Zo kampeer ik: met de Badari Villagrande 450

In “Zo kampeer ik” dit keer een gezin dat met tent kampeert en nooit langer dan éé week op een plek blijft. Opzetgemak telt dan zwaar en daarom kwamen ze uit bij de Badari Villagrande 450.

Wie zijn jullie en sinds wanneer kamperen jullie?

Wij zijn Prince, Judith, Jesse (11) en Sterre (10). We, Prince en Judith, zijn besmet geraakt met het kampeervirus als tiener via Scouting. Allebei apart want we hebben elkaar pas leren kennen toen we begin 20 waren. Onze eerste reis samen was niet met de tent. We zijn toen gaan backpacken in Indonesië. Onze eerste kampeervakantie samen was in de VS. Een klein tentje mee in de rugzak en in het westen van de VS hebben we in alle bekende national parks dit tentje neergezet. Ontzettend leuke ervaring midden in de natuur. Met rangers die ’s avonds bij het kampvuur allerlei verhalen over het park vertelden, beren en heel veel wandelen.

Met welk kampeermiddel kamperen jullie?

Het kleine tweepersoonstentje heeft inmiddels plaats gemaakt voor een 5-persoons tunneltent. De villagrande 450 van Badari. Een enorme ruimte maar bij wat minder mooi weer erg prettig. We hebben hiervoor, toen de kinderen klein waren, ook nog een 4-persoons tunneltent van Nomad gehad maar hier kon je alleen in het midden rechtop staan. En we kwamen erachter dat we het toch wel heel fijn vonden om rechtop je tent in en uit te lopen. De kinderen slapen meestal ook bij ons in de tent, soms in een klein tentje ernaast.

vakantie met kinderen, kamperen met kinderen, Badari Village 450, tent met kinderen, kids er op uit
Vanaf de zijkant is goed te zien hoe ruim de tent is.

Waarom hebben jullie voor de Badari Villagrande 450 gekozen?

Kamperen heeft als voordeel dat je bijna niets bij je hebt en de hele dag buiten bent midden in de natuur. Een caravan of vouwwagen vinden we dan ook helemaal niets. Je hebt dan nog veel apparaten/luxe mee en kastjes die je allemaal vol zet met spullen.

We blijven nooit langer dan een week op 1 plek en deze tent is dan ideaal. De Badari Villagrande 450  is een hele ruime tent en toch zet je ‘m heel snel op. De buizen schuif je in elkaar, vervolgens zet je deze rechtop en rits je ze aan de binnenkant aan de buitentent vast. Vijf buizen en de tent staat. Haringen zijn eigenlijk niet meer nodig. En heel fijn van deze tent: een inritsbaar vast grondzeil. Zo loopt er nooit water je tent in en ook van kruipende insecten heb je minder last. De luifel kun je dichtritsen met een muskietennet.

Als je dan ’s avonds buiten zit heb je minder last van de muggen. Bij de nieuwe versie van deze tent kun je de luifel zelfs helemaal afsluiten. Dus bij regen blijft het dan onder de luifel ook droog. De slaaptent rits je ook aan de buitentent vast en kun je in drie stukken opdelen. Dus ieder heeft zijn eigen kamerJ Dit jaar was onze labrador van 1 jaar oud ook mee en sliep in haar bench die ook in de tent stond. Door de ruime tent stond dit enorme ding toch niet in de weg.

vakantie met kinderen, kamperen met kinderen, Badari Villagrande 450, tent met kinderen, kids er op uit
Handig: inclusief muskietennet zodat je ’s avonds mug vrij buiten kan zitten.

Wat kost de Badari Villagrande 450 ongeveer?

De tent hebben we 3 jaar geleden voor ongeveer 1000 euro aangeschaft als ik me goed herinner. Het is even een investering maar we kunnen voorlopig vooruit. We hebben overigens gemerkt dat je een goede tent ook heel makkelijk verkoopt via Marktplaats en hier nog een mooie prijs voor krijgt. Verder kamperen we altijd op kleine groene campings in Italië of Portugal. De kosten van een campingplek vallen hier erg mee.

Meer lezen?

Wil je tenten vergelijken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelEen adoptie appelboom…
Volgend artikelTerra Mystica in Zuid Oostenrijk
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.