Openluchtzwembad in Zuid-Limburg? Bij Woodz kun je goedkoop zwemmen en lekker eten

Op zoek naar een openluchtzwembad in Zuid-Limburg, maar geen zin in een massaal buitenbad? Kom dan zwemmen bij restaurant Woodz in Schoonbron, nabij Valkenburg in Zuid-Limburg. Annemiek ontdekte per toeval deze fijne plek en bracht er een vrije, zomerse dag door met haar kinderen.

Helaas is het sinds 2019 niet meer mogelijk om als daggast gebruik te maken van dit zwembad. Voor meer informatie hierover: https://www.woodzvalkenburg.nl/zwemmen 

Openluchtzwembad in Zuid-Limburg

We wonen in een regio waar de buitenbaden helaas dun gezaaid zijn en waar het op een zomerse dag al snel erg druk wordt. Op zoek naar een kleiner bad herinnerde ik mij dat er in Valkenburg een fijn, relatief klein buitenbad was. Wás inderdaad, want dit bad blijkt inmiddels gesloten. Gelukkig helpt Google een handje en word ik gewezen op het buitenzwembad van Résidence Valkenburg, een vakantiepark met eigen zwembad en restaurant waar je ook welkom bent als je geen gast bent op het park.

Lekker eten en zwemmen bij Woodz, Openluchtzwembad in Zuid-Limburg
Het zwembad van Résidence Valkenburg, gezien vanaf het terras van Restaurant Woodz
Lekker eten en zwemmen bij restaurant Woodz
Zwemmen en relaxen bij kindvriendelijk restaurant Woodz

Openluchtzwembad in Zuid-Limburg? Ga naar Woodz in Schin op Geul!

“We gaan zwemmen bij…” Nog voordat ik mijn zin kan afmaken, rennen mijn kinderen al naar boven om hun zwemspullen te pakken. Normaal ben ik niet zo’n liefhebber van zwembaden, maar een klein bad met fijn terras zie ik wel zitten. Mijn kinderen kunnen niet wachten om te vertrekken en vragen in de auto pas waar we eigenlijk naartoe gaan.

Terwijl we richting Schin op Geul rijden, komen de verhalen. Vriendjes van school zijn er al eerder geweest en hebben er enthousiast over verteld. Het schijnt niet heel groot te zijn en er is geen glijbaan of bubbelbad, maar dat maakt de kinderen niets uit. De zon schijnt, de vakantie is begonnen dus wat wil je nog meer?

Ik ken de plek vooral als voormalige Camping Schoonbron, een begrip in de regio. Inmiddels is de camping omgetoverd tot vakantiepark met de naam Résidence Valkenburg. Op het park vind je voornamelijk huuraccommodaties, maar je kunt er nog steeds kamperen.

De entree van het vakantiepark, met rechts de receptie en daarachter het zwembad en restaurant
De entree van het vakantiepark, met rechts de receptie en daarachter het zwembad en restaurant
De ingang naar het terras van restaurant Woodz
De ingang naar het terras van restaurant Woodz

Vooraf aanmelden om teleurstelling te voorkomen

Vóór vertrek heb ik online tickets besteld. Dit is noodzakelijk, omdat je anders de kans loopt dat er geen extra zwemgasten worden toegelaten in dit openluchtzwembad in Zuid-Limburg.

Via een eenvoudig systeem van Tickli kun je de tickets online bestellen en direct afrekenen. Op dagen dat er veel gasten zijn op het vakantiepark, worden er minder gasten ‘van buiten’ toegelaten. Per dag bepaalt de eigenaar hoeveel ruimte er is voor extra zwemmers. Natuurlijk kun je ter plekke je tickets online bestellen, maar dan bestaat de kans alsnog dat er geen meer beschikbaar zijn.

Bij aankomst melden wij ons bij de parkreceptie en laten daar de tickets zien. De zwemmers krijgen een blauw polsbandje en wie niet gaat zwemmen, zoals ik, hoeft niets te betalen. Dat is nog eens extra voordelig!

Openluchtzwembad in Zuid-Limburg
Het openluchtzwembad is prachtig gelegen in het Zuid-Limburgse landschap

Ruim en sfeervol terras in Ibiza-style

Lieke en Faas liggen al in het water, terwijl ik nog zoek naar een fijne plek op het terras. Met mijn benen in de zon, neem ik plaats aan de rand van het terras, zodat ik een beetje zicht heb op het water.

Het terras beschikt over de gehele breedte een bank, voorzien van allemaal verschillende kussens. Achteraan in de hoek is een enorme houten hoekbank gemaakt, zoals je die vaak bij strandtenten ziet. Zitzakken, extra grote kussens en een groot net dat erboven gespannen is, maken het strandsfeertje compleet.

Openluchtzwembad in Zuid-Limburg? Lekker eten en zwemmen bij restaurant Woodz
Vanaf het terras kun je je oudere kinderen prima in de gaten houden
Het ruime overdekte terras in Ibiza-style van restaurant Woodz
Het ruime overdekte terras in Ibiza-style van restaurant Woodz
Voor wie wil loungen is er een grote houten bank, overspannen met een net
Voor wie wil loungen is er een grote houten bank, overspannen met een net

Welke voorzieningen vind je bij het openluchtzwembad van restaurant Woodz?

Het buitenbad is sober ingericht en voorziet in de basale behoeften om te kunnen zwemmen en spelen. Een glijbaan ontbreekt maar het is wel toegestaan je eigen spelmateriaal mee het water in te nemen. Wij zien een bonte stoet van opgeblazen flamingo’s, donuts, tompouces en mega-zwembanden voorbijkomen.

Het gehele zwembad is omheind en voorzien van een poortje. Achteraan is een apart peuterbad. Dit is eveneens geheel omheind, zodat de jongste bezoekertjes niet zomaar van het kleine naar het grote bad kunnen.

Het zwembad is op het diepste punt 1,40 meter diep. Duiken is niet toegestaan. Tijdens de vakantieperiode is er toezicht van een badmeester.

Rondom het openluchtbad staan ligbedden en stoelen voor wie liever in de volle zon zit of ligt. Direct naast het zwembad is een kleine ligweide waar nog meer ligbedjes staan. Vanaf deze plek heb je een mooi uitzicht op het vakantiepark en het landschap van Zuid-Limburg.

Kindjes die willen spelen, kunnen in het zicht van het terras klimmen en glijden op het speeltoestel.

De jongste gasten kunnen tussendoor even klimmen in het kleine speeltuintje
De jongste gasten kunnen tussendoor even klimmen in het kleine speeltuintje
Het uitzicht vanaf de zonneweide, direct naast het Openluchtzwembad in Zuid-Limburg
Het uitzicht vanaf de zonneweide, direct naast het zwembad

Restaurant Woodz: lekker eten én een eigen openluchtzwembad

Tijdens ons bezoek aan dit fijne openluchtzwembad in Zuid-Limburg hebben we natuurlijk gekeken welke lekkere dingen er op de kaart staan.

Faas heeft wel zin in een pannenkoek. Eigenlijk staat die niet op de lunchkaart, maar omdat we zien dat meerdere tafeltjes een pannenkoek bestellen, wagen we een kans. “Geen enkel probleem, hoor! Wil je een naturel, één met appel of één met spek?”

Lieke bestelt een Italiaanse bol ‘gezond’ en ik kan niet kiezen tussen een salade Val-Dieu of een rijkelijk belegde boterham met carpaccio. Uiteindelijk blijkt de bol voor Lieke te groot en eet ik met haar mee.

De lunchkaart van restaurant Woodz
De lunchkaart van restaurant Woodz biedt van alles wat
Woodz restaurant Schoonbron
“Mam, ben je klaar met foto’s maken? Dan kan ik gaan eten…

Omdat de zon draait en ons plekje inmiddels in de volle zon is komen te staan, verplaatsen we naar de lange bank die tegen de grote ramen staat. Lieke komt naast me zitten om wat te lezen en Faas ligt alweer lang en breed in het water.

Ik kijk om mij heen en geniet van de gemoedelijke sfeer. Er zijn veel gezinnen met kinderen die -net als wij- een blauw polsbandje dragen. Terwijl de moeders op het terras bijkletsen of hun laptop uitklappen, rennen de kinderen op en neer tussen zwembad, klimtoestel en terras.

Er komen mensen uit de buurt om een koud glaasje bier of wijn te drinken en bij de receptie zien we een rij nieuwe gasten arriveren. Een mix van Limburgs dialect en diverse buitenlandse talen, dat klinkt alsof je al op vakantie bent. Binnen is het rustig, maar dat zal tijdens het hoogseizoen van het vakantiepark wel anders zijn.

Openluchtzwembad in Zuid-Limburg? Vanaf het terras kijk je hoe de kinderen zwemmen bij restaurant Woodz
Het terras biedt zowel zonnige plaatsen als schaduwplaatsen
Restaurant zwembad Woodz
Lieke heeft haar lievelingsplekje gevonden op de lange bank met veel verschillende kussens
De grote ramen zorgen voor veel licht in het restaurant
De grote ramen zorgen voor veel licht in het restaurant
In het restaurant is ook plaats voor een grote groep
In het restaurant is ook plaats voor een grote groep
De bar van restaurant Woodz
De bar van restaurant Wood

Algemene informatie

Het openluchtzwembad en Restaurant Woodz zijn gelegen aan de Valkenburgerweg 128 te Schoonbron (Schin op Geul). Restaurant Woodz is dagelijks geopend van 11 tot 21 uur. Het bad is in de zomer dagelijks geopend van 9 tot 20 uur.

Het entreegeld bedraagt 4,95 p.p. ongeacht de leeftijd, inclusief 1 consumptie in het restaurant maar exclusief reserveringskosten (prijspeil 2018). Tickets moeten vooraf besteld worden via de website. Kinderen hebben alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. Wie niet zwemt, hoeft niet te betalen.

Parkeren kan gratis op het terrein van het vakantiepark. Dit wordt met borden aangegeven.

Ligging

Meer lezen

Wil je meer tips over leuke activiteiten in Zuid-Limburg? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelBernina Express, een prachtige treinreis in Zwitserland
Volgend artikelBurg Hohenzollern, een Pruisisch kasteel bovenop de Zollernberg
Annemiek gaat graag met haar man Michiel en haar dochter L. (2006) en zoon F. (2008) op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Het liefst combineert ze een stevige wandeling in een ruig natuurgebied met een bezoek aan een kleinere, karakteristieke stad. Haar kinderen zijn dol op doe-musea en zelf doet ze dan lekker mee. Met hun ‘De Waard’-tent als basis kammen ze hele regio’s uit, maar een nachtje in een hotel of rondreis langs kampeerhutten worden net zo goed gewaardeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.