Kinderkoffer: Trunki Ride-On en The Cuties and Pals Trolley vergeleken

Spannend, de allereerste keer vliegen! Voor Maureen en Camiel was het een paar weken geleden zo ver. Een goede reden om op zoek te gaan naar geschikte koffers voor kinderen. Al snel kwam ik tijdens mijn zoektocht terecht op de website van Bagageonline.nl, wat een keuze aan kinderkoffers hebben ze daar. Ik kon niet kiezen, dus mochten Maureen en Camiel zelf kijken welke koffertjes ze leuk vinden. Camiel koos voor ‘The Cuties and Pals Trolley P-Rex de Dinosaurus’ en Maureen voor de ‘Trunki Ride-On Kinderkoffer’. Een mooie kans om deze twee kinderkoffers met elkaar te vergelijken.

Het testteam: twee happy kids met hun eigen koffertjes.
Het testteam: twee happy kids met hun eigen koffertjes.

Kinderkoffer The Cuties and Pals Trolley P-Rex de Dinosaurus

Van de groene ‘The Cuties and Pals Trolley P-Rex de Dinosaurus’ werden we direct vrolijk. Camiel trok het koffertje glunderend achter zich aan door de woonkamer. Samen ritsten we de koffer open en ontdekten een ‘geheim’ vak. De eerste indruk was goed, tijd voor de echte test. Er moest kleding ingepakt worden voor één week, een extra paar schoenen en de opgerolde BubbleBum gingen ook mee. Het leek een hele berg spullen, maar ik kreeg het in één keer in de trolley. Dichtritsen en klaar! Het sluiten met de ritsen van zowel het ‘geheime’ vak in het deksel als van de koffer zelf ging erg makkelijk. Niet een keer kwam de kleding ertussen. Tijdens de reis trok Camiel makkelijk zijn koffertjes achter zich aan. De koffer is stabiel en valt niet om op oneffen terrein.

Specificaties:

 • Afmeting 46 x 31 x 26 cm.
 • Inhoud 26,5 liter.
 • Gewicht 1,65 kilo.
 • Prijs 69 euro.
Voorzichtig de doos open maken waar de koffertjes in zijn verpakt.
Voorzichtig de doos open maken waar de koffertjes in zijn verpakt.
Camiel is blij met zijn The Cuties and Pals koffer.
Camiel is blij met zijn The Cuties and Pals koffer, voorzichtig haalt hij ‘m uit de doos.
De binnenkant van The Cuties and Pals kinderkoffer is netjes afgewerkt.
De binnenkant van The Cuties and Pals kinderkoffer is netjes afgewerkt.

Trunki Ride-On Kinderkoffer

Ook de Lieveheersbeestjes-Trunki keek ons blij aan toen we ‘m uit de doos haalden. Maureen inspecteerde eerst de binnenkant en was te spreken over een apart vakje voor kleine spullen. Een spanband zorgt ervoor dat de spullen op hun plek blijven zitten bij het dichtklappen, al moet je opletten dat je hier niet de kleinste kledingstukken achter doet want dan vallen ze er tussenuit. De Trunki heeft een band waarmee je ‘m achteraan je aan kan trekken. Direct werden er rondjes gelopen door de woonkamer. Maureen had dezelfde hoeveelheid spullen om ingepakt te krijgen en ook in de Trunki was er voldoende plek voor al haar kleding. Bij het dichtdoen van het koffertje was het wel elke keer opletten dat er geen kleding tussen zat, dan sluit de Trunki niet goed.

Maureen trok de Trunki zelf achter zich aan tijdens de vakantie. Alleen op oneffen terrein was de Trunki soms wat eigenwijs. Erg leuk bij de Trunki is dat er een kind op kan zitten en meegetrokken kan worden.

Specificaties:

 • Afmeting 30 x 40 x 20 cm.
 • Inhoud 24 liter.
 • Gewicht 1,7 kilo.
 • Prijs 49 euro.
Ook Maureen haalt voorzichtig haar Trunki uit de grote doos van Bagageonline.nl.
Ook Maureen haalt voorzichtig haar Trunki uit de grote doos van Bagageonline.nl.
De Trunki is er, net als The Cuties and Pals, in allerlei kleuren.
De Trunki is er, net als The Cuties and Pals, in allerlei kleuren.
Samen bekijken en vergelijken ze hun koffertjes.
Samen bekijken en vergelijken ze hun koffertjes.
De binnenkant van de Trunki.
De binnenkant van de Trunki.

Kinderkoffers vergeleken

Beide koffertjes kunnen mee als handbagage in het vliegtuig. De kleding voor een week zat in de koffer en in hun kinderrugzak hebben ze hun speelgoedjes voor tijdens de vakantie. Qua afmeting en inhoud ontlopen The Cuties and Pals Trolley en Trunki elkaar niet veel.

Het koffertje van Camiel is 20 euro duurder en dat zie je duidelijk terug in de afwerking en het gebruiksgemak. The Cuties and Pals Trolley heeft een stabielere wegligging en sluit makkelijker. De Trunki is aan de binnenzijde heel basic met alleen een spanband en een vakje voor kleine spullen. Op een gladde vloer is de Trunki makkelijk mee te trekken, maar bij een stoeprandje heeft ie hulp nodig. De Trunki onderscheid zich van andere kinderkoffers door de fun-factor van het meetrekken van een kind dat erop zit.

Lol op de luchthaven: Camiel op de Trunki met zijn trolley achter zich. Maureen trok alles makkelijk achter zich aan.
Lol op de luchthaven: Camiel op de Trunki met zijn trolley achter zich. Maureen trok alles makkelijk achter zich aan.

Wat zou jij doen: kiezen voor optimaal gebruiksgemak of voor de fun-factor bij een koffer voor je kinderen? Ik kan eigenlijk niet kiezen en vind beide koffertjes zo leuk….

Meer lezen

Op zoek naar meer informatie over producten die handig zijn tijdens een vakantie met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dankzij Bagageonline.nl mochten we deze koffers voor kinderen testen. We zijn 100% vrij om onze eigen mening te geven.

Vorig artikelUit de oude doos: Farmcamp in Engeland
Volgend artikelKayakken met kinderen in de Pyreneeën + handige tips
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

7 REACTIES

 1. Ja onze boys hebben 2 Trunki’s. En idd lopen we tegen dezelfde dingen aan als jullie…opletten met dichtdoen en bij rijden soms wat wiebelig. Maar verder al jaren dik tevree en 2 blije travelkids.

 2. Leuke foto’s! Wij hebben meerdere Trunki’s in huis(voor de verhuur). Het rode lieveheersbeestje is favoriet bij mijn peuter. We nemen hem altijd mee op vakantie om haar speelgoed in te doen, op de hotelkamer, camping of het huisje van een bungalowpark. Zo heeft ze op reis haar eigen speelgoed opbergplek én loopauto in één. Voor de handbagage hebben we hem nog niet geprobeerd, maar dan zou ik denk ik voor de grotere Cuties kiezen.

  • Onze ervaring is dat in de Cuties en Trunki’s net zoveel bagage past. Qua inhoud schelen ze ook niet veel, vond dat niet iets onderscheidends tussen beide koffertjes.

 3. Bij de lange wachtrij bij de douane op Schiphol waren we laatst heel blij met Trunki. Onze kinderen van 7 en 4 konden lekker even zitten tijdens het wachten. Dat scheelde!

 4. Goedemiddag, onze zoon is bijna 6 en heeft kledingmaat 122 is het dan nog raadzaam om de Trunki aan te schaffen? Kan hij er nog op zitten?

  Groetjes Cath

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.