Boerderij-avonturenoase Irrland: de hele dag speelplezier voor een prikkie

Is het een pretpark, is het een speeltuin? Voor een park als Irrland is moeilijk een omschrijving te bedenken. Op een terrein van 300.000 vierkante meter vind je een kinderboerderij, teveel speeltoestellen om op te noemen, plekken om binnen te spelen, stoere waterglijbanen en nog veel meer. Suzanne vertelt in dit blog alles over Irrland, een geweldige plek voor kinderen net over de grens in Duitsland.

Dit blog is gepubliceerd in 2014. In augustus 2020 is het geactualiseerd.

Irrland in Kevelaer

Zin in een leuk dagje uit voor weinig geld? Dan is Irrland in Kevelaer een echte aanrader! Gegarandeerd vermaak voor jong én oud! Mijn schoonmoeder hoort van kennissen dat er ‘net over de grens, bij Goch, een leuke kinderboerderij met speeltuin is’ en wil daar wel eens heen met alle kleinkinderen. Bij aankomst blijkt Irrland ‘iets’ groter te zijn dan een kinderboerderij.

Veelbelovende ontvangst

Als je naar Kevelaer rijdt, zie je in de verte ineens een vliegtuig opdoemen dat hoog boven de weilanden uitsteekt. Een vliegtuig waar diverse soorten glijbanen een geweldige vlucht naar beneden beloven! Kom je dichterbij, dan zie je behalve dat ene hoge vliegtuig, nog meer vliegtuigen en ander spektakel.

De goede ruime toegangsweg, zonder files, door de weilanden eindigt op een enorm parkeerterrein waar parkeerwachten gestructureerd alle bezoekers rij voor rij laten parkeren. Terwijl wij onze twee rugzakken met wat eten en drinken uit de kofferbak halen, kijken we verwonderd om ons heen. Talloze mensen die complete bolderkarren volladen met eten, drinken, koelboxen en houtskool. Wat zijn die van plan?

Snel lopen we naar de ingang van Irrland, waar we vlot de kassa passeren met onze vooraf online gekochte tickets. Eenmaal binnen zijn de kinderen niet te houden. Het is moeilijk kiezen waar te beginnen. Eerst even de geitjes aaien, of toch liever meteen door naar het hooidoolhof?

De plattegrond die we bestuderen is niet helemaal duidelijk, maar geeft wel een indicatie van wat we waar ongeveer kunnen vinden. Wat overduidelijk is: hier gaan we ons niet vervelen.

Speelpark Irrland is ruim opgezet. De paden zijn breed, de speelplekken royaal.
Speelpark Irrland is ruim opgezet. De paden zijn breed, de speelplekken royaal.
Welkom op vliegveld Irrland.
Welkom op vliegveld Irrland.

Bijna te veel leuks

We komen in het speelpark geweldig leuke dingen tegen. Een schommeltuin met tig soorten schommels, springkussens in overvloed, maïsdoolhoven, skelterbanen, waterglijbanen, een waterlabyrint, overdekte speelschuren (met maïszwembad), waterkussens, hooischuren… Maar ook de aan mijn schoonmoeder beloofde kinderboerderij is er. Toppers zijn wel de megahoge glijbanen die wel op verschillende plekken tegenkomen.

Voor elk wat wils dus, voor alle leeftijden, bij droog en nat weer. Rondom alle attracties kunnen ouders zich installeren met hun koelboxen, houtskool, eten en drinken en ter plekke bij de vele barbecues hun vlees bereiden. De picknick-/barbecueplekken zijn van elkaar gescheiden door heggetjes en voorzien van een afdakje. Je hebt dus echt je eigen plekje voor een dag.

Bij mooi weer is waterpret gegarandeerd, bij een van de vele waterspeelplekken.
Bij mooi weer is waterpret gegarandeerd, bij een van de vele waterspeelplekken.
Supersnelle waterglijbanen. De kinderen krijgen er geen genoeg van.
Supersnelle waterglijbanen. De kinderen krijgen er geen genoeg van.
Tip: neem als volwassene ook een zwembroek mee. Deze aanblik maakt het kind in je wakker toch?
Tip: neem als volwassene ook een zwembroek mee. Deze aanblik maakt het kind in je wakker toch?

De top 3 attracties van mijn kinderen:

 1. De vulkaan, een enorm hoog springkussen met netten, waar je tegenop kunt klimmen.
 2. Glijbaanparadijs, vormgegeven met het grootste dubbeldekkervliegtuig ter wereld.
 3. Maïszwembad.
Klimmen voor gevorderden.
Klimmen voor gevorderden, hier in Irrland.
Zoveel glijbanen aan deze toren. Welke doen we eerst?
Zoveel glijbanen aan deze toren. Welke doen we eerst?
Eng? Nee, leuk!
Eng? Nee, leuk!
Een schuur vol maiskorrels en pvc-buizen. Garantie voor speelplezier.
Een schuur vol maiskorrels en pvc-buizen. Garantie voor speelplezier.
De Irrland top 3 wordt afgesloten met het maiszwembad.
De Irrland top-3 wordt afgesloten met het maiszwembad.

We genieten enorm van de vele mogelijkheden in het park, vooral omdat de kinderen geen seconde genoeg krijgen van al het actieve vertier. Actief, dat is de kracht van Irrland! Geen geluiden van draaiende kermisattracties, geen passief vermaak. Alles is gericht op de activiteit van het kind zelf. Het park heet dan ook niet voor niets Irrland, de boerderij en belevenisoase. Enige nadeel? De dag was te kort om alles uit te proberen. Maar ach, voor deze entreeprijs komen we graag nog een (paar) keer terug!

Ook een favoriet van onze kinderen: hooibergen met allemaal geheime gangen erin.
Ook een favoriet van onze kinderen: hooibergen met allemaal geheime gangen erin.
Skelterbaan, altijd goed natuurlijk.
Skelterbaan, altijd goed natuurlijk.

Praktische informatie voor een bezoek aan Irrland

Tot slot nog een aantal tips:

 • Neem zwemkleding mee voor de kinderen. Bij warm weer is er veel waterpret te beleven en wordt op sommige plekken gecontroleerd op zwemkleding. Kinderen in korte broek of onderbroek worden tegengehouden.
 • Zelf geen bolderkar? Geen probleem! Voor 3 euro kun je er de hele dag eentje huren.
 • Barbecuen: neem aluminiumfolie mee om het vlees op te braden, want de koolresten worden verwijderd door het park, maar het rooster wordt niet schoon gemaakt.
 • Geen zin om zelf eten te maken of mee te nemen? Ook geen probleem! Bij diverse kiosken zijn friet, pizza of broodjes te verkrijgen. De horecaprijzen liggen in dit Duitse park aanzienlijk lager dan in sommige andere pretparken/speeltuinen. 

De entree voor Irrland is 7,50 euro per persoon (prijspeil 2020). Parkeren is gratis. Toegangskaarten koop je bij voorkeur online via de website van Irrland.

Voor onze kinderen is er geen twijfel mogelijk, we gaan snel nog eens terug naar Irrland.
Voor onze kinderen is er geen twijfel mogelijk, we gaan snel nog eens terug naar Irrland.

Ligging

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke uitjes net over de grens in Duitsland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

10 REACTIES

 1. Irrland is super leuk en sinds dit jaar nog leuker. Kinderen van 3 tot en met 12 kunnen zich hier super amuseren. Na een dag Irrland zijn ze moe maar voldaan en willen ze nog maar 1 ding…..morgen terug. Er zijn voldoende toiletten. De prijzen van de dingen die je in het park kunt kopen, zijn voordelig.

 2. wij wonen in goch en gaan ieder jaar
  ieder jaar hebben we een seizoens kaart en gaan zo mogelijk wekelijks

  de kids vermaken zich prima eveneens papa en mama en zelf vrienden van papa mama gaan maar al te graag mee !! (naar hun zeggen voor de kids!) maar toevallig moet ik altijd de grote mensen meer in de gaten houden dan de kids 😉

 3. Wij hebben op minicamping Heidehof gestaan met onze caravan; heel nette camping, heel proper sanitair. Schommel, pingpongtafel, skelters,…
  Wij reden met de fiets op 20-30 min naar Irrland. Kinderen waren toen 7 en 9

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.