Zo kampeer ik: in een Wildbeast Dangare tent

Vandaag in “Zo kampeer ik” een gezin waarvan de ouders zijn opgegroeid met kamperen in een tent en deze liefde voor kamperen nu overbrengen aan hun kleine kinderen.

Wie zijn jullie en sinds wanneer kamperen jullie?

Even voorstellen. Wij zijn Stephan (40), Maartje (28), Jilles (2) en inmiddels heeft Mats (net geboren) zich ook bij ons gevoegd. Stephan en ik komen beiden uit echte kampeerdersfamilies. Je kent dat wel, met autobingo en broertje of zusje op een volgepropte achterbank richting het zuiden. Dat is bij ons beiden blijven hangen. Allebei vinden we het heerlijk relaxed op de camping. Even je alleen druk maken om de basics van het leven: eten, drinken, spelen, slapen (waar mogelijk met twee kleine kinderen) en dat allemaal in de buitenlucht. Nu we kinderen hebben, is het helemaal ideaal gebleken. De oudste kan lekker spelen, waardoor er voor ons soms wel 10 minuten vrije tijd ontstaat ;). Dit jaar zaten we in een huisje, omdat we met de kleinste man iets meer luxe wel prettig vonden. Heerlijk voor het moment, maar volgend jaar toch weer terug naar ons oude vertrouwde tentje.

Met welk kampeermiddel kamperen jullie?

Een tent! In een Wildebeast Dangare… Een vierpersoons koepeltent waar Stephan ook lekker in kan staan. Voor z’n tweetjes was ‘ie prima. Met z’n drietjes werd het al wat krapper, maar ging het nog. Nu er nog een mannetje bij is gekomen, kijken we uit naar een grotere tent. Wat hebben die kids toch veel spullen! We hebben ons oog laten vallen op een enorme zespersoons boogtent. Wat een paleis! We twijfelen nu een beetje of we voor dit paleis gaan (past dit wel bij ons?) of toch een kleinere zespersoonstent aanschaffen.

vakantie met kinderen, kamperen met kinderen, Wildbeast Dangare, koepeltent, tent met kinderen, kids er op uit
De Wildbeast Dangare van Maartje en haar gezin.

Waarom hebben jullie voor de Wildbeast Dangare gekozen?

Zoals gezegd zijn wij allebei opgegroeid met tent en vinden we dit hartstikke relaxed. Toch denk ik wel eens stiekem aan het gemak van bijvoorbeeld een caravan; wat een ruimte! Maar daar hoef ik niet bij aan te komen bij manlief. En als we dan met 140 km per uur de berg op rijden in Frankrijk, ben ik superblij dat we er niets achter hebben hangen. Iets minder gelukkig word ik van het opzetritueel 😉 Maar als ‘ie staat, dan is het officieel koude-biertjes-tijd!

vakantie met kinderen, kamperen met kinderen, Wildbeast Dangare, koepeltent, tent met kinderen, kids er op uit
Even doorbijten bij het opzetten, maar daarna kan het genieten beginnen.
vakantie met kinderen, kamperen met kinderen, Wildbeast Dangare, koepeltent, tent met kinderen, kids er op uit
Heerlijk spelen op de camping, met de tent op de achtergrond.

Wat kost de Wildbeast Dangare ongeveer?

We waren voor onze huidige tent volgens mij 400 euro kwijt. We hebben er nog geen ‘gedoe’ mee gehad (even afkloppen), dus geen extra kosten. We kijken nu naar een tent van ongeveer 1000 euro. Veel geld hè! Maar als je dat verspreidt over alle vakantiejaren, dan valt het natuurlijk reuze mee. Onze kampeerkosten maken we trouwens wel hoor. Maar dat komt doordat Stephan zo’n beetje alles in een kampeerwinkel ‘zooo verschrikkelijk handig’ vindt. Onze schuur puilt nu dus uit van al dat ‘handige’ spul…

Waarom zou je de Wildbeast Dangare aan anderen aanraden?

Met een tent ben je overal lekker snel ter plaatse, in tegenstelling tot een caravan of een vouwwagen. Dat vind ik persoonlijk erg fijn. Maar het ultieme gevoel is natuurlijk echt het leventje in de tent. Relaxed, buiten, alleen een doek tussen jou en de natuur. Heerlijk. En die ene dag regen op vakantie is ook nooit erg in een tent, maar juist gezellig (het moet niet veel langer duren dan een dag ;)). Nadelen? Ja, die zijn er ook. Zo vind ik het opzetten altijd echt een gedoe. Maar als hij eenmaal staat, is het goed. En nu ik kinderen heb, vind ik het vervelend als we voor geluidsoverlast zorgen op de camping. Dat gaat in een tent natuurlijk wat makkelijker dan in andere kampeermiddelen. Maar ach, daar bied zo nu en dan een Ipad een oplossing… (Stiekem toch meer luxepaardje dan ik dacht?;))

Meer lezen

Op zoek naar meer handige kampeertips? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelREVIEW: Hallevik Camping
Volgend artikelEen adoptie appelboom…
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.