Dakkoffer makkelijk inpakken? Wel met de dakboxtassen van Car-Bags

Hoewel Saskia best handig is met het inpakken van de auto, wordt ze van de dakkoffer niet echt blij. Er net niet bij kunnen, hengsels die tussen deksel en bak zitten en het eindeloze puzzelen. Tijdens een rondreis niet prettig. Hoog tijd om de dakboxtassen van Car-Bags te proberen!

Dakboxtassen van Car-Bags

Een paar weken geleden vertelde Jolinda over de Car-Bags reistassen voor in de achterbak. Reuze praktisch met inpakken, alleen niet als je regelmatig van auto wisselt of een zware tent in de achterbak hebt. Daar heeft Car-Bags iets op gevonden: de dakboxtassen.

De dakkoffertassen hebben een universele maatvoering waardoor ze in de meeste dakkoffers passen. Er zijn ‘gewone’ tassen en er is een dakkoffertas die wat schuin loopt (de ‘neustas’), zodat deze goed aan de voorkant van de dakkoffer past.

De dakboxtassen van Car-Bags zijn neutraal van kleur en hebben een stevige rits.
De dakboxtassen van Car-Bags zijn neutraal van kleur en hebben een stevige rits.
De tassenset op een rij.
De tassenset op een rij.

Hoeveel past er in de dakkoffertassen?

Onze dakkoffer is bij ons meestal gevuld met bigshoppers of weekendtas met (veel) handdoeken, slaapzakken in hun eigen hoes, hoeslakens, kussenslopen, schoenen, zwemkleding en wat losse spullen die we ertussen proberen te proppen. Mijn uitgangspunt is dat ik deze spullen in de dakboxtassen wil hebben en dan zodanig dat ze logisch bij elkaar zitten.

Ik ben tot de volgende verdeling gekomen:

  • Dakboxtas 1: twee slaapzakken, twee hoeslakens en twee kussenslopen.
  • Dakboxtas 2: twee slaapzakken, twee hoeslakens, twee kussenslopen en een pillow pet.
  • Dakboxtas 3: vier grote badlakens, vier gewone handdoeken, vier sneldrogende handdoeken, een theedoek, een kleine handdoek, zwemkleding en twee paar zwemschoentjes.
  • Dakboxtas 4, de ‘neustas’: vier paar wandelstokken, bergschoenen, sneakers, sandalen en de lege ruimte opgevuld met de regenjassen en opblaasspeelgoed.
De tas met handdoeken en zwemspullen.
De tas met handdoeken en zwemspullen.

Wij reizen meestal rond tijdens onze vakanties en bij de ene accommodatie hebben we wel eigen beddengoed nodig en bij de andere niet. Dat is een van de redenen om voor deze verdeling te kiezen. Daarnaast leent de ‘neustas’ zich goed voor spullen met verschillende hoogtes.

Wil je de dakkoffertassen iets meer georganiseerd inpakken? Dan kun je hiervoor packing cubes gebruiken.

Dakkoffer goed inpakken

Door de tassen met deze verdeling van spullen in te pakken, is direct duidelijk welke tassen we nodig hebben. Eventueel zijn er bij Car-Bags bijpassende labels te koop om aan de tassen te hangen. Ik zet ze gewoon in de dakkoffer op de hiervoor genoemde volgorde.

Omdat wij een brede en niet zo’n lange dakkoffer hebben, heb ik een paar tassen op hun zijkant gezet. Hierdoor passen ze er goed in en qua hoogte is het geen probleem.

Door de tassen op hun zijkant te zetten passen ze goed in de dakkoffer.
Door de tassen op hun zijkant te zetten passen ze goed in de dakkoffer.