Een adoptie appelboom…

Blogger Lineke heeft een adoptie appelboom en vertelt je waarom dit zo leuk is voor kinderen.

Adoptie appelboom

Misschien vraag je je af bij het lezen van de titel wat dat te maken heeft met het doen van uitjes met je kids, maar dat zal ik je vertellen.

In 2005 kreeg ik voor mijn verjaardag een adoptie appelboom. Geregeld door mijn zwager via Adopteereenappelboom. Je adopteert een eigen appelboom in een biologische boomgaard bij een professionele teler. Voor €39,50 per jaar krijg je dus je eigen appelboom met naambordje er bij, een eigensdomscertificaat, het bloesemfeest in het voorjaar en de appelpluk in het najaar. En vooral die laatste twee maken het leuk voor kinderen.

Vakantie met kinderen, kids er op uit, adoptie, appelboom, appels, plukken, boomgaard, plezier, kilo
Zelf plukken kan je niet vroeg genoeg mee beginnen…

Om de kinderen te leren dat appels niet door de groenteboer gemaakt worden maar aan bomen groeien namen we ze mee naar het bloesemfeest in het voorjaar. Vaak is er nog veel meer te doen in de boomgaard en hebben ze een biologische winkel of verkopen biologische producten.

Vakantie met kinderen, kids er op uit, adoptie, appelboom, appels, plukken, boomgaard, plezier, kilo
Verantwoord en biologisch smikkelen.

En dan in het najaar nog leuker natuurlijk….de appels van je eigen boom plukken. Tassen en manden mee om helemaal vol te stoppen met zelfgeplukte appels van je eigen appelboom. En natuurlijk lekker smikkelen tijdens het plukken. Een waar feestje voor de kinderen maar ook voor ons. Twintig kilo appels is geen uitzondering. Dus in de weken na de pluk kregen de kids appels mee naar school en werden diverse appelrecepten uitgeprobeerd. Van appeltaart tot appelbier (gebrouwen door papa)

Vakantie met kinderen, kids er op uit, adoptie, appelboom, appels, plukken, boomgaard, plezier, kilo
De opbrengst van 1 pluk…

Wij hebben regelmatig appelbomen kado gegeven bij geboorte of huwelijk en zo is onze groep steeds groter geworden. Het is gewoon een mooi en leuk kado vinden wij en we tellen nu af naar de appelpluk over een week!

Hoe kom je aan een adoptie appelboom?

Mocht je nu ook zin hebben in zo’n biologische adoptie appelboom of wil je een keer sfeerproeven? Kijk dan even op Adopteereenappelboom voor plukdata. Je kunt ook zelf plukken tegen betaling en kijken of je het wat vind. Er staat ook meestal wel een standje om alsnog te adopteren.

Veel plukplezier!

Vakantie met kinderen, kids er op uit, adoptie, appelboom, appels, plukken, boomgaard, plezier, kilo
Appels plukken…een familie aangelegenheid!

Edit 2015: Onlangs kregen wij bericht van Bionext dat het concept adopteereenappelboom na 10 jaar ophoud te bestaan. Maar niet nadat de plukfeesten druk bezocht zijn natuurlijk. Bij veel fruittelers kan je zelf plukken en afrekenen voor wat je geplukt hebt. En bij sommige telers kan je zelf een appelboom adopteren. Dus wil jij je kinderen ook leren over wat de natuur ons brengt op fruitgebied? Kijk dan op plukfeest welke teler bij jou in de buurt wanneer zijn plukfeest geeft!

Meer lezen

Zelf plukken is leuk! Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelZo kampeer ik: in een Wildbeast Dangare tent
Volgend artikelZo kampeer ik: met de Badari Villagrande 450
Lineke blogt al lange tijd mee met KidsErOpUit. Ze heeft twee zonen (2007 en 2010) en is getrouwd met Jan. Ze zijn dol op uitjes en vakanties met elkaar. Nieuwe bestemmingen ontdekken en samen herinneringen maken. Lineke is verzot op het zoeken en vinden van bijzondere overnachtings adresjes. Hotel, boomhut of trollenhuisje...alles kan. Nog genoeg te ontdekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.