Euromast met kinderen: genieten van Rotterdam op grote hoogte

Tijdens een bezoek aan de Euromast met kinderen, bekijk je vanaf grote hoogte heel Rotterdam. De kinderen van Suzanne waren nog nooit in Rotterdam geweest en zij wilde ze zoveel mogelijk in één dag laten zien.

Rotterdam in één dag: vanaf het land, het water en vanuit de lucht

Op een unieke manier Rotterdam verkennen die ook leuk is voor je kinderen? Dat kan met de Splashtour waar we eerder al eens over schreven. De Splashtour start onderaan de Euromast, dus wanneer je de Splashtour boekt, kun je meteen kiezen voor een combiticket met de Euromast. Dan zie je Rotterdam niet alleen vanaf het land en water met de Splashtour, maar ook vanaf grote hoogte vanaf de Euromast.

Lees hier ons blog over de Splashtour

Euromast Rotterdam met kinderen is leuk.
We gaan helemaal naar boven in de Euromast!

Arrangement met Splashtour en Euromast

Met het entreekaartje voor de Euromast kun je net zo vaak naar binnen en omhoog als je wilt. Als we aankomen bij de Euromast en de auto geparkeerd hebben, zien we dat we nog genoeg tijd hebben voordat onze Splashtour begint. Daarom besluiten we alvast naar de Euromast te lopen, om een kijkje te nemen. De jongens zijn direct enthousiast als we voor de liften staan de te wachten tot we omhoog mogen. De lift is voor hen al een attractie op zich. Met brandende lichtjes op een beeldscherm in de vorm van de Euromast zien ze precies hoe hoog we zitten.

We zijn snel boven en lopen het platform op. Het is erg koud en het waait hard maar we genieten op het platform op 112 meter hoogte van het uitzicht. Rotterdam is niet zo heel goed te zien want het is nog wat bewolkt. Desondanks vinden de jongens (en wij) het uitzicht prachtig. “Kijk mama, wat een gekke bus rijdt daar!” roept de oudste. Ik zie al snel waar hij op doelt. Het is de Splashbus die klaar is met de toer. Dat betekent dat wij bijna aan de beurt zijn. We besluiten snel naar beneden te gaan.

Een Hollands kiekje bovenop de Euromast.
Een Hollands kiekje bovenop de Euromast.
Kijken naar alle boten, (vracht)auto’s en gebouwen. Rotterdam in miniatuur vanuit de lucht.
Het is koud en mistig als we voor het eerst op het platform op 112 meter hoogte staan.
De SS-Rotterdam vanaf grote hoogte.

Wandeling in Het Park bij de Euromast

De rit met de Splashbus is hilarisch en een waar hoogtepunt. Als we na de toer met de Splashbus weer arriveren bij de Euromast besluiten we eerst Het Park in te lopen. Het Park is het bekendste park van Rotterdam, gelegen ten westen van het Centrum. In het park is een avonturenpad. Die moeten de jongens natuurlijk uitproberen.

Na het Avonturenpad komen we langs het Heerenhuis met Koetshuis. In de verte zien we een houten kerk waar we nieuwsgierig heen lopen. Dat blijkt een Noorse Zeemanskerk te zijn. Een prachtige houten kerk zoals je die ook in Noorwegen ziet. Jammer genoeg is de kerk niet toegankelijk. Net als de andere gebouwen in het park. Het is in ieder geval een leuke wandeling in een prachtig park in hartje Rotterdam en goed te combineren met een bezoek aan de Euromast met kinderen.

Het Park, vlak achter de Euromast is een groot en groen park vlakbij het centrum van Rotterdam.
Het Park, vlak achter de Euromast is een groot en groen park vlakbij het centrum van Rotterdam.
Het Avonturenpad begint vlak achter de Euromast.
Het Avonturenpad begint vlak achter de Euromast.
Wandeling door Het Park.
Prachtige bloeiende planten.
Prachtige bloeiende planten.
Aantrekkelijke route voor de kinderen,
Aantrekkelijke route voor de kinderen.
Een oud Noors kerkje staat aan de rand van Het Park.
Een oud Noors kerkje staat aan de rand van Het Park.
Rondkijken bij het kerkje.
Rondkijken bij het kerkje.

Euromast met kinderen: genieten op grote hoogte

Na de wandeling in Het Park trekt het open. Ideaal om nog een keer de Euromast met kinderen op te gaan. We hoeven niet te wachten en kunnen direct met de lift omhoog. Eenmaal boven op het platform blijkt het zicht een stuk beter dan ’s ochtends. De zon schijnt op de Kop van Zuid. Echt prachtig om te zien.

“Mááhààm, we hebben dit al gezien, ik wil nog hoger!” roept de jongste mij ongeduldig toe. Hij heeft de volgende lift naar boven gevonden. We lopen naar hem toe en stappen in de lift. Deze brengt ons naar de Euroscoop, een roterende glazen lift die ons naar 185 meter hoogte brengt. We moeten even wachten voordat we naar binnen kunnen, maar dan mogen al snel op de banken gaan zitten. Eerst zien we niks. Maar zodra de deuren dicht gaan verandert dat.

We stijgen omhoog en draaien een paar keer rond om alles goed te kunnen zien. Ondertussen krijgen we uitleg over Rotterdam en alles wat we zien. Veel te snel zijn we weer beneden. “Ik wil nog een keer!” roepen beide jongens enthousiast. De keuze is snel gemaakt. We gaan nog een keer.

De tweede keer boven is het weer een stuk opgeklaard. En het uitzicht nog mooier...
De tweede keer boven is het weer een stuk opgeklaard. En het uitzicht nog mooier…
Daar boven gaan de Euroscoop!
Daar boven gaat de Euroscoop!
We zitten klaar in de Euroscoop om nog verder naar boven te gaan.
We zitten klaar in de Euroscoop om nog verder naar boven te gaan.
Wauw wat gaaf! De Euromast met kinderen bezoeken is een aanrader.
Wauw wat gaaf! De Euromast met kinderen bezoeken is een aanrader.

Markthal Rotterdam

Als we weer beneden staan rijden we met de auto naar de Markthal. Dit bijzondere gebouw midden in het centrum, is samen met de kubuswoningen de moeite waard om even mee te pakken. Onze kinderen zijn duidelijk onder de indruk van het gebouw. Ze blijven maar kijken naar het prachtige plafond en vinden alle kraampjes geweldig. Een geslaagde afsluiting van een dagje Rotterdam in vogelvlucht.

Wat je verder nog moet weten over de Euromast met kinderen

Voor een bezoek aan de Euromast betalen volwassenen 9,75 euro en kinderen van 4 t/m 11 jaar 6,25 euro (prijspeil 2017.) Met dit kaartje krijg je de hele dag onbeperkt toegang tot de Euromast met Euroscoop. Je kunt er, net als wij, voor kiezen om een combinatieticket te nemen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om de Euromast te zien in combinatie met andere leuke activiteiten. Wij kozen voor een combiticket Splashtours en Euromast voor 22,50 euro per kind (4 t/m 11 jaar) en 33 euro per volwassene. Bekijk alle mogelijkheden voor combitickets op deze site.

Ligging van de Euromast Rotterdam


Heb je al eens de Euromast met kinderen bezocht?

Meer lezen?

Wil je meer inspiratie en tips voor een dagje of weekendje Rotterdam? Klik & kijk hier voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.