Zomerbloemenpluktuin vol met activiteiten

Blogger Daphne had zelfs op een regenachtige dag de zomer in haar bol en ging naar de Zomerbloemenpluktuin. Nieuwsgierig wat voor activiteiten daar worden georganiseerd? Lees dan verder.

De Zomerbloemenpluktuin

Op een regenachtige dag ben ik met de meiden naar de Zomerbloemenpluktuin in Nes aan de Amstel gegaan. In vakanties, op zondag en tijdens het plukseizoen kan je daar komen knutselen (woensdag tot en met zondag). Een jaar of 3 geleden hebben de meiden hier al eens een vaasje gemaakt en bloemen geplukt, toen scheen er een heerlijk zonnetje. Vandaag gingen ze voor een andere knutselactiviteit: kaarsen maken. Vanwege het weer gingen de meiden binnen aan de slag. De Zomerbloemenpluktuin is bezig met een overkapping, dus in de toekomst kunnen de activiteiten ook met minder mooi weer buiten plaatsvinden.

Allereerst moest er een potje geverfd worden, de buitenkant helemaal en aan de binnenkant alleen het bovenste randje. Voor alle kinderen die daar komen verven zijn er schorten beschikbaar. Op de website wordt geadviseerd om oude kleding aan te trekken die vies mag worden, de verf gaat namelijk niet meer uit je kleding. De meiden hadden dus oude kleding aan, helaas verfde Elin nog even op mijn vest en hemdje, dus het advies geldt ook voor de ouders die meegaan ;-).

De potjes voor de kaarsen worden eerst geverfd.
De potjes voor de kaarsen worden eerst geverfd.
Een paar jaar geleden tijdens mooier weer: lekker buiten een workshop volgen.
Een paar jaar geleden tijdens mooier weer: lekker buiten een workshop volgen.

Na het verven hebben de potjes even tijd nodig om te drogen. De kinderen krijgen een beker limonade en een zakje chips. Op de beker limonade zit een bloem, dit ziet er erg feestelijk ziet. Maar het is niet zomaar een bloem, je kan ‘m opeten! Jeli heeft een groot gedeelte opgegeten, Namé vond het niet zo lekker. Er zijn ook genoeg lekkere dingen te koop, zo ruikt het heerlijk naar appeltaart en zijn er ijsjes en allerlei soorten drinken verkrijgbaar.

Drinken met een eetbare bloem er in!
Drinken met een eetbare bloem er in!

Na de pauze is het tijd om de kaars te gaan maken. De meiden krijgen een mandje en mogen verschillende brokken kaarsvet uitkiezen, in verschillende kleuren. Daaroverheen gaat vloeibaar kaarsvet in een zelfgekozen kleur. Er was even discussie over roze of paars, maar uiteindelijk hebben ze voor roze gekozen. Er zit citronella in dit kaarsvet, dus als je de kaars gaat branden blijven de muggen op afstand.

Kaarsvet uitzoeken.
Kaarsvet uitzoeken.
De mooiste kleuren worden verzameld in een mandje.
De mooiste kleuren worden verzameld in een mandje.
Het kaarsvet wordt in de potjes gedaan.
Het kaarsvet wordt in de potjes gedaan.
Dat gaan hele kleurrijke kaarsen worden.
Dat gaan hele kleurrijke kaarsen worden.
Anne-Marie giet er vloeibaar roze kaarsvet bij.
Anne-Marie giet er vloeibaar roze kaarsvet bij.
Uitharden maar!
Uitharden maar!

Als je kiest voor de workshop waarbij een vaasje wordt geverfd, dan ga je na de pauze naar buiten om bloemen te plukken. Je krijgt een grote emmer en een knipschaartje mee. Na een korte uitleg over het knippen van de bloemen mogen de kinderen zelf aan de slag.

De bloementuin.
De bloementuin.

Als je tussendoor even moet wachten (tot je vaasje droog is of totdat je uitleg krijgt) kunnen de kinderen spelen in de speeltuin. Ondanks dat we tijdens een natte dag bij de Zomerbloemenpluktuin zijn, hebben de meiden heerlijk gespeeld. Deze keer hebben wij geen bloemen geplukt, maar we gaan zeker met mooi weer nog een keer terug om bloemen te plukken!

Het speeltuintje.
Het speeltuintje.

Praktische informatie

Naast bovenstaande activiteiten, zijn er nog andere leuke activiteiten of workshops om te doen, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Heel veel diverse dingen met bloemen, maar bijvoorbeeld ook mozaïeken. De workshop kaarsen maken is onderdeel van de zomer stuifin en kost 12,50 euro per kind. Kijk eens op de website van Zomerbloemenpluktuin voor meer informatie over de activiteiten en openingstijden.

Ben jij al eens bij de Zomerbloemenpluktuin geweest?

Meer lezen

Op zoek naar meer creatieve mogelijkheden of plekken waar je bloemen kan plukken? Klik & voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is in samenwerking met Zomerbloemenpluktuin tot stand gekomen. Zoals je van ons gewend bent geven we altijd eerlijk onze eigen mening.

Vorig artikelMarionettentheater in Salzburg
Volgend artikelDe La Roche Jagu in Bretagne: plezier in de kasteeltuin
Daphne gaat met haar 3 dochters (2007, 2009 en 2013) graag op pad. Museum, (natuur)speeltuinen, wandelen in de bergen, weekendjes weg en skiën zijn een paar van onze favoriete uitjes. Het is een uitdaging om uitjes te vinden waar alle 3 de meiden het naar hun zin hebben gezien het leeftijdsverschil. Leuke, nieuwe plekken ontdekken vinden we allemaal heerlijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.