Koffiebar Croos in Rotterdam: leuk voor kinderen én ouders

Bij Koffiebar Croos in Rotterdam kunnen kinderen heerlijk spelen en eten, zo ontdekte Froukje. Horecagelegenheden waar kinderen welkom zijn, die zijn er genoeg. Maar een plek als deze waar niet alleen je kroost, maar ook jijzelf in de watten wordt gelegd, zijn dunner gezaaid.

Hotspot in Crooswijk

Je kent het wel: zo’n zondagmiddag waarop de energie voor een groot uitstapje ontbreekt, maar waarop het voor alle gezinsleden goed is om er toch eventjes op uit te gaan. Het is op zo’n dag dat we besluiten naar Croos te gaan. Deze redelijk nieuwe hotspot in de Rotterdamse wijk Crooswijk staat al even op het verlanglijstje, dus we zijn benieuwd.

Dit ziet er toch heerlijk uit?
Het terras van Croos ziet er toch heerlijk uit?
Terwijl we wachten op onze bestelling, lezen we een stripboek.
Terwijl we wachten op onze bestelling lezen we een stripboek.

Fijn terras

Het terras ziet er heel fijn uit. Allerlei zithoekjes en picknicktafels nodigen uit om neer te ploffen. Wij kiezen voor een plek met zicht op de zandbak. Al snel staat een aardige serveerster bij onze tafel, die geduldig wacht tot de kinderen een drankje hebben gekozen. Mats gaat voor een kindercappuccino, hij vindt het wel stoer om hetzelfde te bestellen als zijn moeder.

Snelle service

De serveerster voelt haarfijn aan dat de jongens last hebben van een ‘hongerklop’ en we mogen snel vast iets voor hen bestellen terwijl wij op ons gemak de kaart bekijken. Mats wil graag een croissant en hoewel die volgens de kaart alleen ‘s ochtends geserveerd worden, is dat geen enkel probleem. Faas bestelt een boterham met runderknakworst. Dat lijkt mij ook wel wat, dus ik ga voor de volwassen versie, een runderhotdog met sla en witte kool. Het eten komt snel en is allemaal even heerlijk. We smullen!

Ook binnen is een heerlijke speelplek voor het 'croost'.
Ook binnen is een heerlijke speelplek voor het ‘croost’.

Binnen en buiten spelen

Op zoek naar het toilet ontdekken de kinderen binnen ook een heerlijke speelplek. Terwijl ik de mooi ingerichte zaak rondkijk en bedenk dat ik hier prima kan flexwerken, storten zij zich op het keukentje en de koffer met boeken. Hoewel ze nu dus op en neer pendelen (lees: hollen) tussen de speelhoek en het terras waar wij zitten, voel ik me geen moment bezwaard. Het personeel straalt uit dat het oké is dat de kinderen lekker spelen en ook andere gasten, met en zonder kinderen, storen zich niet. Het maakt dat wij ontspannen zitten. Op dringend verzoek van Mats, die de vitrine met taart heeft bestudeerd, bestellen we nog een toetje.

Onze kinderen zijn dol op lezen en de koffer met boeken in de speelhoek heeft dan ook grote aantrekkingskracht.
Onze kinderen zijn dol op lezen en de koffer met boeken in de speelhoek heeft dan ook grote aantrekkingskracht op ze.