Pluktuin Het Platteland in Putten

Krijgen jullie ook al zin in de lente? Ik wel. De eerste knopjes zijn al gesignaleerd in de struiken en het lezen van de eerste blogpost van Ana versterkte dat verlangen naar de lente! Ze neemt ons, samen met haar man en dochters van 8 en 4 jaar oud, mee naar Pluktuin Het Platteland in Putten.

Pluktuin Het Platteland

Pluktuin Het Platteland, het klinkt misschien een klein beetje duf en boers, maar dat is het niet. Wij komen al meer dan 10 jaar in Putten op chaletpark Putterheyde. Het staat naast Landal park “De Heihaas” en we kunnen zo dus ook gebruik maken van de faciliteiten van het Landal park. Zo zijn we vaak te vinden in het zwembad en gaan we gezellig op bezoek bij Bollo. De pluktuin was ons nooit eerder opgevallen, tot vorig jaar zomer. We zagen de folder liggen bij de receptie en de plaatjes die ze voor de folder hebben gebruikt trokken onze aandacht. Na het lezen wat precies de bedoeling was, waren we meteen om.

Pluktuin Het Platteland in Putten.
Pluktuin Het Platteland in Putten.

De volgende dag gingen we  vroeg op pad en reden we het kneuterige landweggetje op richting de pluktuin. We parkeerden onze auto en werden meteen begroet door een lieve dame met een schort voor en zwarte rouwranden onder haar nagels.  We werden begeleid naar een klein open schuurtje waar we uitleg kregen. Wat kun je hier allemaal doen?

In onze tuin kunt u zelf groente, kleinfruit, fruit en bloemen oogsten. Wij hebben een mand, mes, schaar en verpakkingsmateriaal voor u klaar staan. Bij ons vind u naast reguliere groente ook de vergeten groenten. Alles wordt op natuurlijke wijze geteeld, er wordt met de hand gewied en we gebruiken onze eigen stalmest.

De meiden keken hun ogen uit en ook wij konden niet wachten om te beginnen. In de schuur hingen mandjes in allerlei kleurtjes en maten en er lagen bakjes en potjes om alles wat er te plukken viel in te doen. De meiden mochten een mandje uit kiezen en de kleur roze en mint groen viel erg in de smaak. Papa en ik kregen een snoeischaar en een mesje mee in een afgesloten bakje, zodat er geen ongelukjes konden gebeuren (ik als hysterisch overbezorgde moeder vond dit erg fijn). Er werd verteld dat we wel moesten opletten dat we alleen plukten waar een rode boeren zakdoek hing, dit omdat niet alles rijp genoeg was.

Bepakt met prachtige mandjes en enthousiaste kids gingen we op pad. Een minpuntje waren de bijen, waar onze jongste telg, Nina, erg bang voor is (lees: panisch). Maar ja, die horen er nou eenmaal bij en na veel om haar heen te hebben geslagen en gillend weg te zijn gerend, gaf ze het op en probeerde op haar manier er toch een beetje van te genieten. We hebben grote zoete appels uit de boom geplukt met een waanzinnig handige appelplukker en heerlijke sappige peren. Ik als sla-verslaafde waande me in een droom toen ik de sla velden zag.

Appels plukken met een handige appelplukker.
Appels plukken met een handige appelplukker.
Er is van alles te 'plukken' in Pluktuin Het Platteland.
Er is van alles te ‘plukken’ in Pluktuin Het Platteland.

Pluk pauze

De mandjes begonnen al aardig vol te raken en onze buikjes aardig leeg. Bij het binnen komen zagen we een klein huisje waar een Senseo apparaat stond en een koelkastje gevuld met allerlei drankjes. Ook lagen er mandjes met koekjes en allerlei andere lekkernijen. Allemaal self-sevice en op basis van vertrouwen. Tafels en stoelen waren onder de appel- en perenbomen geplaatst, om zo heerlijk in de schaduw te kunnen genieten van al het lekkers. De meiden konden ook nog even spelen in de gezellige speelweide die vlakbij stond en wij ze dus goed in de smiezen konden houden (want tja, daar hou ik gewoon van).

Het 'pauze-huisje'.
Het ‘pauze-huisje’.

Bloemen plukken

Er moesten ook nog bloemen worden gepukt, om een boeket te maken voor in ons huisje. Er was dus nog werk aan de winkel. Weer werd er een prachtige mand uitgezocht die speciaal voor de bloemen bedoeld was. Onze bijenhater vond dit niet zo’n leuk plan, maar Lisa was razend enthousiast. Ze heeft prachtige bloemen geplukt en wij hebben nog veel mooiere foto’s van haar gemaakt. Het is niet alleen leuk om te plukken in pluktuin Het Platteland, maar als je van fotograferen houd is dit ook absoluut “The Place to Be”!

Bloemen plukken.
Bloemen plukken.
Een heerlijk plekje!
Een heerlijk plekje!
Een hele mand vol met bloemen geplukt.
Een hele mand vol met bloemen geplukt.
Een fotogeniek plekje.
Een fotogeniek plekje.

Bij vertrek hebben we onze vangst afgerekend (belachelijk goedkoop by the way) en werden we vriendelijk uitgezwaaid. Absoluut de moeite waard, een echte aanrader!!

Openingstijden Pluktuin Het Platteland

Pluktuin Het Platteland is geopend van medio mei tot medio november, van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Pluktuin Het Platteland is te vinden aan de Engersteeg te Putten.

Ana, bedankt voor je eerste blog!

Meer lezen

Hou jij ook van fruit en bloemen plukken? Klik & kijk dan hier voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelPiet Piraat Show: de kleine dino
Volgend artikelEuropese dag van alarmnummer 112
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.