Splashtours Rotterdam: een unieke stadstoer met amfibiebus

Wist jij dat je in Rotterdam op een wel heel bijzondere manier een ‘sightseeing’ kan doen? Eentje waarvan je zeker weet dat jouw kinderen die ook leuk vinden? Kies dan voor een stadstoer met Splashtours Rotterdam. Met een amfibiebus bekijk je het gebied rondom de Euromast en de Kop van Zuid vanuit een amfibiebus. Zowel vanaf de weg, als vanaf het water. Een rondvaart en rondrit in één. Suzanne vertelt je er meer over en waarom dit uitje zo leuk is met kinderen.

Splashtours Rotterdam

We willen een dagje naar Rotterdam met onze kinderen. Maar eigenlijk weten we niet waar we moeten beginnen. Er is zo ontzettend veel te doen in Rotterdam. Als we getipt worden over de Splashtours zijn we er snel uit. Een tour langs de highlights van Rotterdam en een unieke ervaring, die ook onze kinderen zal aanspreken. We besluiten een combiticket te boeken met de Euromast. Behalve vanaf de weg en het water, zien we Rotterdam dan ook vanuit de lucht. Het opstappunt van de Splashtours ligt tegenover de Euromast. Heel erg handig dus.

Amfibiebus

Van tevoren waarschuwen we de kinderen: “Deze bus kan ook varen en rijdt straks het water in.” Als ze dat horen worden ze dolenthousiast. Snel daarna worden we bestookt met vragen: “Hoe kan de bus dan varen?”, “Zinkt hij dan niet?” en “Hoe gaan we dan het water in?” De nieuwsgierigheid is gewekt. We vertellen dat dit een bootbus is, die kan rijden én varen. Dat klinkt spannend, dus we gaan snel aan boord.

Bij de amfibiebus van Splashtours Rotterdam, klaar om de bus in te gaan.
Bij de amfibiebus van Splashtours Rotterdam, klaar om de bus in te gaan.

Een grote splash

We starten de sightseeing tour met een uitleg in de bus. De steward vertelt op ludieke wijze het protocol voor het geval we een probleem krijgen op het water. Hij vertelt waar de zwemvesten liggen, waar de nooduitgangen zijn, etc. Ik slik even en kijk naar de kinderen. Ze merken niks. Het hoort er natuurlijk gewoon bij. Een bus te water kan ook wat overkomen.

Na deze uitleg vertrekken we bij de Parkhaven tegenover de Euromast met een stadsrit langs de meest bijzondere en mooiste plekken van Rotterdam. We kijken mee op de kaart die we hebben gekregen. Via de Parkhaven en Veerhaven rijden we naar het Scheepvaartkwartier over de Erasmusbrug naar de Kop van Zuid richting het SS Rotterdam.

Bij de Katendrechtsehaven gaan we het water in. We varen richting de Erasmusbrug en keren daar om. We zien grote schepen en gebouwen vanaf het water en eindigen bij het SS Rotterdam. Vanuit de bus is het SS Rotterdam gigantisch indrukwekkend. Uiteindelijk gaan we via de helling waar we te water zijn gegaan weer de weg op. Terug naar de Parkhaven.

De route die we gaan rijden en varen staat op kaart.
De route die we gaan rijden en varen staat op kaart.
De route over de weg leidt naar de Kop van Zuid en de Erasmusbrug.
De route over de weg leidt naar de Kop van Zuid en de Erasmusbrug.
De SS Rotterdam in de haven.
De SS Rotterdam in de haven.
Vlak onder de boeg van de SS Rotterdam varen. Indrukwekkend!
Vlak onder de boeg van de SS Rotterdam varen. Indrukwekkend!
Kop van Zuid en de Erasmusbrug vanaf het water.
Kop van Zuid en de Erasmusbrug vanaf het water.

Splashtours Rotterdam: superleuk voor kinderen

Het is druk met kinderen in de bus. De steward speelt hier goed op in. Hij adviseert alle kinderen bij het raam te gaan zitten. Vervolgens neemt hij ons op humoristische wijze mee tijdens de tour mee langs alle plekjes die we zien. De uitleg is begrijpelijk en er is veel te zien.

De kinderen worden voorbereid op de splash, zodat ze weten wat er komen gaat. Vlak voor de splash mogen ze kiezen uit een grote of kleine splash. De splash zelf leidt tot grote hilariteit. De kinderen vinden het geweldig als we het water in plonsen en als ze het water langs de busramen zien stromen.

Tijdens de tocht over het water mogen ze om de beurten per twee naar voren komen. Ze mogen dan een tijdje naast de chauffeur zitten zodat ze het nog beter kunnen zien. Hoewel mijn kinderen het wel langer vol hadden kunnen houden is de duur van de splashtour wat mij betreft precies lang genoeg: 60 minuten. Als we veilig en wel het water weer uit zijn, wordt er een emmer vol met cadeautjes doorgegeven. Alle kinderen mogen iets leuks uitzoeken.

De hellingbaan het water in.
De hellingbaan het water in.
De splash! Daar gaan we.
De splash! Daar gaan we.
Dikke lol als we in het water varen met de bus.
Dikke lol als we in het water varen met de bus.
Kinderen mogen om de beurten voorin de bus zitten.
Kinderen mogen om de beurten voorin de bus zitten.

Wat je verder nog wilt weten over Splashtours

De splashtour is niet goedkoop. Maar persoonlijk vind ik het absoluut het geld waard. Kinderen t/m 11 jaar betalen 18 euro en volwassenen betalen 26,50 euro (prijspeil 2017). Vanwege de enorme populariteit van de splashtour bij zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen raden we aan om vooraf tijdig online te boeken.  Dat kan eenvoudig via deze website.

Splashtours Rotterdam is uit te breiden met allerlei andere activiteiten. Wij kochten een combiticket met de Euromast, maar je kunt ook kiezen voor een combiticket met Miniworld Rotterdam of Maritiem Museum. Alle arrangementen zijn hier te vinden.

Heb jij al eens de Splashtours Rotterdam gedaan met je kinderen?

Meer lezen?

We schreven al veel meer over leuke uitjes in Rotterdam, waaronder deze blogs:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

2 REACTIES

  1. Dankzij de blogs hier al veel leuke uitjes gedaan! Deze splash tours stond afgelopen week op het programma. De 2 zonen vonden het geweldig!
    Ik kijk alvast uit naar de volgende blogs!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.