Dakkoffer makkelijk inpakken? Wel met de dakboxtassen van Car-Bags

Hoewel Saskia best handig is met het inpakken van de auto, wordt ze van de dakkoffer niet echt blij. Er net niet bij kunnen, hengsels die tussen deksel en bak zitten en het eindeloze puzzelen. Tijdens een rondreis niet prettig. Hoog tijd om de dakboxtassen van Car-Bags te proberen!

Dakboxtassen van Car-Bags

Een paar weken geleden vertelde Jolinda over de Car-Bags reistassen voor in de achterbak. Reuze praktisch met inpakken, alleen niet als je regelmatig van auto wisselt of een zware tent in de achterbak hebt. Daar heeft Car-Bags iets op gevonden: de dakboxtassen.

De dakkoffertassen hebben een universele maatvoering waardoor ze in de meeste dakkoffers passen. Er zijn ‘gewone’ tassen en er is een dakkoffertas die wat schuin loopt (de ‘neustas’), zodat deze goed aan de voorkant van de dakkoffer past.

De dakboxtassen van Car-Bags zijn neutraal van kleur en hebben een stevige rits.
De dakboxtassen van Car-Bags zijn neutraal van kleur en hebben een stevige rits.
De tassenset op een rij.
De tassenset op een rij.

Hoeveel past er in de dakkoffertassen?

Onze dakkoffer is bij ons meestal gevuld met bigshoppers of weekendtas met (veel) handdoeken, slaapzakken in hun eigen hoes, hoeslakens, kussenslopen, schoenen, zwemkleding en wat losse spullen die we ertussen proberen te proppen. Mijn uitgangspunt is dat ik deze spullen in de dakboxtassen wil hebben en dan zodanig dat ze logisch bij elkaar zitten.

Ik ben tot de volgende verdeling gekomen:

  • Dakboxtas 1: twee slaapzakken, twee hoeslakens en twee kussenslopen.
  • Dakboxtas 2: twee slaapzakken, twee hoeslakens, twee kussenslopen en een pillow pet.
  • Dakboxtas 3: vier grote badlakens, vier gewone handdoeken, vier sneldrogende handdoeken, een theedoek, een kleine handdoek, zwemkleding en twee paar zwemschoentjes.
  • Dakboxtas 4, de ‘neustas’: vier paar wandelstokken, bergschoenen, sneakers, sandalen en de lege ruimte opgevuld met de regenjassen en opblaasspeelgoed.
De tas met handdoeken en zwemspullen.
De tas met handdoeken en zwemspullen.

Wij reizen meestal rond tijdens onze vakanties en bij de ene accommodatie hebben we wel eigen beddengoed nodig en bij de andere niet. Dat is een van de redenen om voor deze verdeling te kiezen. Daarnaast leent de ‘neustas’ zich goed voor spullen met verschillende hoogtes.

Wil je de dakkoffertassen iets meer georganiseerd inpakken? Dan kun je hiervoor packing cubes gebruiken.

Dakkoffer goed inpakken

Door de tassen met deze verdeling van spullen in te pakken, is direct duidelijk welke tassen we nodig hebben. Eventueel zijn er bij Car-Bags bijpassende labels te koop om aan de tassen te hangen. Ik zet ze gewoon in de dakkoffer op de hiervoor genoemde volgorde.

Omdat wij een brede en niet zo’n lange dakkoffer hebben, heb ik een paar tassen op hun zijkant gezet. Hierdoor passen ze er goed in en qua hoogte is het geen probleem.

Door de tassen op hun zijkant te zetten passen ze goed in de dakkoffer.
Door de tassen op hun zijkant te zetten passen ze goed in de dakkoffer.
Tijd om de dakkoffer in te pakken.
Tijd om de dakkoffer in te pakken.
Dat gaat echt makkelijk en snel.
Dat gaat echt makkelijk en snel.

Ik vind deze dakboxtassen van Car-Bags echt een uitkomst. Het inpakken van de dakkoffer gaat zoveel makkelijker en sneller. Ook als je met één volwassene reist is het hiermee makkelijk om de dakkoffer open en dicht te doen. Er hoeft niet ondertussen iemand anders allerlei uitstekende bagage terug te duwen.

Tot slot: let er bij het inpakken van de dakkoffer op dat je deze niet te zwaar maakt. Meestal geldt er een maximum adviesgewicht van 70 kg. Check in de handleiding van jouw auto welk gewicht er maximaal mogelijk is.

Praktische informatie dakboxtassen Car-Bags

De dakboxtassen zijn 63 centimeter lang, 32 centimeter breed en 30 centimeter hoog. Alleen de ‘neustas’ is 43 centimeter breed en de hoogte loopt af van 30 centimeter naar 18 centimeter. Na gebruik zijn de dakkoffertassen heel plat op te vouwen waardoor ze weinig ruimte innemen.

Kies je voor één tas dan betaal je 30 euro per stuk. Een vierdelige set kost 119 euro (prijspeil 2018).

Naast de dakboxtassen en de kofferbaktassen heeft Car-Bags andere handige tassen in het assortiment, onder andere:

  • een koelboxtas die bij de bijrijder tussen de onderbenen en de stoel past, deze is dus smal en lang.
  • een fietsendragertas, hierdoor kun je deze na gebruik op je vakantieadres netjes opbergen.
  • een boot bag, voor berg- of skischoenen.

Wij hebben de koelboxtas tijdens de zomervakantie gebruikt. Het is een formaat dat handig ergens tussen kan. De ene keer bij de voorstoel onder de benen van de bijrijder, maar ook op de grond voor de middelste zitplek van de achterbank. Nadeel vind ik wel de beperkte hoogte, hierdoor passen pakken drinken en flesjes water er niet staand in.

Heb jij ervaring met de dakboxtassen? Laat het hieronder weten door een reactie achter te laten.

Meer lezen

Op zoek naar meer reisproducten die je vakantie makkelijker maken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Car-Bags. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.