Koffiebar Croos in Rotterdam: leuk voor kinderen én ouders

0
358
Dit ziet er toch heerlijk uit?
Dit ziet er toch heerlijk uit?

Bij Koffiebar Croos in Rotterdam kunnen kinderen heerlijk spelen en eten, zo ontdekte Froukje. Horecagelegenheden waar kinderen welkom zijn, die zijn er genoeg. Maar een plek als deze waar niet alleen je kroost, maar ook jijzelf in de watten wordt gelegd, zijn dunner gezaaid.

Hotspot in Crooswijk

Je kent het wel: zo’n zondagmiddag waarop de energie voor een groot uitstapje ontbreekt, maar waarop het voor alle gezinsleden goed is om er toch eventjes op uit te gaan. Het is op zo’n dag dat we besluiten naar Croos te gaan. Deze redelijk nieuwe hotspot in de Rotterdamse wijk Crooswijk staat al even op het verlanglijstje, dus we zijn benieuwd.

Dit ziet er toch heerlijk uit?
Het terras van Croos ziet er toch heerlijk uit?

Fijn terras

Het terras ziet er heel fijn uit. Allerlei zithoekjes en picknicktafels nodigen uit om neer te ploffen. Wij kiezen voor een plek met zicht op de zandbak. Al snel staat een aardige serveerster bij onze tafel, die geduldig wacht tot de kinderen een drankje hebben gekozen. De oudste gaat voor een kindercappuccino, hij vindt het wel stoer om hetzelfde te bestellen als zijn moeder.

Snelle service

De serveerster voelt haarfijn aan dat de jongens last hebben van een ‘hongerklop’ en we mogen snel vast iets voor hen bestellen terwijl wij op ons gemak de kaart bekijken. Een van de kinderen wil graag een croissant en hoewel die volgens de kaart alleen ’s ochtends geserveerd worden, is dat geen enkel probleem. De ander bestelt een boterham met runderknakworst. Dat lijkt mij ook wel wat, dus ik ga voor de volwassen versie, een runderhotdog met sla en witte kool. Het eten komt snel en is allemaal even heerlijk. We smullen!

Binnen en buiten spelen

Op zoek naar het toilet ontdekken de kinderen binnen ook een heerlijke speelplek. Terwijl ik de mooi ingerichte zaak rondkijk en bedenk dat ik hier prima kan flexwerken, storten zij zich op het keukentje en de koffer met boeken. Hoewel ze nu dus op en neer pendelen (lees: hollen) tussen de speelhoek en het terras waar wij zitten, voel ik me geen moment bezwaard. Het personeel straalt uit dat het oké is dat de kinderen lekker spelen en ook andere gasten, met en zonder kinderen, storen zich niet. Het maakt dat wij ontspannen zitten. Op dringend verzoek van de oudste, die de vitrine met taart heeft bestudeerd, bestellen we nog een toetje.

Onze kinderen zijn dol op lezen en de koffer met boeken in de speelhoek heeft dan ook grote aantrekkingskracht.
Onze kinderen zijn dol op lezen en de koffer met boeken in de speelhoek heeft dan ook grote aantrekkingskracht op ze.
Appel-aardbeiensap met bruiswater, framboos en munt met een choco-dadelreep, mmm...
Appel-aardbeiensap met bruiswater, framboos en munt met een choco-dadelreep, mmm…

Croos: een aanrader

Omdat het zo superrelaxed is, blijven we behoorlijk lang zitten en kunnen niet anders dan concluderen dat Croos een aanrader is. De kinderen hebben een leuke middag, maar wij zeer zeker ook. De kaart is uitgebreid. Naast lunch en ontbijt zijn er allerlei zoetigheden, maar ook borrelhapjes verkrijgbaar. Voor kinderen zijn lekkere, gezonde dingen te bestellen.

Daarnaast zijn we onder de indruk van de gastvrijheid. Hier is het personeel niet onder de indruk van een huilend kind, tilt het gewoon zijn voeten wat hoger op als er een emmertje zand midden op het terras staat en hebben ze eindeloos geduld met een kind met keuzestress bij de taartenvitrine. Wij zijn fan!

Praktische informatie

Croos is van dinsdag tot en met donderdag open van 9.30 tot 17 uur en van vrijdag tot en met zondag van 9.30 tot 18 uur.

Er is een nette, ruime verschoonplek. Er worden regelmatig extra activiteiten georganiseerd, zoals Croost-middagen op woensdag. Kijk voor de agenda en de menukaart op de website van Koffiebar Croos.

Ligging Croos

Meer lezen

Op zoek naar meer uitjes in Rotterdam en omgeving?

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.