kun je op dit park nog friet krijgen!

Ligging

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke uitjes net over de grens in Duitsland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelGeocaching met kinderen
Volgend artikelFietsen met kinderen
Suzanne
Suzanne is sinds 2014 blogger bij KidsErOpUit, getrouwd met Steef en moeder van twee zoons (2006 en 2009). Ze wordt enthousiast van actieve en stoere jongensuitjes. En gaat tot het uiterste om de ultieme kampeerparadijsjes te ontdekken waar ze met haar gezin in de vouwwagen doorbrengt. Het liefst in een gebied met rust, ruimte en natuur.

10 REACTIES

 1. Irrland is super leuk en sinds dit jaar nog leuker. Kinderen van 3 tot en met 12 kunnen zich hier super amuseren. Na een dag Irrland zijn ze moe maar voldaan en willen ze nog maar 1 ding…..morgen terug. Er zijn voldoende toiletten. De prijzen van de dingen die je in het park kunt kopen, zijn voordelig.

 2. wij wonen in goch en gaan ieder jaar
  ieder jaar hebben we een seizoens kaart en gaan zo mogelijk wekelijks

  de kids vermaken zich prima eveneens papa en mama en zelf vrienden van papa mama gaan maar al te graag mee !! (naar hun zeggen voor de kids!) maar toevallig moet ik altijd de grote mensen meer in de gaten houden dan de kids 😉

 3. Wij hebben op minicamping Heidehof gestaan met onze caravan; heel nette camping, heel proper sanitair. Schommel, pingpongtafel, skelters,…
  Wij reden met de fiets op 20-30 min naar Irrland. Kinderen waren toen 7 en 9

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.