Zonder inpakstress op vakantie? Wij tippen de reistassen van Car-Bags

0
231

Heb jij ook last van lichte paniek bij het inpakken van de auto voor een vakantie? Prop jij zoveel mogelijk in de achterbak? Blogger Jolinda was dit scenario zo zat, dat zij haar inpakroutine helemaal omgooide. Met de reistassen van Car-Bags. Lees hier of dit beviel en bekijk ook even het filmpje dat zij van haar nieuwe manier van inpakken maakte.

Geen inpakstress door de reistassen van Car-Bags

Wij gaan het liefste met onze eigen auto op vakantie. Daar past lekker veel in. Tot grote ergernis van mijn man, probeer ik ook altijd elke centimeter te benutten. Ik moet eerlijk toegeven dat het zicht in de achteruitkijkspiegel daardoor verre van vrij te noemen is. En als we bij een tussenstop nog even de jassen uit de achterbak willen pakken, rolt er van alles de parkeerplaats op. Dat moet anders kunnen. Als ik een filmpje zie van Car-Bags.com besluit ik dat wij vanaf nu ook gestructureerd op vakantie gaan.

De reistassen van Car-Bags beloven ons te verlossen van de inpakstress.
De reistassen van Car-Bags beloven ons te verlossen van de inpakstress.

Wat houdt Car-Bags in?

Bij Car-Bags.com heb je de keuze uit verschillende reistassensets. Deze zijn precies op maat gemaakt voor de kofferruimte van diverse merken en uitvoeringen auto’s. Van een Opel Corsa tot een Renault Clio en van alles daartussen. Wij hebben een Opel Zafira en ook daarvoor zijn op maat gemaakte reistassen te bestellen. Op de website lees ik dat een set uit drie grote tassen en drie wat kleinere tassen bestaat. En dat je precies weet of je bagage in de auto gaat passen. Ik ben benieuwd of dit ook voor net niet standaard gezin van 2 volwassenen en 3 kinderen opgaat. 

Aan de slag met de reistassen!

De tassen worden in een enorme doos bezorgd. Bij het uitpakken ben ik gecharmeerd van de opvouwbare tassen. Die kan ik op de vakantiebestemming zo onder de bedden schuiven. Ik bedenk dat mijn kinderen alledrie een eigen tas mogen vullen. “Jongens jullie gaan me helpen met inpakken. Ik zoek de kleding uit, en jullie mogen knuffels, boeken, speelgoed en wat je verder nog mee wilt nemen erbij doen.” En wat niet past, dat kan niet mee. Zo simpel is het.

Dit moet allemaal mee.
Dit moet allemaal mee.

Mijn oudste dochter wil bij voorbaat al protesteren. Ze is van plan om zoals gewoonlijk veel te veel kleding in te pakken. Ik houd voet bij stuk, 1 tas per kind. Mopperend gaat ze aan de slag. Even later klinkt er een verbaasd: “Mam, ik heb zelfs nog wat ruimte over!” Kijk, dat is mooi. Kan ik nog een extra pak hagelslag meesmokkelen.

Mijn andere twee kinderen hebben goed hun best gedaan en een strenge selectie van wat speelgoed, knuffels en boeken gemaakt. Ook dat past prima in de tassen bij hun kleding. So far so good! Ik heb nog drie grote tassen over waar ik onze kleding in moet stoppen, wat boodschappen, regenkleding, wandelschoenen, regenlaarzen en niet te vergeten alle outdoor- en cameraspullen van mijn man. Als dat maar goed gaat…

En heeft tot haar eigen verbazing nog ruimte over!
En heeft tot haar eigen verbazing nog ruimte over!
Dit moet ook nog allemaal mee...
Dit moet ook nog allemaal mee…

En het gaat goed! Het lukt zelfs vrij makkelijk om alles over de grote tassen te verdelen. Ik moet wel eerlijk erbij vermelden dat wij geen linnengoed en handdoeken mee hoeven te nemen. Dat is allemaal in ons vakantiehuis in Engeland aanwezig. Maar ik zie nu al voor me dat ik dit prima in de tas waar nu outdoorspullen, regenkleding, regenlaarzen en wandelschoenen in gaan, zou kunnen inpakken als we op vakantie naar een warmer land gaan.

Passen de reistassen van Car-Bags echt in de auto?

Tijd voor het spannende en normaal gesproken meest frustrerende onderdeel van het inpakken. Alles in de auto zien te krijgen. Ik rol de grote en zwaarste tassen moeiteloos naar de auto, handig! Hier neemt mijn man het grote inpakritueel over. Hij tilt eerst de grote tassen in de auto. En met enig aanduwen past het inderdaad in onze achterbak. Als ik ze iets minder bol zou hebben ingepakt, hadden we ze er nog makkelijker ingeschoven. 

Inpakken maar!
Inpakken maar!
Alles past met gemak!
Alles past met gemak!
Vrij zicht in de achteruitkijkspiegel, wel zo veilig.
Vrij zicht in de achteruitkijkspiegel, wel zo veilig.
Top! Wij zijn nog nooit zo gestructureerd op vakantie gegaan.
Top! Wij zijn nog nooit zo gestructureerd op vakantie gegaan.

De kleinere tassen passen met gemak bovenop de grote tassen. En voilà, wij zijn klaar! Er kunnen zelfs nog een paar spullen (voetballen, jassen) bovenop en nog hebben we vrij zicht in de achteruitkijkspiegel. “Zie je nou wel dat je niet zoveel hoeft mee te nemen.” Hij moest eens weten wat er allemaal in die tassen zit!

Wat je verder nog moet weten

Er zijn heel veel verschillende soorten reistassen verkrijgbaar, op de website van Car-Bags kun je opzoeken of er ook een reistassenset is voor jouw auto. Staat je auto er niet tussen? Mail dan even om naar de mogelijkheden te informeren.

Weet je niet meer wat je in welke tas hebt gestopt omdat ze er allemaal hetzelfde uitzien? Koop er dan gekleurde labels bij die je met klittenband kunt bevestigen.

Op de tassen krijg je drie jaar garantie.

Meer lezen

Wil je nog meer praktische tips om je vakantie nog fijner te maken? Klik & kijk voor meer informatie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen door een samenwerking met Car-Bags. Zoals je van ons gewend bent delen wij altijd onze eigen, eerlijke mening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.